Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Marvel-Amok: 22 ...
Cinema Made In I...
Interview Med Da...
Oscar 2019
Natalias Synlige...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Kvinde På Krigss...
Kvinde På Krigsstien billede

Rocketman
Mary Poppins Ven...
Hunter Killer
Creed Ii


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Artikel

Shrek 3 (soundtrack)

3. juli 2007 af Jesper Hintze Vildbrad

5 stjerner Skriv en kommentar

Shrek 3 (soundtrack) billede

Lydsiden til de populære animations film, om den følsomme kæmpetrold, er igen en heftig tour på guitar, i stil med de tidligere soundtracks.

Shrek´s eget ”husorkester” The Eels, ligger ud med ”Royal Pain”, med Mark Oliver Everett lettere hæse og sorgmodige røst, som spinder fint og sukret med om de klæge animationer.

Ud i det amerikanske teenage rock´n´roll skab, springer Green Day forgængerne The Ramones, med en solid og lettere konservativ rundgang på nummeret ”Do You Remember Rock´n´Roll”, der strejfer ud i det kedsommelige, når den står alene her. Men suppleret med filmen, fungerer den sikkert ganske efter formål.

Så er der meget mere substans i den legendariske ”Immigrant Song”, med et af heavy metal genren største nogensinde, Led Zeppelin. Et band der er et must for enhver hårdtslående pladesamling, og dette soundtracks bedste.

Fergie har lidt af Led Zeppelin´s Roger Plant´s højtsvungne sang, på ”Barracuda”, og endnu et fra den tunge metal skuffe.

Femte skæring daler silkeblidt, med et gammelt James Bond titel nummer, Paul McCartneys sideprojekt Wings, i et symfonisk ballade ”Live And Let Die”, der på bedste Beatles manér, har små overraskelser gemt i partituret.

Matt White´s ”Best Day” er en regulær pop hymne, lidt i stil med ikonet John Mayer, ikke særlig kompleks, men sikkert hele vejen.

Langhårede arvinger til Led Zeppelin, er de berusende Wolfmother ”Joker & The Thief”, der ligger godt til kaj, og styre over de høje forstemte syrede bølger.

”Other Ways” er Trevor Hall´s bidrag, med en skred-i-stemmen, sådan lidt klynke agtigt, får han sikkert lagt sin stemning til filmen. Står lidt banal og uinteressant alene her uden filmsporet.

Graver man lidt i historiebøgerne, dukker Harry Chapin (måske) op, en amerikansk sing-songwriter, klassisk, i sin struktur, og det gang hvor man skulle synge tydeligt. Brug af indiske instrumenter gør også deres gavn i ”Cat´s In The Cradle”.

The Eels igen på banen med ”Losing Streak”, altid melodiske, men efterhånden noget forudsigelige, og alligevel får Everett her strikket et sidde rundt om pejsen og holde i hånd nummer, med et lille blæser kvintet, til at sætte lidt ild i kludene.

Soulsangeren Macy Gray swinger sig igennem ”What I Gotta Do”, flotte lækre kropsnære vokaler pryder billedet, i dette frække nummer.

Antonia Banderas er gået til mikrofonen med Eddie Murphy på pladens tolvte sang ”Thank You (Falletin Me Be Mice Elf Again). Begge medvirker som stemmer i filmen ”Shrek The Third”, og klarer sig hæderligt ud af dette soul R´n´B nummer.

”Final Countdown”, ikke Europe´s legendariske 80´er sang, men en lille operette, og ganske underfundig og overraskende, med store filmiske anstrøg, fremført af Maya Rodulph og Rupert Everett.

Fjortene og sidste nummer på soundtracket, er en videre førelse af forrige nummer, der med en obo i billedet, får tankerne hen på Peter og Ulven.

Flot og forfriskende musik, så er der bare om selve filmen holder distancen.

CD´en er venligst stillet til rådighed af:
Universal Music.

Titel: Shrek 3
Original Titel: Shrek The Third
Premieredato: 14. maj 2007
Genre: Musical


banner
Overskrift Højre Block
Kvinde på krigss...
Amundsen
Aladdin
Bumblebee (4K Ul...
Det Vilde Pæretræ
En Spions Bekend...
Five Feet Apart
Villy og Monster...
The White Crow
John Wick 3:Para...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...