Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Til Verdens Ende
Til Verdens Ende billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Sin City (DVD)

17. november 2005 af Diana Monica Szatanik

6 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Sin City (DVD) billede

Sin City – Frank Millers tegneserie er her endelig som film og det er et mesterværk!!!

Det sker oftere og oftere efterhånden – filmatisering af tegneserier. Det vil ingen ende tag og det ser heller ikke ud til at publikumet er mættet.
Sidste skud på stammen er Frank Millers ’Sin City’, som uden tvivl er den bedste filmatisering af en tegneserie verden har set. Et tæt samarbejde mellem instruktør Robert Rodriguez og Frank Miller har gjort Sin City filmen til en tro kopi af tegneserien.

Vi møder flere interessante personer gennem filmen, mest med fokus på Marv (Mickey Rourke) som er en hårdkogt mand med fortid bag tremmer. Da han efter en heftig nat sammen med skønheden Goldie (Jaime King), finder hende død i hans seng, går jagten ind på hendes morder. Men historien tager en voldsom drejning da Goldie forsøger at slå ham ihjel, er det er hans misbrug af piller der spiller ham et pus eller det virkelig hende? Marv insister i hvert fald på fortsætte jagten.

John Hartigan (Bruce Willis) er den sidste ærlige politibetjent der er tilbage i Sin City, med få dage til at han trækker sig tilbage redder han 11-årige Nancy (Jessica Alba) fra en smertefuld død. Senatorsønnen Roark Jr. (Nick Stahl) har flere gange voldtaget og myrdet unge piger og hans far position ser ud til at beskytte ham. Hartigan sætter dog en foreløbig stopper for hans perverse interesserer og skyder ærlig talt bollerne af ham. Hartigan bliver beskyldt for at udøve de samme sadistiske lyster som Roark Jr., og ender i fængsel. Nancy skriver til ham hver uge og bruger et dæknavn, i tilfælde af at Roark Jr. skulle komme efter hende – hun er det eneste offer han ikke nåede at ’lege’ med.

Tiden går pludselig stærkt og Hartigan indrømmer at have misbrugt Nancy, blot for at komme ud af fængsel. I flere måneder har Nancy ikke skrevet og han frygter det værste - men det viser sig hurtigt at være en fælde.
Nu må han og Nancy tage flugten fra den selv samme mand der forsøgte at slå hende ihjel som barn.

I Oldtown, hvor luderne hersker, kommer et mord på en politimand til at skabe uro. Aftalen mellem politi og luderne er brudt – og dette betyder at de ikke længere selv kan herske deres by. Mafiaen begynder at rykke ind på deres territorium, en krig er i bryg.
Dwight (Clive Owen), privatdetektiven og eks. elsker til en af de berygtede ludere i Oldtown forsøger at hjælpe pigerne, hvilket resulterer i en risikofyldt udflugt med lig i bagagerummet og politi i hælene.

Som en ægte Frank Miller fan, kan jeg kun rose filmen til skyerne!
Hvor vi mange gange ser markante ændringer i filmatiseringer af bøger og tegneserier, holder Sin City sig til hvert ord.
Trioen Robert Rodriguez, Frank Miller og Quentin Tarantino har i fællesskab skabt en film uden lige. Det er utroligt at se hvordan skuespillerne egentligt i bund og grund har mange af de samme træk som Frank Millers tegninger – dette er ikke kun frembragt af make-up og Hollywood art work, men det er en del af de her mennesker. I bonus materialet nævner Frank Miller selv, at pludselig kunne han se at skuespillerne passede perfekt til hans tegninger.

Robert Rodriguez kan prise sig lykkelig over at samtlige af hans skuespillere leverer den bedste forestilling. Selv den engelske pretty-boy Clive Owen formår at være suveræn i hans rolle.

Bonus materialet er lidt sløset. Der findes en ca. 20 min lang optagelse om ’Behind Sin City’. Her fortæller skuespillerne om deres roller. Frank Miller fortæller om hans ’baby’ Sin City og hvordan han lod sig overtale til at lade Robert Rodriguez filmatisere Sin City.
Foruden det er der også ’The making of ’Wallander’’ – en krimiserie af Henning Mankell, lidt malplaceret. Bonusmaterialet får kun to stjerner.

Filmen er venligst stillet til rådighed af
SF/Fox.

Titel: Sin City
Original Titel: Sin City
Premieredato: 1. november 2005
Instruktør: Robert Rodriguez, Quentin Tarentino som speciel guest director
Skuespillere: Bruce Willis, Jessica Alba, Jaime King, Nick Stahl, Clive Owen, Benicio Del Toro, Mickey Rourke
Spilletid: 119 min.
Selskab: Miramax/Dimension, SF/Fox, 2005
Genre: Action
Link: http://video.movies.go.com/sincity/

banner
Overskrift Højre Block
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...
Bad Boys: Ride o...
Knox Goes Away
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskede
Inshallah en drengKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...