Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Den Grænseløse
Den Grænseløse billede



Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Sjette Trækning (DVD)

20. maj 2006 af Søren Falgaard

2 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Sjette Trækning (DVD) billede

Tænk hvis du vandt i lotteriet – Den helt store gevinst. Hvad ville du så gøre, og hvordan ville det påvirke dine omgivelser?

Det er så sandelig en universel tankegang, at man kan komme til nogle easymoney. Nutidens unge fører sig frem med professioner som ”Pokerspiller” og så videre, men i virkeligheden handler det jo i det store hele om held, når jokeren er løs. Sådan var det også i 30’erne, hvor George Schneevoigt sort/hvide film er produceret.

”Sjette trækning” er en folkekomedie om den evigt gode Viktualiehandler Lund og hans kone, der vinder den helt store gevinst i lotteriet. Dernæst skal pengene jo bruges, og det bliver de på håbløst uistandsatte slotte, som den bundrådne landsretssagsfører Poul Høgh prakker dem på. Lund’erne fiser rundt og selvom de er gode og søde mennesker kommer deres godhed til at give bagslag og gå ud over deres ydmyge ven.

Men naturligvis aner den snu og ærlige søn, Søren Lund uråd og råber vagt i gevær over landsretssagføreren. Hvor man i dag ville have lagt centralperspektivet hos sønnen, Søren, lader synsvinklen sig nærmere pendulere rundt som i et teaterstykke, hvilket bestemt ikke klæder filmen i mine moderne øjne.

Men godheden sejrer jo sikkert og den gode søn finder sikkert også den sti, der skal følges. For kærlighed og ærlighed er jo vejen frem.

”Sjette trækning” holder ikke i dag, men den er endnu en film fra den produktive og folkelige Schneevoigt. En film for elskere af den danske folkekomik, men ikke en film for moderne filmfanatikere.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Nordisk Film.

Titel: Sjette Trækning
Original Titel: Sjette Trækning
Premieredato: 24. januar 2006
Instruktør: George Schneevoigt
Skuespillere: Olga Svendsen, Schiøler Linck, Poul Kern, Christian Arhoff, Asta Hansen, Helga Frier, Sigurd Langberg, Erika Voigt, Henry Nielsen
Spilletid: 90 min.
Selskab: Carl Bauder Produktion, 1934
Genre: Familie



banner
Overskrift Højre Block
Civil War
Lupin III: Cagli...
HAMMARSKJÖLD
Birthday Girl
Perfect days
Ripple
KALAK
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & Hejren



KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...