Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Støt Cinemaonline
Ny Streamingtjen...
Tag 24 Minutter ...
Nordisk Film Inv...
Cph:Dox. 18. – 2...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Birds Of Prey
Birds Of Prey billede

Fremad
Proxima
I Still Believe
Undtagelsen
Spioner På Missi...
The Call Of The ...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Skjulte øjne

8. maj 2007 af Søren Falgaard

3 stjerner Skriv en kommentar

Skjulte øjne billede

Remake af Alfreds Hitchcocks klassiske ”Skjulte Øjne” med Christopher Reeve i hovedrollen

I 1954 udkom Alfred Hitchcocks ”Skjulte øjne”, der er blevet en legendarisk film om voyeurisme. Filmen havde en glimrende James Stewart i hovedrollen, der spillede overfor Grace Kelly.

I 1998 blev filmet vagt til live igen med Christopher Reeve (der hermed markerede sit comeback efter den tragiske rideulykke, der gjorde personifikationen af Supermand lam i kroppen) i hovedrollen og Daryl Hannah som vigtig medspiller.

Arkitekten Jason Kemp vågner op efter et trafikuheld, lam fra halsen og nedefter. Bundet til en kørestol med munden som eneste redskab kæmper han for en tålelig tilværelse – men det er kedeligt at være bundet til en kørestol for en virksom herre, og som substitut for sit mistede liv, begynder han at spionere på genboerne. På den anden side af gaden udspiller der sig nemlig daglige dramaer og særligt et ungt kunstnerpar vækker Jasons interesse. En sen aftentime betragter Jason parret gennem sit kamera – ja kikkerten fra den oprindelige film er her blevet til et kamera. Han fornemmer, at han har været vidne til et mord, men politiet tror bare, at Jasons isolation har skabt forestillinger i hans hoved. I kapløbet mellem vanvid og sandhed får Jason hjælp fra sin pålidelige kollega Claudia, der både vil hjælpe med at finde sandheden og bringe Jasons videre i livet.

Hvor Hitchcocks mesterværk fra 54 var et psykologisk styrkespil, der via sin fantastiske suspense bragte én med ind i en djævelsk fiktion, er remaken her en noget doven sag. Den udvidede brug af kameraovervågning, internet og højteknologisk hus virker meget påklistret ligesom spændingsniveauet ingenlunde finder et højt leje.

Filmen er dog ikke helt uinteressant, selvom opdateringen af den psykologiske thriller mislykkes. Det er som om Hitchcock kunne slippe af sted med ting som folk, der forsøger at gå i hans fodspor, ikke kan. Selv Gus Van Sant, der forsøgte at fylde Psychofilmfodsporet ud ved at genskabe filmen skud for skud, endte med at afsætte en lille barnefod i mesterens.

Så i havet af de utallige remakes af mesterens thrillere kan vi alligevel placere ”Skjulte øjne” anno 1998 som en seværdig en af slagsen. Både for gensynet med Christopher Reeve, der gør det udmærket sammen med en følsom Daryl Hannah, der ellers huskes bedst som kompromisløs replikantkvinde i ”Blade Runner” og hårdt sparkende enøjet bitch i ”Kill Bill”. Derudover er Robert Forster særdeles fremragende som kriminalinspektøren. Han ligner på en helt utrolig måde er rigtig Hitchcockskuespillerfjæs og blev derfor også castet i Vant Sants ”Psycho.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:
Criterion Film.

Titel: Skjulte øjne
Original Titel: Rear Window
Premieredato: 19. april 2007
Instruktør: Jeff Bleckner
Skuespillere: Christopher Reeve, Daryl Hannah, Robert Forster
Spilletid: 89 min.
Selskab:
Genre: Thriller
Link: http://www.imdb.combanner
Overskrift Højre Block
The Lighthouse
Little Joe
The Outpost
Bølle på eventyr
Livets Bedste År
Star Wars: Episo...
War Of The World...
Bad Boys For Life
Undtagelsen
Maryam – den per...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...