Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Smagen Af Sult

9. november 2021 af Jesper Poulsen

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Smagen Af Sult billede

En hjemlig produktion, som du ikke må snyde dig selv for. Samspillet og modspillet mellem Coster-Waldau og Greis-Rosenthal slår gnister i uhørt grad.

Jamie Lannister som kok? Ja, så har man da set det med. Men der er nu alligevel lidt sammenfald mellem den ikoniske halvskurk fra Westeros til Carsten i Smagen Af Sult, for egoisme og storhed for enhver pris gør sig også gældende her. Carsten er nemlig indehaver af en fashionabel restaurant, som Carsten vil have til at lave den ypperligste mad. Den storhed kikser desværre lige præcis den dag, hvor restauranten gæstes af en Michelin-anmelder. Sammen med konen Maggie drister parret sig til yderligheder for at opnå kvalitetsstemplet, og alt synes godt. Lige bortset fra at Carsten har modtaget et anonymt brev med teksten: ”Din kone elsker en anden”. En mistro er plantet mellem parret, som befinder sig i en eksklusiv branche hvor tillid og samarbejde er grundstenen. Perfektionismen begynder at slå revner, og det er ret så dramatisk at være tilskuer til.

At få så stærke følelser ud gennem skærmen er ikke bare en selvfølge. Det kræver timing, indlevelsesevne og passion for sin karakter. Det leverer Nikolaj Coster-Waldau og Katrine Greis-Rosenthal (Lykke-Per) til fulde, solidt flankeret af Nicolas Bro (Retfærdighedens Ryttere). Intet slår vel Charlie Gustafsson i rollen som Frederik, der stiller Maggie i et voldsomt dilemma. Karriere eller kærlighed? Lige indtil en lille størrelse smider paraderne og stjæler al opmærksomhed.

Vanvittigt skarpt set af Hr. Boe, som ikke sætter et gram forkert i endnu et pletskud fra den danske succesbølge. En flot fortælling om en altoverskyggende drivkraft i mennesker, som truer med at fjerne alt andet fokus. Måske filmen ikke fik tilstrækkelig opmærksomhed i de danske biografer, men det fortjener den så at få nu, hvor den er klar til at række ud til nye seere foran stuepejsen. Her tildeles 4 flotte stjerner – Michelin eller ej – men faktisk er vi langt tættere på de 5 end de 3.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Nordisk Film.

Titel: Smagen Af Sult
Original Titel: Smagen Af Sult
Premieredato: 28. oktober 2021
Instruktør: Christoffer Boe
Skuespillere: Nikolaj Coster-Waldau, Katrine Greis-Rosenthal, Nicolas Bro, Charlie Gustafsson, Rasmus Hammerich, Sofie Torp, Caspar Phillipson, August Christian Vinkel, Flora Augusta, Sarah-Sofie Boussnina, Magnus Bruun, Dag Malmberg
Spilletid: 99 min.
Selskab: DFI, Zentropa, Film I Väst, 2021
Genre: Drama
banner
Overskrift Højre Block
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...
Bad Boys: Ride o...
Knox Goes Away
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskedeKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...