Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Fejø Film Festival
Svend22
Cinema Made In I...
Tyske Filmdage 2022
Oscar 2022

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Thor: Love And T...
Thor: Love And Thunder billede

Happy Ever After
Bamse


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Solo

5. juni 2007 af Henrik Andersen

3 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Solo billede

Solo er et, ind imellem rørende portræt af en ensom Sjæl i den Danske Pop branche.

I 2002 stod det store Popstars slag her i Dannevang. Medieshowet var blevet fulgt af en hel nation, og presset og forventningerne til den kommende vinder var enorme. Vinderen blev den 17 årige Jon fra Grenå, og hans første plade solgte 135.000 eksemplarer. Ud af til var han en helt, et teenage idol der var blevet skabt af medierne, og som kig rent ind i et hvert pigehjerte. Men det rigtige Jon, ham der var inde bag facaden af glitter og fest, var ensom og ulykkelig.
Presset var stort og det hele ente med stoffer, druk og slagsmål. Jon fik idømt en dom for vold, og han kom på forsiden af landets værste sladreblade. En komet karriere styrtede til jorden med en komets fart, og Jon troede aldrig han skulle stå på en scene igen.

Men alligevel. Nogle år er Jon igen klar med en ny plade. Kasper Torsting's dokumentarfilm Solo følger Jo i et turbulent år hvor han skal lancere sin nye plade og hvor prøvelserne ikke bliver mindre end første gang.
På hans promo tour må han finde sig i at folk kaster øl og mønter efter ham, og han må leve med den evige frygt for, at han skal få tæsk af de mange der kommer til hans koncerter, ene og alene af en grund, nemlig at banke ham for ting han har gjort mange år forinden.

Det skildres fint hvor svært det er at være Jon fra Popstars, og hvor svært det er at komme videre og skabe noget nyt.
Disse nye koncerter ender engang imellem i en nedtur, og for at give sig selv en optur før den næste nedtur, drikker Jon sig stiv, og fester igennem. Selvom han selv erkender, at det bestemt ikke er den bedste måde at leve på.
Han lever stadigvæk et ensomt og isoleret liv, hvor så almindelige ting som at blive forelsket kan være svært. Specielt når det er i en anden medie person, hvis pladeselskab bestemt ikke vil have at hun dater Jon fra Popstars. Dette problemfyldte forhold er svært at håndtere, og får da også en ende.

Jon er et helt almindeligt menneske der som alle andre har behov for tryghed og for at blive holdt af og bekræftet. Disse ting er naturlige behov, og hvis de ikke bliver opfyldt, kan de fører til store personlige kriser og problemer. Problemer som Jon hele tiden må se i øjnene og prøve at tackle på bedst mulig måde.

I solo er vi også med når Jon ærligt fortæller om sine forældres skilsmisse, og om hvor svært for ham det er, at elske nogen af hele sig hjerte. Han bliver hurtig bange for at forholdet skal briste, og knytter sig derfor sjældent følelsesmæssigt til nogen.
Vi er med når Jon får ideen til et højskole projekt der skal klargøre unge talenter til medielivet, og vi er med når han får det hele til at falde til jorden i en ærlig diskussion imellem ham og de andre ledere af projektet.

Kasper Torsting der også har lavet dokumentarfilmen Rocket Brothers om bandet Kashmir, kommer fint ind bag Popstars ikonet Jon, og sammen har de skabt en rørende film, der måske ikke bringer Jon frem i et bedre lys end før, men alligevel giver nogle nuancer og noget forståelse for det ensomme liv han har levet som ungdomsidol. Ikke at der retfærdiggør hans handlinger, hvilket bestemt heller ikke har været meningen med filmen.

Selvom filmen fremstår som hudløs ærlig og til tider ganske rørende er der alligevel noget opstillet og en anelse indstuderet over flere af scenerne. Jon er som han er og hans ego er stort. Det må man tage med, og enten kan man klare hans væremåde, eller også virker han ganske øretæveindbydende i flere af de filmede situationer. Men der hersker ingen tvivl om at det er den rigtige Jon vi se ri filmens mest rørende øjeblikke, og ikke den medieskabte popdukke vi først så i 2002.

Solo er bestemt et kig værd, og dens mange billedmontager er flotte og binder den tragiske historien om Jon sammen på bedste vis.
Solo er ikke kun for gamle som nye fans af Jon, men henvender sig til alle der gerne vil have et indblik i hvordan det kan være, fra den ene dag til den anden at blive berømt. En ting de fleste nok vil have svært ved at takle, og hvor man skal tænke sig mere end almindelig godt om hvis man ikke vil have kæden til at sprænge af på toppen op af berømmelsens stejle bjergside.

Jons kæde sprang af på mest ubarmhjertelig vis, men alligevel har han formået at prøve kræfter med musik livet igen, og det skal han have en stor hånd for. Om man kan lide hans optræden eller ej, så skal han have applaus for at have lysten til fortsat at være en del af dansk Showbizz. En branche der er benhård, og hvor faren for nedtur lurer omkring hvert hjørne.

Ekstramateriale.

Mik Schacks hjemmeservice.
Little sister.
Jon læser oplæg til Solo.
Gunther Kastenfrosch.
Ind i karakter.
Connie.
Trailer.
Pitch Trailer. Arbejdstitel: A Better Man.
Synopse.
Artwork.

Ekstramaterialet er lidt tyndt. Mest spændende er den synopse som filmen blev til ud fra. Her læst op af instruktøren selv. Desuden er der en række klip der ligner noget der måske er endt på gulvet i klippe fasen. Sjovest er her Jons historie om den store frø Gunther Kastenfrosch, som han mødte under et Tysk børneshow.
Desuden er der trailer til Solo og en tidlig trailer, samt lidt udkast til Artwork for plakaten.

Samlet karakter til ekstramaterialet må blive 2 ud af 6 mulige.

Det er muligt at se Solo med Danske og Engelske undertekster, hvilket er godt at have mulighed for, da mange af scenerne er optaget med halvdårlig hjemmevideo lyd.

DVD'en er venligst udlånt af Sandrew Metronome.

Titel: Solo
Original Titel: Solo
Premieredato: 4. juni 2007
Instruktør: Kasper Torsting.
Skuespillere: Jon, Morten Reesen
Spilletid: 77 min.
Selskab: Fridthjof Film. 2007.
Genre: Dokumentarbanner
Overskrift Højre Block
ANATOLIAN LEOPARD
Udvandrerne
Farvel hr. Haffmann
Beskytteren
Prey (Disney+)
Murina
Min sommer i Pro...
Resten af Livet
Thor: Love and T...
Man vs. Bee (Net...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...