Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Spud Milton - Med ørene i maskinen

5. september 2012 af Johnny Josefsen

4 stjerner Skriv en kommentar

Spud Milton - Med ørene i maskinen billede

John Cleese vender tilbage i veloplagt ungdomsfilm.

Det er ikke let at starte på en kostskole og da slet ikke hvis man er en splejs. Dette erfarer Johnny ”Spud” Milton på førstehånd da han ankommer til en prominent kostskole i Sydafrika. De stærke mobber de svage og det handler om at finde sin plads før man bliver overrumplet. Det er i det hele taget en turbulent tid for drengene på skolen. Verden omkring dem er i forandring, Nelson Mandela er på vej til at blive frikendt og Sydafrika står til at blive genfødt på ny. Men drengenes indre verden er ligeledes i forandring, de er alle på vej til at rejse den lange vej fra barndommen til livet som voksen.

Spud møder mange rollemodeller gennem sit skoleforløb, hvor det særligt bliver en sort aktivist som kæmper for sin sag med stor passion og The Guv, spillet af John Cleese, underviseren i litteratur der altid har et passende citat gemt i baglommen, der viser Spud den rette vej gennem livet. Bag den perfekte og inspirerende facade gemmer der sig dog et krakelerende indre, The Guv er lidt for passioneret omkring sin rødvins drikning og ægteskabet synger på sit sidste vers. Spud lærer om alle aspekter af livet, både hvad de voksne ønsker at han skal lære, nemlig glansbillede udgaven af livet men også bagsiden af medaljen hvor døden og ulykken gemmer sig.

Det er en klassisk fortælling om vores rejse gennem teenageårene, vores første møde med kærligheden, døden og den skræmmende overgang mellem barndommen og livet som voksen. Mens film som Fish Tank tager en socialrealistisk og rå tilgang til denne forvandling er Spud Milton i stedet et skævt og fornøjeligt bekendtskab. Det er forfriskende at se John Cleese tilbage i fin form men det er og bliver unge Troye Sivan der i sidste ende stjæler billedet. Han får stablet en elskværdig og underfundig karakter på benene, som både rummer gåpåmod, nysgerrighed, fortvivlelse og sorg. Han kommer gennem hele følelsespaletten med masser af energi fra start til slut.

Det er dog ikke alt ved Spud Milton der lykkedes, sidste akt brister over med tandløse og polerede sange der virker som taget ud af en Highschool Musical film og mens humoren virker det meste af vejen, er der enkelte øjeblikke hvor platheden overtager. Det er her særligt falden på halen komik der fejler, idet timingen som oftest virker helt skæv hvilket resulterer i nogle lettere akavede passager der virker mere tåkrummende end latterfremkaldende. Det gode opvejer dog det dårlige, dramaet er stærkt nok til at man kan se gennem de enkelte fejlende jokes og filmen rummer heldigvis også en hel del gennemtænkte og overraskende humoristiske øjeblikke, her særligt i nærværet af John Cleese. Slutresultatet er en ganske fornøjelig film der til tider formår at overraske med sin humor og som, vigtigst af alt, er medrivende fra start til slut.

Ekstramateriale
Der er intet ekstramateriale på denne udgivelse.

Another World Entertainment

Titel: Spud Milton - Med ørene i maskinen
Original Titel: Spud Milton - Med ørene i maskinen
Premieredato: 4. juni 2012
Instruktør: Donovan Marsh
Skuespillere: Troye Sivan, John Cleese, Jamie Royal, Sven Ruygrok, Blessing Yaba, Tom Burne, Josh Goddard, Travis Hornsby
Spilletid: 92 min.
Selskab: Roguestar Films, Universal Pictures, 2010
Genre: Drama , Familie , Humor
Link: http://www.moviezoo.dk/dvd-film/Spud-Milton-Med-oererne-i-maskinen_5709498013800&ref=boligbasen&affiliate=1014&utm_source=boligbasen

banner
Overskrift Højre Block
De uønskede
Inshallah en dreng
The Garfield Movie
ABOUT DRY GRASSES
PIGEN DER FORTAL...
The Fall Guy
Paranoia (Blockb...
Monkey Man
Immaculate
Fire døtreKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...