Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Spy Kids

28. september 2001 af Jesper Rosenberg Antonsen

3 stjerner Skriv en kommentar

Spy Kids billede

2 børn redder verden fra et sammenbrud, da de vælger at gå i deres forældres fodspor, som hemmelige agenter. Der er lagt op til et brag af en underholdningsfilm.

Familien Cortez er en kernefamilie. Der er bare det ved familien at forældrene er tidligere hemmelige top-agenter. Mor Ingrid (Carla Gugino / Puk Scharbau) kan virkelig henrykke børnene Carmen (Alexa Vega / Maja Iven Ulstrup) og Juni (Daryl Sabara / Andreas Jensen) når hun fortæller godnathistorien om de to hemmelige agenter der mødes og forelsker sig i hinanden. Børnene ved bare ikke at det er den sandfærdige beretning om deres forældre. Junis store interesse er TV-showet The Fegan Floop Show, og det bekymrer far Gregorio (Antonia Banderas / Kristian Boland) at hans søn er så optaget af et TV-show frem for at koncentrere sig om skolen.

En dag bliver Gregorio kontaktet af sin gamle chef, der vil have Gregorio og Ingrid til at tage endnu en opgave – fire af deres tidligere kolleger er sporløst forsvundet, og derfor kaster de sig straks over opgaven. MEN de er ikke helt så meget på dupperne som de har været. De bliver taget til fange af fjenden. Gode råd er dyre, men ikke så langt væk som man kunne frygte.

For hjemme hos Carmen og Juni er onkel Felix til stede, da huset bliver angrebet af mystiske figurer. Felix viser sig slet ikke at være deres onkel, men også en tidligere agent der skal passe på børnene. Ham viser dem en hemmelig flugtrute, og pludselig er det Carmen og Juni der styrer sagerne.

Det kan ikke komme som nogen overraskelse at børnene selvfølgelig klarer paragrafferne, men jeg vil lade det være op til dig selv at gå i biografen for at finde ud af hvordan de gør det. Spy Kids er en herlig film, som blander James Bond og Austin Powers godt og grundigt sammen. Derudover er det hele lagt i hænderne på børn, og det giver en anden indgangsvinkel på filmen end man er vant til fra James Bond og Austin Powers. Man kan vel kalde det Junior-agenterne, Bond Junior eller 003½.

Hovedrollerne som de to børn spilles af henholdsvis Alexa Vega og Daryl Sabara. Alexa Vega, som spiller Carmen Cortez, er en 13-årig pige, der allerede har en del erfaring. Hun har spillet med i film som ”Little Giants”, ”Nine Months” og ”Twister”. I Spy Kids spiller hun rigtig godt og overbevisende, og hun har et fremragende samspil med Daryl Sabara som spiller Juni Cortez. Daryl er 9 år, og dette er hans første spillefilm. Han har dog medvirket i TV-serierne ”Will og Grace” og ”Roswell”. Han leverer en solid indsats. De 2 børn er en fornøjelse at følge, og heldigvis bliver det ikke sidste gang vi ser dem sammen. De er nemlig allerede begge to blevet hyret til at medvirke i Spy Kids 2, som får premiere i 2002.

Antonia Banderas spiller faderen, og det gør han som sædvanligt godt. Det er helt rart at se ham i denne rolle, for det er en rolle man normalt ikke ville forbinde med Antonio Banderas. Men han passer faktisk ganske godt ind i rollen, og han har et dejligt samspil med Carla Gugino, som spiller Ingrid Cortez. Hun er sikkert kendt af en del for hendes rolle i ”Spin City”, men har også lavet spillefilm som ”Troop Beverly Hills” og ”This Boy’s Life”. Hun leverer en god præstation, og ligesom de øvrige virker det hele faktisk meget troværdigt.

Læg i øvrigt også mærke til Teri Hatcher, som har rollen som Mrs. Gradenko. Spy Kids er hendes første rolle i en større film siden James Bond-filmen ”Tomorrow Never Dies”. Så man kan sige hun holder stilen.

Robert Rodriguez har også haft et par fingre med i denne film. Ikke alene har han instrueret den, men han er også producent, har selv skrevet og klippet filmen. Han er nok bedst kendt for ”Desperado” og ”From Dusk Till Dawn” og dette er hans første forsøg på en egentlig familiefilm. Og det lykkes ganske godt.

Spy Kids er en film for hele familien. Den har mange sjove indslag, og filmen fungerer godt som helhed. Jeg kan anbefale denne film, det er et oplagt mål for en familiefilm. Den er da også med dansk tale, og det er der sikkert mange børn der vil sætte pris på. Personligt havde jeg foretrukket den med original tale, men det er jo kun en smagssag.

Titel: Spy Kids
Original Titel: Spy Kids
Premieredato: 28. september 2001
Instruktør: Robert Rodriguez
Skuespillere: Antonio Banderas (Kristian Boland), Carla Gugino (Puk Scharbau), Alexa Vega (Maja Iven Ulstrup), Daryl Sabara (Andreas Jensen), Alan Cumming (Jens Jacob Tychsen), Teri Hatcher (Vibeke Dueholm)
Spilletid: 95 min.
Selskab: Dimension Films, Troublemaker Studios, Buena Vista International, 2001
Genre: Familie
Link: http://www.bvifilm.dk/Spy_Kids
Hele familien Cortez.
Hele familien Cortez.
Carmen & Juni Cortez (Alexa Vega & Daryl Sabara)
Carmen & Juni Cortez (Alexa Vega & Daryl Sabara)
TV-Værten Fegan Floop (Alan Cumming)
TV-Værten Fegan Floop (Alan Cumming)


banner
Overskrift Højre Block
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskede
Inshallah en dreng
The Garfield Movie
ABOUT DRY GRASSES
PIGEN DER FORTAL...
The Fall Guy
Paranoia (Blockb...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...