Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Jaime Rosales Ta...
The World Of Han...
Ny Film Om Afdel...
Marvel-Amok: 22 ...
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Mellem Linjerne
Mellem Linjerne billede

Green Book
Ser Du Månen, Da...
Toy Story 4
Dumbo
Løvernes Konge
Hacker
Angel Has Fallen
Crawl
Escape Plan: The...
Kapernaum
Captain Marvel


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Artikel

Stærk mand i Hollywood

26. november 2007 af Kristian Jensen

5 stjerner Skriv en kommentar KØB BOGEN HER

Stærk mand i Hollywood billede

Sven-Ole Thorsen med egne ord…

Danmarks store stærke mand, Sven-Ole Thorsen har netop udgivet sine erindringer i en flot opsat bog med masser af billeder og andet godt. Jeg har altid været lidt fascineret af Thorsen. Hver gang man har hørt ham tale, hvad enten det er i tv eller radio, har der altid været en vis karisma over ham. Selvom hans skuespillerkarriere i Hollywood har begrænset sig til mindre roller, i stil med ’Håndlanger nr. 2’ eller ’Mand i baggrunden’, har Thorsen altid formået at holde hovedet oven vande og leve drømme-livet i det solrige Californien.
I bogen ”Stærk mand i Hollywood” får man hele historien om Sven-Ole Thorsen helt fra den tidlige barndom og op til i dag.
Sven-Ole Thorsen blev født i 1944 omkring Nørrebro i København. Som søn af en politimand og en benhård mor, var Sven-Oles barndom præget af en streng disciplin. Opvæksten, sammen med søsteren Lis, var hård ved Sven-Ole, men samtidig var der også plads til omsorg og kærlighed.
Som ung mand begyndte Sven-Ole Thorsen at interessere sig for bodybuilding, og var i sin tid med til at kickstarte den fascination for kropsdyrkelse, der spredte sig til hele Danmark i 70erne og 80erne. Det var samtidig dyrkelsen af den perfekte krop, der skulle blive Sven-Oles adgangsbillet til Hollywoods filmverden.
”Stærk mand i Hollywood” er kort sagt en fremragende bog. Sven-Ole Thorsen fortæller ærligt om alle aspekter af hans begivenhedsrige liv. Alle skeletterne bliver hevet ud af skabet og rystet en ordentlig omgang. Alt lige fra to forliste ægteskaber til et enormt misbrug af anabolske steroider bliver åbenhjertet fremlagt for læseren. Man sidder virkelig med fornemmelsen af, at man får hele historien bag den stærke mand. Også det nære venskab med Arnold Schwarzenegger bliver gennemgået ned til mindste detalje. Sven-Ole lægger ikke skjul på at megen af hans succes skyldes Schwarzeneggers store indflydelse i Hollywood.
Endnu en ting, der er med til at gøre ”Stærk mand i Hollywood” til en glimrende oplevelse er, at den er så forbandet godt skrevet. Sproget er letlæseligt, men samtidig fyldt med små sproglige finurligheder, der gør det hele yderst underholdende. Sven-Ole fortæller historien om sig selv med et dybt ironisk glimt i øjet, samtidig med at det hele bliver lagt på bordet. Bogen er fyldt med vanvittige scenarier, hvor Sven-Ole Thorsen laver den ene practical joke efter den anden med hans sagesløse omgangskreds. Blandt andet fyldte han, under optagelserne til filmen ”Predator” (1987), Arnold Schwarzeneggers hotelværelse op med 30-40 tudser og frøer, netop den dag hvor Schwarzeneggers kone Maria Shriver ankom for at besøge optagelserne.
Min fascination af Sven-Ole Thorsen er bestemt ikke blevet mindre efter at have læst hans erindringer – tværtimod. ”Stærk mand i Hollywood” er en vittig beretning om en mands vej til berømmelsens tinde, men samtidig et alvorligt portræt at en mand der har oplevet store kriser gennem sit liv.

”Stærk mand i Hollywood” indeholder endvidere en omfattende filmografi over Sven-Ole Thorsens film. Filmografien er skrevet af Nicolas Barbano, der udover at beskrive handlingen i filmen, samtidig kommer med ekstra små oplysninger om filmen.

Antal sider: 272

Bogen er venligst stillet til rådighed af:Aschehoug
.

Titel: Stærk mand i Hollywood
Original Titel: Stærk mand i Hollywood
Premieredato: 26. oktober 2007
Genre: Andet
Link: http://www.svenolethorsen.dk


banner
Overskrift Højre Block
Escape Plan - Th...
Fisherman's Frie...
Once Upon A Time...
Petra
Danmarks Sønner
Vilde Rolf Smadr...
Nancy Drew and t...
Skammerens Datte...
Alita: Battle An...
StilhedenKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...