Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jagtsæson 2 - I ...
Jagtsæson 2 - I Medgang Og Modgang billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Stanley.

26. oktober 2012 af Henrik Andersen

3 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Stanley. billede

Historien om vietnamveteranen Tim, der har et nært forhold til slanger. Specielt til slangen Stanley, der hjælper ham med at tage hævn over de ondskabsfulde banditter, der slog Tims far ihjel.

Tim bor alene i en hytte i sumpene i Everglades. Han har selv valgt at flytte væk fra samfundet, da han har haft lidt svært ved at tilvende sig dagligdagen, efter han vendte hjem fra Vietnamkrigen. Nu lever han i sumpene, og nyder samværet med naturen, og dyrene der bor der. Specielt slangerne er han glade for. Hans ynglings slange hedder Stanley, og følger med ham overalt. Desværre er ikke alle mennesker lige glade for Tim og hans slangevenner, og en flok voldelige jægerer vil blot sælge skindet fra de slanger som Tim fanger. Da Tim samtidig finder ud af, at det er de samme, der har slået hans far ihjel, beslutter han at lade sin vrede og sit indebrændte had gå ud over alle dem, der i hans øjne har fortjent det, og hans ynglingsklapperslange og dens artsfæller skal hjælpe ham.

Stanley er en fin lille film, der har nogle væsentlige temaer i baghånden, der aldrig går af mode. En af dem er, at det er vigtigt at passe på og beskytte naturen imod pengegriske mennesker, der kun vil udnytte naturens gavmilde gaver. Oven i dette kommer så en lille historie om hævn og retfærdighed. Hele herligheden er tilsat et par rolige og let fordøjelige hippie sange som sagtens kunne være skrevet af en blåøjet greenpeace aktivist. Stanley er fra 1972 og kan sagtens arkiveres under genren: øko-hippie-thriller.

Skuespillet er egenteligt ganske fint og overbevisende, selvom nogle af skurkerollerne er en kende karikeret. Dette gør dog ikke noget, da man filmen igennem bliver facineret af Stanley og de andre slanger, og til tider helt glemmer de menneskelige skuspillerer.

Filmens mange scener hvor slangerne hævner og dræber mennesker, er flot udførte, og hvis man lider af skræk for slanger, vil man flere steder sidde med hjertet oppe i halsen. Der bliver ikke sparet på slange-effekter, og der er uden tvivl også blevet brugt en ”stunt slange” eller 10 under optagelserne, da der bliver gået ret hårdt til den flere gange.

Stanley er ikke en stor film, men bestemt stor nok til, at man bør se den, hvis man elsker et godt slange-gys fra de glade 70’ere.

Ekstramateriale.

Der er ikke noget ekstramateriale på denne udgivelse, andet end et slideshow, en trailer og et ellers ganske udmærket trailershow for andre udgivelser fra Another World Entertainment.

Billet bliver vist i sit oprindelige widescreen format, og lyden kan høres i Engelsk Dolby Digital 2.0.

Stanley er venligst stillet til rådighed af Another World Entertainment.

Titel: Stanley.
Original Titel: Stanley.
Premieredato: 26. oktober 2012
Instruktør: William Grefe.
Skuespillere: Chris Robinson, Alex Rocco, Steve Alaimo.
Spilletid: 108 min.
Selskab: 1972.
Genre: Thriller


banner
Overskrift Højre Block
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...