Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Nattevagten - Dæ...
Nattevagten - Dæmoner Går I Arv billede



Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Stor Opstandelse

7. september 2007 af Jan Mouritzen

3 stjerner Skriv en kommentar

Stor Opstandelse billede

Fornøjelig britisk komedie om begravelsespinagtigheder og familiehemmeligheder vil oplagt appellere til det publikum, som elskede Fire bryllupper og en begravelse.

Begravelseskomedien Stor opstandelse (Death at a Funeral) omhandler hvad der sker, da en pæn og konservativ engelsk overklassefamilie samles for at lægge deres afdøde far i graven. Det, der skulle have været et stilfærdigt og værdigt farvel til en kær afdød, udvikler sig til et ukontrollabelt kaos, da romancer, jalousi, hemmeligheder, stoffer og afpresning kolliderer.

I centrum for bisættelsen står afdødes søn Daniel (Matthew Macfayden), som har påtaget sig at holde den yderst vigtige begravelsestale. Dette til trods for, at alle ellers forventer denne tjans varetaget af familiens stolthed, Daniels bror Robert (Rupert Graves), som nyder stor international succes som bestsellerforfatter. Den oprørske kusine Martha (Daisy Donovan) indfinder sig med sin forlovede Simon (Alan Tudyk), der uheldigvis – og ganske uvidende – har indtaget et LSD-lignende designerdrug i stedet for Valium. Stoffet er fremstillet af Marthas bror, Troy (Kris Marshall), der i sit private hjemmelaboratorium eksperimenterer med kemiske sammensætninger for at opnå det fedest mulige trip.

Blandt de øvrige begravelsesgæster er afdødes frue, Sarah (Jane Asher), der manisk prøver at opretholde sin status som smuk, sørgende enke, den hypokondriske Howard (Andy Nyman) som er stærkt bekymret over et kløende håndledsudslæt, og den gamle, mavesure og rullestolsbundne onkel Alfie (Peter Vaughan), som gør døden til tiltrækkende ønsketænkning for alle omkring ham.

Morskaben kommer for alvor i gang, da Daniel bliver kontaktet på tomandshånd af en uventet begravelsesgæst, dværgen Peter (Peter Dinklage), som alene er til stede for at afsløre en katastrofal hemmelighed om den afdøde patriark. Nu er gode råd dyre, for fars ry og rygte skal for enhver pris forblive uplettet - også i graven. Mon ikke der er plads til en ekstra (lille) mand i kisten...

I England er intet helligt, så længe man bare kan få sig et godt grin. Det bliver man ikke snydt for i denne komedie, for instruktionen er i kapable hænder hos veteranen Frank Oz, der tidligere har stået bag lattermilde hits som Dirty Rotten Scoundrels,
In & Out og Bowfinger. Dean Craig har forfattet de grovkornede løjer.

Selv om filmplakaten advarer med sloganet ”du risikerer at dø af grin”, skal man nok være temmelig svag om hjertet, hvis dette skal ske. Uden at være nogen latterorkan, byder Stor opstandelse alligevel på mange fine og veltimede situationskomediescener.

Filmen kan bestemt anbefales til alle, der vil have et lunt grin i læ for regnens rusken.

Titel: Stor opstandelse
Original Titel: Death at a Funeral
Premieredato: 7. september 2007
Instruktør: Frank Oz
Skuespillere: Rupert Graves, Peter Vaughan, Peter Dinklage, Jane Asher
Spilletid: 90 min.
Selskab:
Genre: Humor


banner
Overskrift Højre Block
Perfect days
Ripple
KALAK
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...



KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...