Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Årets Robert-Nom...
Nyt Fra San Seba...
Hbo Nordic Blive...
Bjørn Nørgaard –...
Nordisk Film Uds...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

The Last Duel
The Last Duel billede

Tag Min Hånd
Monsterfamilien ...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Store Stygge Ulf Show

14. marts 2012 af Helle Perrier

3 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Store Stygge Ulf Show billede

Den klassiske satire vender tilbage med Ulf Pilgaard i spidsen.

Der var nok nogen, der rynkede på næsen, da TV2 Charlie i sin tid blev lanceret. Det har dog vist sig at være et yderst holdbart koncept, at lave tv til dem, der ikke kan lide når det går alt for stærkt. Demografisk er vi nok i aldersgruppen 50 +, der trygt kan zappe over på Charlie og undgå Paradise Hotel og den slags.
Der er nok heller ikke andre steder, hvor Store Stygge Ulf Show kunne passe bedre ind. Som titlen antyder, så er det Ulf Pilgaard, der har lagt navn til sketcshowet. Selv årstallet på fødselsattesten siger 1940, så ser han bestemt ikke ud til at have mistet pusten. Han er en af de få mænd af den gamle revyskole, som vi stadig har tilbage – og energien fejler bestemt ikke noget. Han debuterede på helt tilbage i 1968, og man går ikke galt i byen, hvis man kalder ham for dansk skuespils ”grand old Man.” Med sig har han Gordon Kennedy og den sprælske Pernille Højmark.

Store Stygge Ulf Show er et klassisk sketchshow, hvor seeren præsenteres for en række sketches. Vi kommer vidt omkring i den danske kultur og som sådan holder det stilen. En række af karaktererne går igen. I ”Dåse med Åse” parodieres madlavningsprogrammer. Onkel Franz er den pinlige festtaler. Lauritiz er en 70 årig homoseksuel mand, der bor hjemme hos mor, og har så uendeligt store kvaler med at komme ud af skabet. X-factor går naturligvis heller ikke ram forbi.
Humoren er meget nede på jorden. Meget af det er klassisk ba-dam-tish humor, og man ved næsten hvor hver enkelt sketch fører hen. Man kunne ønske, at de forskellige sketches var blevet afrundet lige et par sætninger før, så man ikke hver gang får forklaret hvad det er, man skal synes er morsomt.
Det er naturligvis ikke skidt det hele. Der er nogle vellykkede sketches imellem, og især Pernille Højmark og Ulf Pilgaard har rigtig god kemi. Ulf Pilgaard er en formidabel skuespiller med rigtig god sans for timing. Det svage led må siges at være Gordon Kennedy, der virker utrænet ved siden af de to veteraner, og af og til formår at punktere en punchline.

Der er ikke meget stygt over Ulf, for det her show kan ikke fornærme nogen – lige som det heller ikke fører til den store eftertænksomhed. Det er harmløst og de emner der tages op vil uden tvivl ramme plet hos det tilsigtede publikum. Derfor er der da heller ingen tvivl om, at Store Stygge Ulf Show passer perfekt til Charlie. Det har været en stor succes og sæson to skulle være på vej, og selv om man ikke nødvendigvis er til den slags, så må man alligevel anerkende gedigent håndværk, når man ser det. Showet skaber et forudsigeligt rum, hvor der gøres grin med Danmark og danskerne uden at det bliver plat eller nedgørende. Det er i sig selv en præstation, og derfor fortjener showet også tre fine stjerner for den latter, der trods alt med garanti runger mellem kaffekopperne ude i stuerne.

Der er intet ekstramateriale.

Filmen er venligst stillet til rådighed af NTC A/S

Titel: Store Stygge Ulf Show
Original Titel: Store Stygge Ulf Show
Premieredato: 25. oktober 2011
Instruktør: Carsten Colling
Skuespillere: Ulf Pilgaard, Pernille Højmark, Gordon Kennedy
Spilletid: 200 min.
Selskab: Nordisk Film, 2011
Genre: Humor


banner
Overskrift Højre Block
Petite Maman
Fabian: Going to...
The Tragedy Of M...
Seal Team (Netflix)
Don’t Look Up (N...
Encanto (Disney+)
Rumble (Paramount+)
Ron's Gone Wrong...
CODA (Apple+)
Swan Song (Apple+)KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...