Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Til Verdens Ende
Til Verdens Ende billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Stormbreaker

13. oktober 2006 af Jesper Hintze Vildbrad

2 stjerner Skriv en kommentar

Stormbreaker billede

Livet ændrer sig totalt for den fjorten årige unge Alex Rider, da hans onkel (den sidste i familien) dør under mystiske omstændigheder.

Alex Rider (Alex Pettyfer) lever et lidt specielt liv med den sværdfægtende samurai kok og ”babysitter” Jack Starbright (Alicia Silverstone) importeret fra USA, medens onklen Ian Rider (Ewan McGregor), den sidste rest af familien, lever et fortravlet liv som international bankmand.
Da onklen omkommer under et trafikuheld, bliver Alex´s nysgerrighed vakt. Og da under begravelsen optræder en hel del bankfolk, med sorte solbriller, og pokermimik, begynder virkeligheden at smuldre, selv for en fjorten årig. Da de kommer tilbage, Alex og Jack er en varevogn ved at tømme Ians ”kontor”. Alex forfølger den nådesløst, og finder ud af at der gemmer sig større ting bag det nålestribede bankimage. MI6, specialenheden, den engelske hemmelige tjeneste på det udenrigspolitiske felt, optager Alex, da han er for tæt på, og desuden selv har særlige talenter, som sin onkel. Han skal nu på militærlejr, for at blive den rette støbning. Og så er temaet lagt for mini James Bond´en. At samle oplysninger om en noget fordækt person Darrius Sayle (Mickey Rourke), der som den store velgørenheds eminence, vil lancerer et ny type computer til alle landets skoler. MI6 mener at onklen er blevet slået ihjel, da han skulle hente selv samme oplysninger. Alex Ryder er nu klar til mission?

I England er den nye komet, lige i hælene på J. K. Rowlings formidable Harry Potter historier, Anthony Horowitzs agentserie om Alex Rider. En serie hvor den unge dreng hvirvles ind i en masse spionopgaver. Den er solgt i ni millioner eksemplarer, oversat til toogtredive sprog, herunder dansk.
Filmen er godt skruet sammen på det tekniske og fotografiske plan, men halter alvorligt i sin sceneopbygninger. Der er ikke rigtig bid i foretagendet, og trods store eksplosioner, og effektfulde stunts, på motorcykel, mountainbike, helikopter med mere, virker historien på lærredet noget tyndbenet. Man efterlades med en underlig diffus eftersmag, replikkerne er klicheholdige, og har slet ikke den forundelighed der er Potterfilmene tildelt. Personerne virker flade og kedelige. Og så er Mickey Rourke nok slet ikke for børn!!
Man må inderlig håbe at serien stopper her ved nummer et. Ellers skal der helt nye kræfter til, for at formidle spændingen.

Titel: Stormbreaker
Original Titel: Stormbreaker
Premieredato: 13. oktober 2006
Instruktør: Geoffrey Sax
Skuespillere: Alex Pettyfer, Ewan McGregor, Mickey Rourke, Bill Nighy, Sophie Okonedo, Alicia Silverstone, Sarah Bolger
Spilletid: 93 min.
Selskab: Samuelson Productions/isle of Man Commission/2006
Genre: Action
Link: http://stormbreaker.com/


banner
Overskrift Højre Block
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...
Bad Boys: Ride o...
Knox Goes Away
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskede
Inshallah en drengKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...