Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Bodilprisen 2023...
Spansk Doña Zine...
Robert Nominerin...
Franske Filmmandage
Fejø Film Festival

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Meter I Sekundet
Meter I Sekundet billede



Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Sunshine Cleaning

13. december 2009 af Helle Perrier

5 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Sunshine Cleaning billede

En af årets dejligste film

Nogle gange er det de små film, der er de største. En af disse små film er den herlige Little Miss Sunshine – også i solskinsbrachen finder vi Sunshine Cleaning. (Det er da også de samme pruducenter, der står bag begge film.
En film om at være den man er, og få det bedste ud af det man nu engang har evner til. Den er enkel og smuk og en af årets dejligste film.

Rose havde det hele i High School – hun var den hotte cheerleader, men da hun befinder sig i trediverne er alle hendes drømme og håb erstattet af en virkelighed, der hedder enlig mor der arbejder som rengøringskone. Sønenn Oscar har potentiale, men en privatskole koster desværre mange penge, som Rose ikke ligefrem har. I sit liv har hun også sin far, der konstant forsøger at blive rig på den ene fidus efter den anden og søsteren Norah, der er gået helt i stå og bor sammen med faderen.
En dag får Rose muligheden for at gøre rent på et gerningssted, og selv om det bestemt ikke hører til blandt de mest behagelige jobs, så giver det gode penge. Rose ser en mulighed for at vende sit liv 180 grader, og starter sammen med søsteren starter hun firmaet Sunshine Cleaning, der rykker ud, når politiet har brug for rengøring efter forbrydelser eller dødsfald.
Denne nye karriere sætter gang i nogle større livsomvæltninger for alle medlemmerne af familien, og pludselig er det muligt at drømme igen.

Sunshine Cleaning er en film, som alle bør unde sig selv at se. Den er fortalt med indlevelse og der er en skønhed i portrættet af disse mennesker, der aldrig fik det ud af livet, som de havde drømt om. Det er en fortælling om almindelige mennesker, arbejderklassen og det gør den så meget mere nærværende og vedkommende. At gøre rent efter tragedier er tit en blodig og ildelugtende affære, og det er lykkedes at få så meget åbenlys sort humor ud af situationer som det er muligt uden at det bliver plat.
Filmen er en rar og rørende film, og ganske enkelt en film, som bliver hos en længe efter.
Rose spilles af Amy Adams og hun er intet mindre end fantastisk, men får dog formidabelt modspil af Emily Blunt, der spiller den rodløse søster.
Sunshine Cleaning – se den og bliv glad.

SF/Fox.

Titel: Sunshine Cleaning
Original Titel: Sunshine Cleaning
Premieredato: 8. december 2009
Instruktør: Christine Jeffs
Skuespillere: Emily Blunt, Alan Arkin, Amy Adams
Spilletid: 88 min.
Selskab: Big Bech, SF-Film, 2009
Genre: Drama


banner
Overskrift Højre Block
Regnen skyller a...
Den blinde mand ...
Babylon
Willow (Disney+)
The Pale Blue Ey...
Ét år, én nat
Operation Fortun...
Boy From Heaven
White Noise (Net...
Copenhagen Cowbo...



KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...