Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Til Verdens Ende
Til Verdens Ende billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Superman Vender Tilbage

4. august 2006 af Hans Christian Vang

5 stjerner Skriv en kommentar

Superman Vender Tilbage billede

"Selv om du er vokset op blandt mennesker, er du ikke én af dem. De kan være gode, Kal-El, de ønsker det. De mangler blot lyset, der kan lede dem på rette vej."

Mørket sænkes og lærredet lyser op. En smuk stjernehimmel vises, og Krypton ses i det fjerne imens vi hører Jor-El's stemme. KABOOOOOMMM!!!!!! og Krypton er ikke mere.

Sådan starter Superman Vender Tilbage, hvorefter vi så får serveret den absolut flotteste intro-sekvens jeg kan forestille mig. Voldsom fed musik af John Williams sprænger ud af højtalerne, og man går totalt i barndom imens credit-sekvensen flyver forbi nethinden.

Da astrologer mente de havde fundet resterne af Krypton, Superman's hjemplanet, rejste han afsted for at søge efter eventuelle overlevende - han måtte se stedet med sine egne øjne. I mellemtiden gik der fem år, hvor verden lærte at leve uden en frelser og hvor Lex Luthor fik raget uanelige rigdomme til sig fra en gammel syg kvinde, da hun lader ham arve alt hun ejer som tak for at have taget sig af hende. Noget han lovede hende at gøre hvis hun kunne få ham frigjort af den dobbelte livstidsdom, der hang over hans hoved.

Luthor vil, i sin sædvanlige skingrende sindssyge, gøre store ting. Han vil skabe nye kontinenter på jordens overflade, skabt via Kryptoniansk teknologi - krystallerne fra Supermans fort på Antarktis - så han kan sælge jorden til skyhøje priser og derved opnå den magt han så inderligt higer efter - denne gang på bekostning af milliarder af menneskeliv.

Martha Kent står i hendes køkken i huset der ligger tilknyttet Kent farmen i Smallville, da jorden pludselig ryster under hende. En rumkapsel tordner forbi huset og ud mod markerne, hvor den styrter ned. Martha aner nok hvad det er, der har besluttet sig for at aflægge hende besøg, og hun skynder sig ud til det flammende vrag, hvor hun finder hendes 'søn' Clark. Superman er vendt hjem.

Clark fandt ingenting ude blandt stjernerne, og er derfor vitterligt Kryptons eneste søn. Nu er han hjemme igen og kan, pga. et dødsfald i staben, få sit job hos Daily Planet avisen tilbage. Men ikke alt er som det var. Lois er blevet mor og er nu forlovet med barnets far, men er hun virkelig ovre hendes kærlighed til Superman?

Vi får ikke meget tid til at tænke over dét spørgsmål, for Lex Luthor lader ikke vente på sig og hans planer sættes i værk - En opgave for Superman!

Bryan Singer har fortsat Superman filmserien med manér. Historien holder 100%, skuespillerne kan deres kram, effekterne er vanvittig flotte - bortset fra et par enkelte steder hvor jeg ikke syntes om CGI modellerne af Superman. De lignede dukker lidt for meget. Vi er altså ikke nået til det punkt, hvor vi kan lave perfekte mennesker i CGI endnu, så hvorfor i det hele taget forsøge? Det er en lille ting men den er der.

Ydermere synes jeg ikke om castingen af Jimmy Olsen, der spilles af en skuespiller der ser ud til at være for tæt på Brandon Routh's alder - Jimmy Olsen skal være 15-20 år yngre end Clark Kent, men når man har en meget ungt udseende Clark Kent\Superman så er det måske svært at komme meget længere ned i alder, hvad ved jeg?

Kevin Spacey er knaldhamrende genial som Lex Luthor. Skingrende sindssyg men absolut frigid på samme tid. Vanviddet ligger og ulmer i øjnene på ham hele tiden og det fungerer skidegodt.

Kate Bosworth er en fin Lois Lane. En smuk karrierekvinde der ved hvad hun vil og som ikke kan stave. "Hvor mange d'er er der i katastrofe?" - Lige i øjet!

En særlig overraskelse er i vente for Superfans. En overraskelse jeg ellers ikke troede kunne lade sig gøre rent fysisk, men det er muligt jeg husker forkert. Det er længe siden jeg har læst en Superman tegneserie.

En anden lille godbid er en særlig optræden af Jack Larson som bartender. Jack Larson spillede Jimmy Olsen (efter min mening den eneste rigtige) i "The Adventures of Superman", der startede på amerikansk TV i 1951 og kørte i 6 sæsoner.

Superman blev født i Juni måned, 1938, i Action Comics #1 og fik snart efter hans eget serieblad.

I 1941 fik han så hans debut på celluloid da Max og Dave Fleischer producerede de klassiske Superman biograftegnefilm, som siden har inspireret alle andre Superman produktioner.

Siden fik vi TV-serien fra 1951 med George Reeves i hovedrollen, Noel Neil som Lois Lane og (som tidligere nævnt) Jack Larson som Jimmy Olsen.

Jeg vil give filmen 5/6 - den får ikke fuld karaktér pga. det problem jeg har med CGI dukkerne af Brandon Routh.

Superman Vender Tilbage er fed instruktion, fed musik, voldsomt fede actionsekvenser og voldsomt dygtige skuespillere. Hvis Du skal se én film denne sommer, så lad det blive denne. Superman Returns er årets største eventyr! Gå IKKE glip af dette BRAG af en film!

Titel: Superman Returns
Original Titel: Superman Returns
Premieredato: 4. august 2006
Instruktør: Bryan Singer
Skuespillere: Brandon Routh, Kevin Spacey, Kate Bosworth, Parker Posey
Spilletid: 154 min.
Selskab: Warner Bros. Pictures, Sandrew Metronome, 2006
Genre: Sci-Fi

banner
Overskrift Højre Block
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...
Bad Boys: Ride o...
Knox Goes Away
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskede
Inshallah en drengKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...