Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Supernatural (Sæson 2)

5. december 2007 af Kristian Jensen

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Supernatural (Sæson 2) billede

Brødrene Winchester er klar med endnu en omgang underholdende monster-prygl…

Det så ellers sort ud for brødrene og deres far i slutningen af første sæson, hvor den lille familie lå hårdt sårede på en øde landevej efter et voldsomt biluheld. Det viser sig, at den dæmon, der i sin tid dræbte brødrenes mor, stod bag biluheldet, der har efterladt den ældste bror Dean (Jensen Ackles) i dyb koma. For at redde Dean fra den visse død, indgår brødrenes far, John (Jeffrey Dean Morgan) en aftale med dæmonen, der tilbyder at redde Dean, hvis han til gengæld får faderens sjæl. Faderen tager imod tilbuddet og omkommer, mens Dean vågner på mirakuløs vis. Samtidig afslører dæmonen, at den yngste bror, Sam (Jared Padalecki) indgår i hans plan om at bringe helvede op til jordens overflade. De to brødre vælger, på trods af tabet af deres far, at fortsætte deres kamp imod alverdens ondskab, der huserer rundt omkring i det amerikanske landskab. Samtidig forsøger de to brødre, at komme tættere på sandheden om Sams uhyggelige skæbne. Brødrenes road trip bringer dem blandt andet i nærkontakt med dræber-klovne, vampyrer og morderiske spøgelser.

Anden sæson af ”Supernatural” er ligesom første sæson bygget op omkring den klassiske spøgelsesfortælling tilsat moderne popkultur. Seriens to hovedpersoner refererer konstant til alverdens film som eksempelvis ”Poltergeist” (1982), ”En amerikansk varulv i London” (1981) eller ”The Howling” (1981), og det fungerer ganske godt.
Skuespillet er troværdigt og godt. Jared Padalecki og Jensen Ackles beviser endnu engang, at de ikke bare er to pæne ansigter, men at de faktisk også har en hel del talent.
Det, der adskiller sæson to og dens forgænger er, at der er kommet en større variation i de forskellige historier. Første sæson var hæmmet af, at mange af afsnittende var ens rent plotmæssigt mens monstret bare var skiftet ud. Det er der heldigvis blevet rettet op på i seriens anden sæson, og det resulterer i, at serien føles knap så langtrukken og fortænkt.
Den anden sæson af ”Supernatural” samler fint op hvor første sæson sluttede. Der er stadig masser af god underholdning at hente i serien, der allerede nu kører på tredje sæson i hjemlandet USA.

Ekstramateriale
Anden sæson af ”Supernatural” består af 6 dvd-skiver i alt, der tilsammen udgør 22 afsnit.
Man har valgt at lave et kommentatorspor til 3 af seriens afsnit, nemlig afsnit nr. 1, 20 og 21. Det første kommentatorspor er med skuespillerne Jared Padalecki og Jensen Ackles. Samt afsnittets instruktør Kim Manners. Det andet spor er med seriens skaber Eric Kripke, og det tredje er med Eric Kripke, instruktøren Robert Singer og episodeforfatteren Sera Gamble. Fælles for de 3 kommentatorspor er, at de alle er gode og ganske underholdende. Alle de involverede fortæller om deres forhold til ”Supernatural” og de roller de hver især har haft i seriens skabelse.
Man har også valgt at vedlægge en række slettede scener til udvalgte afsnit. Desværre bringer de slettede scener ikke noget nyt til historien om Sam og Dean, og skal derfor betragtes som rent fyld. På den sidste dvd-skive finder man lidt mere ekstramateriale, til dem der ikke kan få nok af den overnaturlige serie.
”The Devil’s Road Map” er en sjov lille feature, hvor man klikker sig rundt på et kort over USA. Hver enkelt af seriens afsnit forgår et bestemt sted i USA, og ved at klikke på de markerede punkter på kortet, får man lidt ekstra baggrundsviden om det afsnit, der forgik netop dér. Det er ganske godt fundet på og ideen fungerer helt fint.
Man finder også Jared Padaleckis originale screen test, hvor skuespilleren første gang prøver kræfter med rollen som Sam Winchester. Derudover finder man tre af de såkaldte wepisoder, der har fungeret som teasere for seriens anden sæson. De små film er lagt ud på seriens, i øvrigt glimrende, hjemmeside (se linket herunder) og har fungeret som reklame for sæsonen. Man finder selvfølgelig også den obligatoriske gag-reel hvor skuespillerne skiftes til at kvaje sig.
Ekstramaterialet til anden sæson af ”Supernatural” er meget bedre end det man fandt på første sæson. Det skyldes især den gode ide med ”The Devil’s Road Map”, der fungerer vanvittigt godt.

4 stjerner ud af 6.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:Warner Home Video.

Titel: Supernatural
Original Titel: Supernatural
Premieredato: 20. november 2007
Instruktør: David Nutter, Kim Manners, Robert Singer
Skuespillere: Jared Padalecki, Jensen Ackles, Jeffrey Dean Morgan
Spilletid: 868 min.
Selskab: Kripke Enterprises 2006/ Warner Home Video 2007
Genre: Gyser
Link: http://supernatural.warnerbros.com/


banner
Overskrift Højre Block
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...
Bad Boys: Ride o...
Knox Goes Away
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskedeKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...