Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Bodilprisen 2023...
Spansk Doña Zine...
Robert Nominerin...
Franske Filmmandage
Fejø Film Festival

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Meter I Sekundet
Meter I Sekundet billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Switchblade Romance

28. oktober 2004 af Morten Pedersen

3 stjerner Skriv en kommentar

Switchblade Romance billede

Landsby-idyllen brydes igen af barberbladssvingende kedeldragtklædt psykopat. Fransk horrorfilm med anseelige mængder teaterblod.

Hvis filmtitler som ”Fredag d.13”, ”Motorsavsmassakren” og ”Maskernes Nat” får dig til at lave himmelvendte øjne og ryste voldsomt på hovedet, så glem alt om ”Haute Tension” - hvis man ikke er til horror-genren, så kan man ligeså godt stå af her. For ”Haute Tension” er en klassisk horror film, hvor der er lånt og hentet inspiration fra de ovennævnte titler. Det betyder godt med meningsløs vold, helst ret brutalt med masser af blodsprøjten og seksuelle undertoner.

Veninderne Marie og Alex tager ud i den (endnu) landlige idyl for at besøge Alex´ forældre og få fred og ro til at studere.
Allerede den første nat er det slut med fred og ro, for en ubuden gæst dræber (eller ordet slagter er måske mere passende her) hele Alex´ familie, bagbinder Alex, smider hende ind bag i sin gamle øse og kører videre ud i natten. Marie har dog fået gemt sig under overfaldet – og på trods af, hun er chokeret over at have overværet mordene, får hun sneget sig med ind i bilen. Herfra forsøger hun så at redde hendes veninde, men kedeldragtklædte psykopater er som bekendt ikke så nemme at få ned med nakken….

Resten af filmen vil for kendere af genren give sig selv, det skal dog bemærkes, at der er lagt en lille twist ind, der giver filmen en lidt anden dimension. Fransk film er vel ikke mest kendt for at producere horrorfilm, men Haute Tension er et ok produkt, dog uden at være prangende. Det er ikke første gang, vi ser en stor fyr i kedeldragt gå bersærk med diverse våben (især en motorsav er vist set før) og ej heller er det overraskende, at man ikke lige sådan kan slå ham ihjel.
Så hele strukturen i filmen er meget klassisk – men desværre også lidt for klassisk, fordi man har lænet sig for meget op af tidligere, velkendte lignende produkter. En anden svaghed er også opbygningen af stemningen. Det starter ellers fint med hentydningens kunst; lyde og bevægelser i majsmarken og underlige hændelser i en gammel øse – men derefter går det bare for hurtigt med at vise morderen, og dermed ryger en del af uhyggen.

De to hovedpersoner spiller meget godt, selvom man godt kan blive lidt træt af det højlydte skrigeri. Kedeldragt-psykopaten kunne være lidt mere skræmmende, til tider kan han med sin fedladne bygning godt fremstå lidt ufrivillig komisk. Voldsscenerne er også udmærket lavet rent visuelt, selvom det er så som så med realismen – der ryger lidt mere blod ud af ofrene, end der vist er i et gennemsnitsmenneske, men ønsker man realisme er dette jo nok heller ikke lige stedet. Filmen er holdt i mørke, lidt gustne farver og giver en god underlægning i forhold til stemningen – der er lidt ”Motorsavsmassakren” over det.

Så alt i alt, en gennemsnitlig horrorfilm, hvor der er referencer dels til ”Psycho”, men mest til ”Fredag d.13”, og er man fan, er det da ikke uinteressant med et fransk bud på genren. Men er du til fornyelse og lidt træt af at vide, hvad der sker, før det faktisk sker, så kig dig om efter en anden film.

Der er intet ekstramateriale på ”Haute Tension”

Filmen er venligst stillet til rådighed af
SF/Fox.

Titel: Switchblade Romance
Original Titel: Haute Tension
Premieredato: 28. oktober 2004
Instruktør: Alexandre Aja
Skuespillere: Cécile De France, Maïwenn Le Besco, Philippe Nahon, Franck Khalfoun, Andrei Finti, Oana Pellea, Marco Claudiu Pascu, Jean-Claude de Goros, Bogdan Uritescu, Gabriel Spahiu
Spilletid: 87 min.
Selskab: Lions Gate Films, SF Film A/S, 2004
Genre: Gyser


banner
Overskrift Højre Block
Regnen skyller a...
Den blinde mand ...
Babylon
Willow (Disney+)
The Pale Blue Ey...
Ét år, én nat
Operation Fortun...
Boy From Heaven
White Noise (Net...
Copenhagen Cowbo...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...