Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jagtsæson 2 - I ...
Jagtsæson 2 - I Medgang Og Modgang billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Taken 3

8. maj 2015 af Jesper Poulsen

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Taken 3 billede

Bedst som alt var faldet til ro...

Da Liam Neeson (Schindler’s Liste, Rob Roy, The Grey, Star Wars) takkede ja til at spille den tidligere CIA-agent Bryan Mills i filmen Taken (2009), havde han næppe forestillet sig at det var en rolle han skulle komme til at gentage to gange siden. Men vores selvtægtshelt blev overraskende et action-ikon på ingen tid, og derfor er vi nu med denne udgivelse oppe på tre film om Mills og hans hårdt prøvede familie. Med til historien hører naturligvis også det faktum at de to første film indspillede over 600 millioner dollars, så alle lygter var tændt til endnu en omgang.

Taken 3 kunne så godt ende med at være et punktum, hvis man skal tro filmens tagline ”It Ends Here”. Efter et kvarters intro med fokus på relationerne mellem Mills’ datter Kim (Maggie Grace) og eks-konen Lenore (Famke Janssen), så sker der ting og sager. Mills bliver anholdt af politiet, anklaget for et mord han på ingen måde har begået. Han bliver hurtigt klar over at han er røget i fælden og at alle beviser peger på ham. Og så træder vi ellers på speederen, for Mills’ baggrund og færdigheder kommer ham selvsagt til gode og på nul-komma-dut har han pacificeret de politibetjente som holdt ham i skak og han stikker af. Nu starter der så en hæsblæsende menneskejagt på Mills, som udover at skulle undvige ordensmagten samtidig selv går på jagt efter bagmanden.

Taken-filmene vandt sit store publikum på grund af den brutale kynisme som Mills agerer med. Man kan på flere planer godt sige at han blot udøver retfærdighed og beskytter sine kære, men loven er sat ud af kraft som et nødvendigt onde. Ordensmagten er i Taken 3 personificeret af Forest Whitaker (The Last King Of Scotland, The Crying Game, Vantage Point, The Butler). Alt er sådan set på plads til bulder og brag i lidt over 100 minutter, for man holder fast i den gamle garde med skuespillere og med Olivier Megaton (Taken 2) og Luc Besson (manuskriptforfatter til alle tre film) bag roret.

Det store spørgsmål er så om det hele giver mening. Kan Taken 3 holde til endnu en tur i manegen, eller er den ikke meget andet end en afdanket undskyldning for at malke mens der er mælk? For actiondelens vedkommende er der fuld blæs på, og Taken-serien har helt sikkert gjort noget godt for genren. Fra det øjeblik hvor vores helt lades i stikken, bruger filmen enhver lejlighed til at skyde, tæske, smadre eller sætte ild i et eller andet. Liam Neeson er ferm med replikker og de bare næver, og sympatien klistrer til ham fra første sekund. Men selve universet med Bryan Mills i knibe og endnu en trussel mod hans familie er jo set før. Så på visse punkter er det som at se en film man allerede har set. Og så kan jeg ikke lade være med at anfægte den fæle og stereotype portrættering af de russiske superskurke…

Til syvende og sidst er Taken 3 en godkendt film, og kunne man lide de to forrige, så går man heller ikke galt i byen her. Dertil kommer en temmelig omfattende omgang bonus materiale med hele 6 mini-dokumentarer om tilblivelsen af filmen. Du kan også gå ombord i to ret sjove ”musik-video’er” hvor den klassiske julesang ”12 Days of Christmas” er lavet om til ”12 Kills” og viser nedtællingen med Mills’ Skills. Der er også en spoof-video, hvor tingene bliver ved med at forsvinde for Liam Neeson, som forståeligt nok proklamerer ”Stop Taking My Shit”. I denne afdeling finder man også 5 trailers for andre aktuelle film.

Ender det så her? Kun tiden vil vise det. Men der er ikke for alvor lagt i kakkelovnen til en 4’er, hvad angår uforløste detaljer eller cliffhangers. Så for en sikkerheds skyld, er det på sin plads at takke for god underholdning og en fortjent pensionisttilværelse for Bryan Mills.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:

Scanbox.

Titel: Taken 3
Original Titel: Taken 3
Premieredato: 7. maj 2015
Instruktør: Olivier Megaton
Skuespillere: Liam Neeson, Maggie Grace, Famke Janssen, Forest Whitaker, Dougray Scott, Sam Spruell, Leland Orser, Don Harvey, Dylan Bruno
Spilletid: 110 min.
Selskab: Europacorp, M6 Films, 2014
Genre: Action
banner
Overskrift Højre Block
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...