Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Til Verdens Ende
Til Verdens Ende billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

Terminator Genisys

12. november 2015 af Jesper Poulsen

3 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Terminator Genisys billede

Uforløst forsøg på at kombinere en værdig efterfølger med tråde og links til fordums styrke. Schwarzenegger er reduceret til en metallisk protese som på ingen måde imponerer.

Har du styr på al virakken omkring Skynet? Og kender du alle Terminator-modellerne udviklet af Cyberdyne Systems? Så gør dig klar til at blive udfordret på ny, for endnu en gang trænger fremtiden til at blive nulstillet. I Terminator Genisys må Sarah Connor, Kyle Reese og den gode gamle T-800 model 101 kæmpe en brav kamp for at puslespillet skal gå op. Faktisk bliver vores revolutionshelt, John Connor (søn af Sarah), en overgang skurken i hele dette foretagende, og minsandten om ikke også at Hr. Schwartzenegger må kæmpe mod en tidligere udgave af sig selv, præcis som flere af karaktererne kommer til at møde et fremtidigt eller fortidigt selv.

Der er dømt tidsrejser en masse for at få tingene til at passe sammen, og vores treenighed bliver presset til det yderste i både en kamp mod diverse fjender, men også mod tiden. Ja, alt i alt er der lagt i kakkelovnen til endnu et brag af en action-basker. Men nej, ikke alt stål og metal er nypudset og af fineste kaliber. Terminator Genisys er vel en mere ægte 3’er end både Rise Of The Machines og Salvation, men mere i form af referencer og nostalgi. Faktisk er filmens tunge plot og opskrift den helt store klods om benet, da forsøget på at lave en kompleks og handlingsmættet opfølger kikser. Jo længere hen i filmen man kommer, jo værre bliver det og dårligst er det buldrende klimaks som er leveret helt uden nerve og finesse. Dermed er Terminator 2: Judgment Day stadig den absolutte kronjuvel og den dag i dag stadig en af historiens mest raffinerede actionfilm.

Der er masser af ”nods” til selvsamme Judgment Day, for naturligvis er klassiske citater som ”I’ll Be Back” og ”Come With Me If You Want To Live” klasket ind i dialogen. Vi ser også John Connor køre motorcykel, jagtende trekløveret som befinder sig i en bus. Lidt a la den legendariske chase-scene med Robert Patricks determinerede ansigtsudtryk i rollen som T-1000. En model som også kigger forbi i Genisys. Desværre er Arnolds magi væk og da først Sarah Connor begynder at kalde ham Pops/Gamle, så stikker det helt af. Arnold slæber sig gennem stunts og pinlige forsøg på menneskelige træk, og kampscenerne er ufatteligt ringe i forhold til at det altså snart er 25 år siden at Judgment Day fik øjnene spærret op på mange biografgængere, som decideret endte med at blive skræmte over disse potente robotter.

To gange Clarke klarer skærene som henholdsvis mor og søn. Sarah Connor spilles for så vidt fint af Emilia Clarke som denne gang ikke er omgivet af drager, som det er tilfældet i hendes ”daglige virke” i Game of Thrones. Jason Clarke (Abernes Planet: Revolutionen, The Great Gatsby, Everest) er den omskiftelige John Connor, som selv ender som Terminator. En modbydelig en af slagsen, da han smuldrer og skifter form som det passer ham, og derved nærmest er umulig at få bugt med. I rollen som Kyle Reese (Sarah Connors beskytter fra den første Terminator-film, hvor Schwarzenegger jo var skurken) ses Jai Courtney. Ham kender du hvis du har set Divergent og John McClanes søn i den seneste Die Hard-film. I en mindre rolle ses J. K. Simmons (den overpassionerede og brutale musiklærer fra Whiplash).

Det lykkes aldrig Terminator Genisys at leve op til egne forventninger. Undervejs blev undertegnede nærmest i tvivl om der ikke mere sandsynligt var tale om en X-Men-film, da hele miseren blev mere og mere obskur og løbsk. Det er egentlig synd, for planen var at Genisys skulle være mere strømlinet og et værdigt kapitel i saga’en. Der er dog visse gode elementer, men når det blot er den første 1/4 , som tager kegler, så kan det ikke blive til mere end en middelkarakter.

Der er lidt blandet ekstra materiale at tage fat på i denne udgave som, også indeholder en 3D-version. Men det havde altså været langt mere interessant at overvære, hvis der havde været tale om en helstøbt film.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Fox-Paramount

Titel: Terminator Genisys
Original Titel: Terminator Genisys
Premieredato: 12. november 2015
Instruktør: Alan Taylor
Skuespillere: Arnold Schwarzenegger, Emilia Clarke, Jason Clarke, J K Simmons, Jai Courtney, Byung-hun Lee, Courtney B Vance, Dayo Okeniyi
Spilletid: 126 min.
Selskab: Paramount Pictures, Skydance Productions, 2015
Genre: Action


banner
Overskrift Højre Block
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...
Bad Boys: Ride o...
Knox Goes Away
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskede
Inshallah en drengKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...