Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Saw X
Saw X billede

The Hunger Games...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

The ABCs of Death

11. juni 2013 af Kristian Jensen

5 stjerner Skriv en kommentar

The ABCs of Death billede

26 forskellige måder at dø på…

Antologi-film er efterhånden et sjældent syn på de danske DVD-hylder, men ind i mellem dukker der er alligevel friske film frem af horrorsumpen. En af dem, er den stærkt underholdende ”The ABCs of Death”, der netop er udkommet i dansk release. Ideen er ganske enkel; Man hyrer 26 instruktører, der alle i mindre eller større grad, har arbejde med horrorgenren. Man giver hver instruktør en lille pose penge samt et bogstav, og fortæller dem, at de skal lave en horrorfilm på omkring 4 minutter, og at titlen skal begynde med det udleverede bogstav. Bortset fra de ovenstående dogmer, er alt frit. Instruktørerne bestemmer selv filmens udtryk, tema og så videre. Resultatet er blevet en to timer lang horror-antologi, der præsenterer os for vidt forskellige film, der spænder fra det geniale, over det grusomme til det direkte latterlige.

”The ABCs of Death” er overraskende elegant flækket sammen, med filmtitlen skrevet med blodtilsølede træklodser efter hver enkelt film. Episoderne glider ubesværet forbi hinanden, og det der burde virke som et miskmask af forskellige filmiske stilarter, virker i stedet forbløffende sammentømret.

Naturligvis er der enkelte stinkere blandt de 26 film, alt andet ville være overraskende på grænsen til de utopiske. Personligt var jeg fælt skuffet over Ti Wests indslag ”M Is for Miscarriage”, hvor en ung kvinde har problemer med et stoppet toilet. West, der imponerede med de visuelt stærke film ”House of the devil” (2009) og “The Innkeepers” (2011), har lavet en ultrakort film, der virker uengagerende og visuelt ligegyldig. Jon Schnepps "W is for WTF?” er et fortænkt syrertrip, der er mere irriterende end imponerende.

Men heldigvis er langt de fleste af kortfilmene imponerende vellykkede. Marcel Sarmientos "D Is for Dogfight” er sammen med Timo Tjahjantos ”L Is for Libido” de ubestridte højdepunkter i filmsamlingen. Den smukke ”Dogfight” hvor en vagabond slås mod en stor golden retriever i slowmotion, er et skoleeksempel på, at det oftest er de simpleste virkemidler, der er de mest effektive. Det lille plottwist i slutningen er en fin detalje, der runder en fuldendt kortfilm af på fornemste vis.
”Libido” er modsat ”Dogfight” et grotesk studie i menneskelige modbydeligheder. I filmen tvinges en ung mand til at masturbere til de frygteligste scenarier, med risiko for aflivning hvis ikke han får udløsning. ”Libido” er en grænseoverskridende film, der på trods af sin utrolig korte længde, fik denne anmelder helt ud på kanten af sædet med en blanding af forargelse og rendyrket gru.

Sjældent er to timer gået så hurtigt som det gjorde i selskab med ”The ABCs of Death”, der er et af de bedste eksempler inden for antologifilmen, der trods alt kun tæller relativt få film. Efter at have set ”The ABCs of Death” og den talentmasse som de individuelle film repræsenterer, er jeg overbevist om at horrorgenren er sikret de næste mange år frem.

”The ABCs of Death” skal opleves og det kan kun gå for langsomt.

Ekstramateriale
Bonusmaterialet til ”The ABCs of Death” består af et kommentatorspor, en række film der går bag om produktionen af et udvalg af de forskellige film samt en trailer. Kommentatorsporet er godt og til tider virkelig underholdende. Man kommer aldrig i dybden omkring produktionen af de enkelte film, men humøret er højt og man keder sig ikke. Til sammenligning er de små dokumentarfilm, der går bag om produktionen på nogle af filmen, knap så interessante. Dertil er de for korte og dårligt producerede.

Ekstramaterialet til ”The ABCs of Death” får 3 ud af 6 stjerner.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Another World Entertainment.

Titel: The ABCs of Death
Original Titel: The ABCs of Death
Premieredato: 4. juni 2013
Instruktør: Kaare Andrews, Angela Bettis, Hélène Cattet, Ernesto Díaz Espinoza, Jason Eisener, Bruno Forzani, Adrián García Bogliano, Xavier Gens, Lee Hardcastle, Noboru Iguchi, Thomas Cappelen Malling, Jorge Michel Grau, Anders Morgenthaler
Skuespillere: Kyra Zagorsky, Erik Aude, Sarah Bonrepaux, Hiroko Yashiki, Lucy Clements, Fraser Corbett
Spilletid: 124 min.
Selskab: Drafthouse Films 2012/Another World Entertainment 2013
Genre: Gyser


banner
Overskrift Højre Block
All of us strangers
FØR STORMEN
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5 (...
Stockholm Bloodbath
THE ZONE OF INTE...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...