Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Støt Cinemaonline
Ny Streamingtjen...
Tag 24 Minutter ...
Nordisk Film Inv...
Cph:Dox. 18. – 2...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Bølle På Eventyr
Bølle På Eventyr billede

The Outpost
Undtagelsen
Spioner På Missi...
Birds Of Prey


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

The Armstrong Lie

20. august 2014 af Kristian Jensen

5 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

The Armstrong Lie billede

Hvis man fortæller en løgn nok gange, vil man til sidst begynde at tro på den selv…

Som i en konspirationsthriller udrulles Lance Armstrongs dopingbedrag i Alex Gibneys fremragende dokumentarfilm ”The Armstrong Lie”. Det er historien om systematisk doping, magtmisbrug, trusler og et spind af løgne, der til sidst kollapser om ørene på en af nutidens største cykelstjerner.

I ”The Armstrong Lie” fortælles historien om Lance Armstrongs storhed og fald, og om de konsekvenser hans bedrag har haft for ham selv og mennesker omkring ham. Det der startede som en dokumentarfilm om cykelkongens comeback i 2009, ender som et vidnesbyrd om, hvor galt det kan gå, når løgnen og selvbedraget tager overhånd. ”The Armstrong Lie” starter i 2013 små 3 timer efter Lance Armstrong over for Tv-værten Oprah Winfrey har tilstået sit omfattende dopingmisbrug i et interview, der hurtigt gik kloden rundt. En tydelig berørt Armstrong erkender sit bedrag, men man fornemmer alligevel, at den tidligere cykelrytter ikke fortæller hele sandheden. I de efterfølgende 2 timer fortæller instruktøren Alex Gibney om Armstrongs karriere fra start til slut, ved hjælp af interviews med de mennesker, der gennem årene har krydset Armstrongs vej på godt og ondt.

Selv om præmissen for ”The Armstrong Lie” umiddelbart lyder som noget, der kun burde interessere fans af professionel cykelsport, så har instruktøren Gibney mod forventning skabt en utrolig spændende og interessant dokumentarfilm, der henvender sig langt bredere end som så.

Gibney har nemlig valgt at fokusere på selve løgnen frem for doping i cykelsport. Filmen kunne i princippet ligeså godt handle om en falleret politiker, der er blevet taget i omfattende bedrageri. Skandalen i cykelsporten træder i baggrunden, og Gibney forsøger i stedet at besvare det ultimative spørgsmål. Hvorfor løj Lance Armstrong gang på gang, selvom beviserne imod ham hobede sig op? Hvordan kunne cykelkongen slippe afsted med så omfattende bedrag, til trods for ganske substantielle beviser?

”The Armstrong Lie” er måske de tætteste, vi kommer på sandheden om Lance Armstrong. Dette er en ganske imponerende bedrift, da Armstrong, som filmen også viser i al sin tydelighed, er en mester i manipulation.
Det hører til sjældenhederne, at en dokumentarfilm kan få publikum helt ud på kanten af sofaen, men det er ikke desto mindre, hvad Alex Gibney har præsteret med sin film. Det er fremragende dokumentarisme om en af sportshistoriens største løgne.

Ekstramateriale
Overraskende nok har Alex Gibney valgt at indtale et kommentatorspor til sin film. Det hører til sjældenhederne at se dokumentarfilm med et ekstra lydspor, da filmene som oftest taler for sig selv. I tilfældet med ”The Armstrong Lie” fungerer det rigtig godt, da kommentatorsporet giver instruktøren mulighed for at uddybe filmens pointer. Det hjælper gevaldigt, at Alex Gibney er en fremragende fortæller, der har sit journalistiske kompas indstillet millimeterpræcist.
Derudover finder man det næsten 40 minutter lange pressemøde om filmen, optaget på Toronto filmfestivalen 2013. Heri fortæller instruktøren, medvirkende (dog ikke Lance Armstrong) og producenten om filmens tilblivelse. En række slettede scener er der også blevet plads til.
Alex Gibneys kommentatorspor trækker godt op i karakteren for bonusmaterialet, som får 4 ud af 6 stjerner.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:
Universal Pictures.

Titel: The Armstrong Lie
Original Titel: The Armstrong Lie
Premieredato: 13. juni 2014
Instruktør: Alex Gibney
Skuespillere: Lance Armstrong, Steve Madden, Reed Albergotti, Betsy Andreu, Frankie Andreu, Johan Bruyneel, Daniel Coyle, Michele Ferrari
Spilletid: 124 min.
Selskab: The Kennedy/Marshall Company 2013/Universal Sony Pictures Home Entertainment Nordic AB 2014
Genre: Dokumentar


banner
Overskrift Højre Block
Star Wars: Episo...
War Of The World...
Bad Boys For Life
Undtagelsen
Maryam – den per...
Trolls på verden...
Frost 2
Birds Of Prey (4...
Blokhavn
SangklubbenKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...