Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

The Benefactor

20. august 2016 af Jesper Poulsen

2 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

The Benefactor billede

Richard Gere gør det glimrende, men i sidste ende er filmen ikke det store sus...

The Benefactor er centreret omkring Francis Watts (Richard Gere – Chicago, Pretty Woman, First Knight), i daglig tale bare kaldet Franny, som er en særdeles velhavende forretningsmand fra Philadelphia. For år tilbage var han skyld i en alvorlig bilulykke som kostede hans bedste venner livet. En hændelse som har plaget han lige siden. Olivia (Dakota Fanning – War Of The Worlds, Twilight, Man On Fire) er datter af Frannys venner, og da hun beslutter sig for at flytte tilbage til Philadelphia sammen med hendes mand Luke (Theo James – Divergent) træder Franny ind i hendes liv igen. Hans skyldfølelse gør at han begynder at give Olivia og Luke en masse gaver, sørger for at skaffe dem jobs og betale deres gæld. På den måde forsøger han at gøre skaden god igen, og jagter ubevidst at blive elsket og accepteret på ny. Det er tydeligt at Frannys psyke er aldeles ustabil, og at hans opofrelse for parret er på grænsen til det sygelige.

Gode gamle Richard Gere er et glimrende cast til rollen som Franny (i øvrigt også filmens titel, hvis vi kigger på indledningens rulletekster). På sin vis frygtelig irriterende og anmassende, men samtidig også en man i hans dårligdom fatter sympati for. Olivia leveres af den tidligere barnestjerne Dakota Fanning, som fik sit gennembrud i den Oscar-nominerede I Am Sam, hvor hun spiller over for Sean Penn. Hun venter et barn, og er derfor hjemmegående, mens Luke passer sit job. Filmen fokuserer på de dybere lag i menneskers samspil, hvilket ikke er let med en baggrund for mødet som denne.

Vi bliver ret hurtigt kastet ind i omdrejningspunktet, nemlig Frannys sygelige trang til at behage parret på alle leder og kanter. Det er også herudfra at vi lærer aktørerne at kende. Der bliver ikke rigtig spildt nogen tid, og det er også yderst begrænset hvor meget øvrige figurer i filmen reelt får lov at fylde. Spilletiden er også ret begrænset, for efter blot 1 time og 21 minutter indser Franny hvad han er nødt til at gøre, og så dukker slutteksterne op. The Benefactor viser et interessant tema, men formår desværre ikke at stikke meget dybere end at berøre emnet overfladisk. Filmen er forholdsvist hurtigt glemt igen. Jeg kan ikke komme afsted med at tildele mere end 2 stjerner.

Udgivelsen indeholder ikke noget ekstra materiale.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:

Mis. Label.

Titel: The Benefactor
Original Titel: The Benefactor
Premieredato: 16. juni 2016
Instruktør: Andrew Renzi
Skuespillere: Richard Gere, Dakota Fanning, Theo James, Dylan Baker, Cheryl Hines, Clarke Peters
Spilletid: 89 min.
Selskab: Celerity Pictures, Tiderock Media, 2015
Genre: Drama
banner
Overskrift Højre Block
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...
Bad Boys: Ride o...
Knox Goes Away
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskedeKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...