Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Bodilprisen 2023...
Spansk Doña Zine...
Robert Nominerin...
Franske Filmmandage
Fejø Film Festival

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Bamse
Bamse billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

The Brothers Grimsby

11. september 2016 af Jesper Poulsen

2 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

The Brothers Grimsby billede

Man kunne have håbet på meget mere fra Cohens hånd, men må nøjes med 5 kvarters rodede platheder...

En MI6-agent ved navn Sebastian (Mark Strong) er millimeter fra at forhindre et attentat, men bedst som han skal til at skyde en gerningsmand, får han en ordentlig krammer fra hans bror som han ikke har set i 28 år. Nobby (Sasha Baron Cohen) er en tosset fodboldfan med Oasis-hår og badetøfler. IQ’en rækker ikke langt og i ren glæde over at blive genforenet med sin bror, giver han den føromtalte krammer lige som Sebstian trykker på aftrækkeren. Sigtet holder ikke, og kuglen strejfer det selvsamme udsete offer som Sebastian har udset til at beskytte. Nu ligner det at Sebastian i virkeligheden havde planer om at myrde offeret, og nu er han jaget vild af sin egen organisation som vil have ham likvideret grundet illoyalitet. Indefra hjulpet af assistenten Jodie (Isla Fisher) og desværre udefra hjulpet af sin besværlige og dumsmarte bror, må Sebastian vende billedet og ikke alene beskytte sig selv, men også redde en stor gruppe af jordens befolkning fra udryddelse.

Filmen er smurt ind i Sasha Baron Cohen-satire, men ulykkeligvis også den uintelligente af slagsen. Det er hyldende morsomt når det handler om dagligdags misforståelser, men filmen har åbenbart ambitioner om at nå hele humorhylden igennem på blot 5 kvarter – ja, længere varer filmen ikke. Overdrivelse, groteskheder, pruttehumor, lagkageniveau og vulgære indslag, som da Nobby og Sebastian er kravlet ind gennem endetarmen på en elefant for at holde sig i skjul, og det så viser sig at samtlige hanelefanter i flokken er i brunst. Ja tak, for teenagere vil det nok være et højdepunkt af morskab at se to voksne mennesker i måsen på en elefant mens man ser en elefantpenis hamre løs og få udløsning lige i ansigtet på vores ”helte”. Meget lavt, og i øvrigt meget lavt udført i papmaché. Det er lige før at Sharknado-filmene er special effect-mesterværker i forhold til dette her.

Jeg er lidt på bar bund omkring hvorfor en så velanset og godt skolet skuespiller som Mark Strong har brug for at deltage i denne letbenede genre. Det er bare ikke en karrierefremmer på nogen måde. Dog medvirker han i så stor en rolle, så det ville være omsonst at agere ukrediteret som det er tilfældet med Ian McShane, hvis rolle som MI6-chef nu faktisk heller ikke er så lille man måske skulle tro. Desuden medvirker Penelope Cruz som superskurk. Der er også blevet plads til mindre roller til store piger som Rebel Wilson (Bridesmaids) og Gabourey Sidibe (Precious), mens en Daniel Radcliffe-look-a-like har rollen som en slags ”sig selv”, hvilket også gælder for Donald Trump. For at vende tilbage til Sasha Baron Cohen, så er jeg egentlig ret så stor fan af ham. Det har nu aldrig været hans alias Ali G, som har fanget mig, men derimod hans ditto Borat. Den kiksede kasakhstaner som ødelægger alt med hans pinlige optrin er genial. Helt tosset var Cohens modebøsse Brüno nu heller ikke. Og faktisk var Cohens hovedrolle i Diktatoren også et hit. Dertil har Cohen også vist at kunne spille rigtig skuespil i Oscar-film som Sweeney Tood og Hugo, så der var lagt lidt ind på forventningshylden til denne spionkomedie.

De blev så langt fra indfriet, for ja vist er det da sjovt at bruge en så karikeret figur som en taber fra Grimsby, hvis lavtstående væsen godt kan bruges til at redde verden i form af baneløberi, et par knytnæver og en pludselig smag for håndvåben. Men når Cohen selv har siddet som forfatter og det så kun kan blive til en time og 16 minutter uden tekster på skærmen, så er der noget galt fat. Det hele er for unuanceret og overfladisk, hvilket er en skam, for jeg tror oprigtigt på at der kunne være kommet en sjov og vittig komedie ud af anstrengelserne. Det virker bare til at være gået alt for hurtigt med at for lortet i kassen, og håbet om at der var nok teenagere med bumser og bøjle på tænderne som ville investere i en biograftur med overskuelighed og ikke-krævende tankevirksomhed. I så fald er missionen lykkedes og af selvsamme årsag kan jeg ikke svinge Grimsby-brødrene op på mere end 2 stjerner.

Som ekstra materiale bliver du bl.a. budt på bag om kameraet, fraklip, slettede scener og forlængede scener.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:

Universal Pictures.

Titel: The Brothers Grimsby
Original Titel: The Brothers Grimsby
Premieredato: 18. august 2016
Instruktør: Louis Leterrier
Skuespillere: Sasha Baron Cohen, Mark Strong, Ian McShane, Isla Fisher, Gabourey Sidibe, Rebel Wilson, Penelope Cruz, Scott Adkins, Gabriel Palmer, Tamsin Egerton, Lewis Johnson
Spilletid: 83 min.
Selskab: Columbia Pictures, LStar Capital, 2016
Genre: Humor
banner
Overskrift Højre Block
Regnen skyller a...
Den blinde mand ...
Babylon
Willow (Disney+)
The Pale Blue Ey...
Ét år, én nat
Operation Fortun...
Boy From Heaven
White Noise (Net...
Copenhagen Cowbo...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...