Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Franske Filmmandage
Fejø Film Festival
Svend22
Cinema Made In I...
Tyske Filmdage 2022

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Black Panther: W...
Black Panther: Wakanda Forever billede

Emily


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

The Card Counter

4. november 2021 af Maria Bjerregaard

2 stjerner Skriv en kommentar

The Card Counter billede

Oscar Isaac finder sig aldrig til rette i Paul Schraders seneste film "The Card Counter".

Instruktør og manuskriptforfatteren Paul Schrader er kendt for hans samarbejde med Martin Scorsese bl.a. på filmene Taxi Driver og Raging Bull. Schrader har næsten indført en ny genre for sig selv om den isoleret mand, der skal overkomme hans indre dæmoner. Dette er også gældende i hans seneste film ”The Card Counter”, hvor Oscar Isaac tæller kort, men har en traumatiseret fortid.

Den tidligere veteran, William Tell ( Oscar Isaac) lever af at gamble, hvor han har brugt 8 år i fængslet på at lære at tælle kort. Han opsøges tilfældigt af en ung mand, Cirk ( Tye Sheridan) som ønsker hans hjælp til at hævne sig på den tidligere oberst, John Gordo ( Willem Dafoe). Selvom Tell i første omgang ikke er interesseret i hævn, bliver han alligevel optage af Cirk, og de tager sammen på en casino road trip, hvor Tell forsøger at få Cirk på andre tanker. I samarbejde med den hemmelighedsfulde La Linda ( Tiffany Haddish) til de til VM i Las Vegas, men fortidens traumer indhenter Tell.

Man skal nok ikke gå ind og se denne film og forvente, at den handler om poker – eller sågar det at tælle kort. Det bliver hurtigt opridset, men det er på ingen måde det, som Oscar Isaac får sin løn for. Han får sin løn for at spille en cool, men isoleret mand, som man forsøger at gøre sig klog på. Hvilket kan være svært, da man aldrig helt finder ud af hans sande intentioner. Selvom han brugte 8 år i fængslet og de andre bagmænd slap væk, virker han ikke hævntørstig eller forstyrret af det, så der er det lidt mærkværdigt, at en ung og fuldstændig ligegyldig ung mand skulle få han til at ændre mening. Blot for at få en form for retfærdighed.

Det er naturligvis en Paul Schrader film, så man skal være vant til en masse dialog og intense scener med karaktererne. Dog virker dialogen ikke særlig skarp, og dette kommer klart til udtryk, når skuespillerne skal levere dem. Tye Sheridan har haft en lang karriere bag sig som barneskuespiller og kendes bl.a. fra filmen ”Mud”, hvor han var helt fantastisk. I denne film er intet af hans ord troværdigt. Om det så kommer ned til nogle latterligt dialog eller dårligt skuespiller kan ikke rigtig afgøres, men mange af disse scener er nærmest ulidelige at sidde igennem. Hele filmens præmis kommer til at virke meget overfladisk og uden logik. Selvom tematikken er interessant, så er udførelsen ikke på niveau som Paul Schraders andre film.

”The Card Counter” prøver at være en mesterlig thriller med et moralsk kompleksitetsdrama, men ender med at være en film uden meget substans eller logik. Oscar Isaac gør hvad han kan, for at fremvise en isoleret og forstyrret mand, men lidt hjælper det, når manuskriptet ikke er særlig skarpt.

Titel: The Card Counter
Original Titel: The Card Counter
Premieredato: 4. november 2021
Instruktør: Paul Schrader
Skuespillere: Oscar Isaac, Tiffany Haddish, Tye Sheridan, Willem Dafoe
Spilletid: 112 min.
Selskab: Saturn Streaming, Scanbox, 2021
Genre: Drama

banner
Overskrift Højre Block
Diary Of A Wimpy...
Crimes Of The Fu...
Vanskabte Land
Trold (Netflix)
Rimini
Andor (Disney+)
Bardo: False Chr...
Loving Highsmith
The Menu
She SaidKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...