Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...
Dokumentarfilmfe...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Fri Mand
Fri Mand billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

The Closer: Sæson 2

2. november 2008 af Robert Johannes Rasmussen

5 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

The Closer: Sæson 2 billede

Anden sæson af den anmelderroste Warner Brothers-serie “The Closer” (med Kyra Sedgwick i rollen som kriminalkommissær Brenda Leigh Johnson) er netop kommet i handlen.

Anden sæson af denne crime-serie byder på 15 episoder med den hårdt prøvede Brenda Leigh Johnson, der fungerer som kriminalkommissær i drabsafdelingen i LAPD. Hun er langt om længe blevet accepteret af sit hold, der i starten (første sæson) havde problemer med, at deres nye chef var hentet ind udefra (hun kommer fra Atlanta) og ikke fundet i LAPDs egne rækker. I anden sæson bliver hun udsat for sager, der spænder fra terrorisme og stjålet plutonium (sæsonens afsluttende dobbeltafsnit, “Serving the King) til bandeopgør (“Slippin’”) over mordet på en pornostjerne, der er skåret i stykker og smidt i en affaldscontainer (“Head over Heels”).

“The Closer” er et interessant bekendtskab – ikke mindst pga. Kyra Sedgwicks suveræne præstation i rollen som den komplekse kriminalkommissær, der kæmper en indædt kamp med og mod sine overordnede. Hendes sydstatsaccent og bid-ikke-skeer-med-mig-attitude gør serien til noget ganske særligt, der ikke tidligere er set i tv-historien. Den fungerer som et herligt afbræk fra de moderne crime-serier, hvor retsmedicinske aspekter fylder meget. “The Closer” er en retro-serie, der i stil og opbygning minder meget om klassikerserien “NYPB Blue”, der kørte over hele 12 sæsoner.

Hvor moderne crime-serier a la “Criminal Minds”, “Numb3rs” og de tre CSI-serier er båret af en stærk og energisk, visuel side, dér er “The Closer” bygget op omkring en mere nøgtern og tilbagelænet billedside, der netop vækker mindelser om de klassiske serier indenfor genren. Der er ikke high-pace action i “The Closer”, der frem for indlemmelsen af fart, action og hidsige skuddueller er mere stilfærdigt fortællende. Humoren i serien er udpræget, skuespillet upåklageligt og episoderne er velskrevne.

Det er dog især Kyra Sedgwick, der skiller sig ud. Hun forlener serien med en aura af elegance, hun er krimiverdenens svar på Helle Thorning, og hendes fysiske elegance går fint i spænd med hendes rappe replikker og spydige kommentarer. Rollen indbragte da også Sedgwick en Golden Globe i 2007 for bedste skuespillerinde. En udmærkelse, der absolut er berettiget. De øvrige skuespiller er castet perfekt, og ikke mindst J.K. Simmons i rollen som Johnsons chef – Will Pope – gør et suverænt stykke arbejde. Han er sjov og kontant på en herlig tør facon.

Serien skal være anbefalet alle, der elsker mord og krimier og som søger et afbræk fra visuelt forklarende serier som “CSI”.

Episodeliste:

01 – Blue Blood
02 – Mom Duty
03 – Slippin’
04 – Aftertaste
05 – To Protect & To Serve
06 – Out of Focus
07 – Head Over Heels
08 – Critical Missing
09 – Heroic Measures
10 – The Other Woman
11 – Borderline
12 – No Good Deed
13 – Overkill
14 – Serving the King: Del 1
15 – Serving the King: Del 2

Ekstramateriale:

- Featurette: Breaking down the Closer
- Gag reel
- Unaired scenes

Filmen er venligst stillet til rådighed af:
Warner Bros..

Titel: The Closer: Sæson 2
Original Titel: The Closer: Season 2
Premieredato: 2. november 2008
Instruktør: James Duff (skaber)
Skuespillere: Kyra Sedgwick, J.K, Simmons, Corey Reynolds, Robert Gossett, G.W, Bailey, Jon Tenney, Anthony John Denison, Phillip P, Keene, Michael Paul Chan, Raymond Cruz, Gina Ravera
Spilletid: 653 min.
Selskab: Warner Brothers
Genre: Krimi
Link: http://www.imdb.com/title/tt0458253/


banner
Overskrift Højre Block
Diary Of A Wimpy...
Ønsket
Maestro
Godzilla Minus One
Thanksgiving
Leo (Netflix)
Callas Paris 1958
Priscilla
Napoleon
Et Svært ÅrKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...