Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jagtsæson 2 - I ...
Jagtsæson 2 - I Medgang Og Modgang billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

The Cove

25. februar 2010 af Thomas Orthmann-Brask

4 stjerner Skriv en kommentar

The Cove billede

En højdramatisk dokumentar om delfinfangst i Japan, med de blodigste virkelighedsbilleder verden længe har set.

Vi befinder os i Taiji, en fiskerby et sted på den japanske kyst, der gemmer på en chokerende hemmelighed. En hemmelighed som verden endnu ikke kender til, men som dokumentarens karismatiske hovedperson, den tidligere delfintræner Ric O'Barry, snart har i sinde at afsløre.
Han blev kendt i 60'erne som træner for Flipper-delfinerne, men indså på et tidspunkt i sin karriere at delfiner er følsomme og selvbevidste dyr, som slet ikke er egnet til et liv i fangeskab. Filmen viser den barske realitet for de delfiner, der hver dag jages rundt i små bassiner for at tilfredstille tilskuere verden over. Og det ser ikke ud til, at de har det godt,for at sige det mildt.

Ric O'Barry har efter sin karriere som delfintræner, viet resten af sit liv på at befri delfiner i fangeskab, og sætte dem tilbage i havet. Denne nye levevej har ikke været omkostningsfri for O'Barry, som nu forfølges af myndigheder, mafia og de fiskere, der lever af fangsten af delfiner. Men uden hensyn til sin egen sikkerhed, kaster han sig ud i sit hidtil farligste projekt: han vil filme, hvad der foregår i byen Taiji, og afsløre det for resten af verden!

Han sammensætter et team af fotografer, eksperter i undervandslyd, dykkere, havforskere, m.fl, og sammen rejser de fra USA til Japan, hvor deres farlige mission begynder. Og snart skal både O'Barrys team og publikum få den brutale sandhed at kende. Hver dag driver fiskerne i Taiji hundredevis af delfiner ind i en afsidesliggende bugt, hvor delfintrænere fra hele verden står klar, til at udvælge netop den delfin de vil have. Prisen ligger på 150.000 dollars. Men dette er blot begyndelsen. De hundredevis af delfiner som ikke bliver valgt til underholdningsbranchen, bliver senere drevet ind i en hemmelig bugt, som er hårdt bevogtet, for at ingen skal få at vide hvad der sker med derinde med de resterende delfiner. Men med sit fantastiske team, lykkes det O'Barry at filme de blodige hændelser – og her skal det for alt i verden understreges, at der er tale om meget hårde billeder.

Dette er ikke en film for børn eller sarte sjæle. Billederne er nådesløse og rammer hårdt i mellemgulvet. Men ikke desto mindre er det en film med et vigtigt budskab, som også er rigtig godt skruet sammen. Specielt optakten og udførelsen af afsløringsmissionen, får én helt frem på kanten af sædet af ren og skær spænding. Den dramatiske opbygning er eminent, og det kan ikke undgås at adrenalinet pumper rundt i årerne, i de scener hvor O'Barry og hans team bliver skygget af vrede fiskere, og i scenerne hvor de i mørket lister sig ned til den stærkt bevogtede bugt for at placere kameraer.

Når det så er sagt, kan dokumentaren enkelte steder virke en anelse ensidig og patriotisk. Det er meget nemt at pege på delfinfangerne og de japanske myndigheder som ”the bad guys”, men i realiteten ligger der måske mere bag. Fiskernes personlige historier eller bevæggrunde bliver ikke en del af helhedsbilledet.

En højdramatisk dokumentar, med de blodigste virkelighedsbilleder verden længe har set.

Titel: The Cove
Original Titel: The Cove
Premieredato: 25. februar 2010
Instruktør: Louie Psihoyos
Skuespillere:
Spilletid: 92 min.
Selskab: Paula Dupre Presme/Fisher Stevens, USA 2009
Genre: Dokumentar
Link: http://www.thecovemovie.com


banner
Overskrift Højre Block
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...