Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Franske Filmmandage
Fejø Film Festival
Svend22
Cinema Made In I...
Tyske Filmdage 2022

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Mugge & Hans Mær...
Mugge & Hans Mærkelige Hjerne billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

The Dentist 2

11. juli 2012 af Henrik Andersen

3 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

The Dentist 2 billede

The Dentis 2 er som titlen antyder 2. del i serien om den forstyrede tandlæge, der ikke går af vejen for at ødelægge et pænt tandpastasmil på blodigeste vis. The Dentist 2 er knap så orginal som den første film om Dr. Feinstone, men heldigvis arbejder Corbin Bernsen godt og trækker filmen i land.

Efter at have ordnet sin kones bisser og skåret hendes tunge af, ender tandlægen Dr. Feinstone (Corbin Bernsen) i fængsel. Her lyver han sig rask, og klar til at blive lukket ud i samfundet, og vupti efter en rask gidseltagning er han på fri fod igen. Han rejser til den lille by Paradise, hvor han charmer sig ind i alles hjerter. Han slår den lokale tandlæge ihjel, og åbner nu egen klinik under falsk navn. I mellemtiden har hans kone (Linda Hoffman) sat en privat snushane på opgaven at finde hendes sindsyge mand, så hun kan få hævn over det, han har gjort imod hende. I Paradise kæmper Dr. Feinstone med sine indre dæmoner, og hvis han slipper dem løs går det ud over hans patienter, og den kvinde han så småt er ved at forelske sig i. Så for at holde det hele ud, skærer han lidt i sig selv, og tæmmer derved hans sindsyge. Men en dag går det galt, og den mentalt ustabile tandlæge kommer frem i lyset, og da er det en skidt ting at ligge i hans tandlægestol.

The Dentist fra 1996 også instrueret af Brian Yuzna var et fornemt bekendtskab. Ikke siden Dustin Hoffmann fik ordnet sine tænder af Nazi tandlægen i Marthonmanden, har man på film set så modbydelige og blodige tandlægescener. Brian Yuzna havde fundet et ømt punkt og lavet en fornuftig lille horrorfilm ud af det, og takket være flotte effekter og suverent skusepil af Corbin Bernsen lykkedes The Dentist ganske godt. The Dentist 2 er fra 1998, og er klart lavet til fans af den første film. Her er mere af det hele, og historien tager fat hvor den første sluttede. Der er ikke så meget nyt under solen her, og dele af plottet er næsten det samme. Hvis det ikke havde været for Corbin Bernsen og hans fantastiske måde at spille på (nogle onde tunger vil måske mene han overspiller), så havde del 2 ikke været meget værd.

De blodige effekter er stadigvæk gode, og man er som tilskuer med helt inde i munden på patienterne, og oplever i grufulde close-ups når tandlægebordet knuser tænder, blotter nerver og får blodet til at sprøjte. Det er virkeligt flot udført, og disse klip er bestemt noget der er frygeligt smerteligt at se på.

The Dentist 2 er bestemt ikke Brian Yuznas bedste film, men er man vild med den første Dentist film, bliver man også nød til at have denne fortsættelse med. Kult skuespilleren Clint Howard er med i en lille birolle, og er man fan af ham og genren som sådan, så er det 2 yderligere grunde til at sætte The Dentist 2 i afspilleren, når nu Another World Entertainment har været så flinke at sætte den til salg på det Danske DVD markede.

Ekstramateriale.

Ekstramaterialet består af et slideshow med flotte billeder fra filmen. Filmens trailer, og et trailershow der præsnetere andre udgivelser fra AWE

Ekstramaterialet får 1 stjerne ud af 6 mulige.

Lyden er Engelsk Dolby Digital 2.0 og billedet er Anamorfisk Widescreen 1.66:1. Kopien står ikke knivskarp, men skarp nok til at man væmmes ved de mange modbydelige udboringer.

Filmen kan ses med Danske, Svenske, Norske og Finske undertekster.

The Dentist 2 er venligst stillet til rådighed af Another World Entertainment.

Titel: The Dentist 2
Original Titel: The Dentist 2
Premieredato: 11. juli 2012
Instruktør: Brian Yuzna
Skuespillere: Corbin Bernsen, Clint Howard, Jeff Doucette, Linda Hoffman.
Spilletid: 98 min.
Selskab: 1998
Genre: Gyser


banner
Overskrift Højre Block
Into The Deep (N...
Blonde (Netflix)
Hvor Flodkrebsen...
Verden er uskarp
Triangle of Sadness
Ticket to Paradise
Pinocchio (Disney+)
Chiaras Valg
Europa
Kærlighed For Vo...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...