Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jagtsæson 2 - I ...
Jagtsæson 2 - I Medgang Og Modgang billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

The Descent

18. februar 2006 af Carl Gustaf Hjelt Liebe

5 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

The Descent  billede

Der slås et slag for girl power, når 6 veninder tager livets største udfordring op!

6 veninder, adrenalin-freaks og som elsker at tage kampen op mod naturens kræfter, kan ikke lade være med at give sig selv udfordring på udfordring. Efter en ulykke i den ene piges familie, går der et år før de igen får kræfter til at udforske naturens luner. De beslutter at tage til et fjernt grottesystem ved Appalachian bjergene i USA. Eventyret får dog hurtigt en radikal drejning, idet grotten styrter bag ved dem. Pigerne er nu overladt til sig selv og må kæmpe sig frem for at finde den hurtigste udvej. De har dog endnu ikke stødt på den største fare endnu: i grotterne er de ikke alene.. der er underlige lyde og grynt, der får det til at ridsle koldt ned ad ryggen...

Udover girl power skal der slås et slag for The Descent, som helt igennem holder vand. Gyserfilmen har format, hvilket er underbygget af et fremragende skuespil. Som pigernes eventyr skrider frem og oplevelserne mere intense, er det som var det naturligt, hvilke reaktioner der fremkommer. Udover fysiske kampe må pigerne finde ud af, hvem de kan stole på og om de overhovedet kan stole på nogle.

Selvom der rent faktisk kun er kvinder med i filmen (lige pånær startscenen), er der næppe tale om en tøsefilm. Tværtimod. Der er lutter action, gys til den store guldmedalje og masser af blod. Er man den type person, der går uden om de ukendte gyser-film, bør man stoppe en halv og tage et nærmere kig på The Descent. England er ikke kun gjort af Hugh Grant, Landsbyhospitalet eller Mr. Bean. Engelske Neil Marshall har præsteret en flot film, der bestemt er anbefalelsesværdig til fans af genren.

Der vil uigenkaldeligt kunne drages paralleller til de største horror eller gyserfilm og i flæng kan nævnes: Creep, Predator, Aliens, The Thing mv – listen stopper ikke. Lad det ikke være parallellerne der afgør domskendelsen over The Descent!. Er det, der gør en god film ikke at den tager det bedste fra de fleste film, koger det sammen i sin egen lille gryde, for derefter at være unik i sidste ende? The Descent er så herligt underholdende og har et dejligt tempo. Det er ikke alle nye gyserfilm der bliver en ny The Shining, så det er klart at der må lånes fra de bedste en gang imellem.

Filmen er så klaustrofobisk, at man ikke har lyst til at placere sig i samme situation. Det er ovenikøbet lykkedes skaberne at undgå alt for mange af de klassiske klicheer, man kender fra genren... et klassisk eksempel: Det er helt stille, man vender sig om og der står monstret. Der kan kun gives top antal stjerner for denne fine gyserperle i en tid, hvor det synes at være svært at skabe noget unikt. Som det sidste skal nævnes det perfekte soundtrack, der bare passer ind hvor det skal.

Husk at slukke lyset, inden The Descent sættes på, tænd derefter for lyset igen – hvis du tør!

DVD Ekstra materiale
Der er en del ekstramateriale med på skiven, der bidrager til den fuldendte oplevelse af gyserfilmen:
Kommentarer med instruktør og medvirkende,
Kommentarer med instruktør og produktionsholdet,
Making Of featurette på 45 minutter,
Outtakes (fraklip) fra filmen,
Scene og storyboard sammenligninger.

Filmen er venligst stillet til rådighed af
SF/Fox.

Titel: The Descent
Original Titel: The Descent
Premieredato: 14. februar 2006
Instruktør: Neil Marshall
Skuespillere: Shauna Macdonald, Natalie Mendoza, Alex Reid, Saskia Mulder, Nora-Jane Noone, Myanna Burning
Spilletid: 99 min.
Selskab: Pathé Distribution, SF-film, 2004
Genre: Gyser


banner
Overskrift Højre Block
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...