Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Saw X
Saw X billede

The Hunger Games...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

The Diary of a Teenage Girl

10. maj 2016 af Henrik Andersen

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

The Diary of a Teenage Girl billede

The Diary of a Teenage Girl er en medrivende historie der omhandler den spirende seksualitet hos en 15 årig pige Minnie. Historien udspiller sig i 1976, og Amerika surfer afsted på Hippie bølgen. Stoffer og blomster i håret følges hånd i hånd. Minnie indleder et seksuelt forhold til hendes mors unge kæreste, men det er ikke nemt at finde hoved og hale i det svære teenageliv. Specielt ikke når mor og far er skilt, og moderen som Minnie bor ved, konstant er på stoffer og ryger joints.

San Francisco er i 1976 et sted hvor Hippie kulturen blomstre frit. Alt er frit, lige fra sex til stoffer. Den 15 årige Minnie (Bel Powley) bor hos sin mor (Kirsten Wiig), sammen med sin lillesøster og moderes nye fyr Monroe (Alexander Skarsgård). Moderen er for det meste på stoffer, og hvis hun ikke er på et eller andet trip hvor hun får rengørings vanvid, så daser hun på sofaen med hendes veninder. Stofferne flyder frit, og til alle fester i hjemmet går der naturligvis joints rundt. I det her lidt kaotiske hjem, finder Minnie ud af, at hun har lyst til sex. En naturlig trang, der spreder sig i hendes krop. Hun lader sin lyst falde på hendes mors unge mand Monroe, der jo bare er en stenet ung fyr, og snart har de 2 regelmæssig sex. Uden at tænke over konsekvenserne af deres forhold. Minnie indspiller på kassettebånd en dagbog, hvor hun fortæller det hele, og ved et uheld finder moderen den, og lytter til den. Helvede bryder løs, og Minnie får for et øjeblik at mærke, at hun måske ikke har gjort det rigtige. Men hvad er rigtigt og forkert i de vilde 70’ere, hvor grænser er udviskede, og hvor fornuften er byttet ud med det frie vilde liv, hvor parforhold er løsere end et par smækbukser uden seler. Heldigvis har Minnie også sin kunst at gå op i, og den betyder ligeså meget som hendes umættelige og nysgerrige trang til sex.

The Diary of a Teenage Girl er baseret på en bestseller, og er flot overført til film. Det er instruktøren Marielle Hellers første spillefilm, og man må sige, at hun debutere med stil. Der er lavet en del af disse film, og teenagere der udvikler sig, fra barn til voksen. Men sjældent er det gjort med sådan charme og bevist flot stil, der blandt andet indeholder adskillige animerede scener, hvor Minnies interesse for tegninger og kunst bliver vagt til live. Man bliver som tilskuer trukket ind i hendes tegneserie univers, og dette fungere perfekt, og er bestemt en af de ting, man vil huske fra filmen, når rulleteksterne løber over skærmen.

En af de andre vellykkede ting der er med til, at gøre filmen komplet er det sublime skuespil. Bel Powley der spiller Minnie er vel valgt til rollen, og hendes på en gang søde og barnlige udtryk, blænder fantastisk over i det voksne, vampede look, som ingen mænd på hendes vej kan stå for. Hun laver et smukt og rørende og samtidigt farligt og tiltrækkende portræt af en tikkende hormon bombe, der ikke går af vejen for at bruge sin spirende seksualitet for at nå sine mål.

Alexander Skarsgård skal også fremhæves for sin rolle som Monroe, der uden yderligere overvejelser boller sin kærestes 15 årige datter. Skarsgårds talent er stort, og her beviser han, at han sagtens kan spille andet end et sexet muskelbundt med nordiske gener.

Samtidig med at filmen er et flot portræt af en ung teenagepige, er den også et smukt og barskt portræt af en periode i tiden, der med sikkerhed har været svær at vokse op i som teenager, til trods for at alt var frit. The Diary of a Teenage Girl er bestemt et kig værd, evt. sammen med sin egen teenage datter.

Ekstramateriale.

Der er masser af fint ekstramateriale på denne flotte Danske Blu-ray udgivelse. Det er muligt at se flere outtakes fra filmen og lidt slettede scener. Der ligge også et ganske fint dokumentar program om tilblivelsen af filmen, og den ”rejse” instruktøren har været på for at få historien filmet. Der er også en fin Q&A med holdet bag filmen, der også levere et spændende kommentarspor under hele filmen.

Billedet står flot på denne Blu-ray udgivelse og lyden kan nydes i 5.1 og DTS HD MA.

Det er muligt at se filmen med Danske, Svenske, Norske, Finske, Engelske, Spanske og Tyrkiske undertekster.

The Diary of a Teenage Girl er venligst stillet til rådighed af Universal Pictures.

Titel: The Diary of a Teenage Girl
Original Titel: The Diary of a Teenage Girl
Premieredato: 10. maj 2016
Instruktør: Marielle Heller.
Skuespillere: Bel Powley, Alexander Skarsgård, Christopher Meloni, Kirsten Wiig.
Spilletid: 102 min.
Selskab: 2015
Genre: Drama


banner
Overskrift Højre Block
All of us strangers
FØR STORMEN
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5
Stockholm Bloodbath
THE ZONE OF INTE...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...