Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Den Grænseløse
Den Grænseløse billede



Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

The Eye 2 (DVD)

3. juni 2005 af David Lund

3 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

The Eye 2 (DVD) billede

Efterfølgeren til det thailandske gyserhit, The Eye...

Efter et selvmordsforsøg begynder Joey at se døde mennesker vandre rundt i byen. Da hun så også finder ud af, at hun er gravid og at en af disse døde mennesker forfølger hende, og virker meget interesseret i hendes baby føler hun sig ikke ligefrem sikker mere...

The Eye 2 er så efterfølgeren til det kæmpe thailandske hit The Eye, der tilmed snart får en Hollywood indspilning, ligesom mange andre af de asiatiske gysere nu gør for tiden. Der er mange ligheder mellem både 1’eren og 2’eren, men filmen her prøver mere at ramme et filosofisk niveau og fokuserer mere på dramaet end gyset, og det virker til dels. Første halvdel af filmen er desværre ikke særligt fængende, og alle gysene er set før og bedre, ikke mindst i The Eye. Faktisk minder det hele så meget om dens forgænger, at man føler man sidder i et deja vú. Men når filmen langsomt udfolder sig, og prøver at gå nye veje, bliver man hurtigt opslugt af dramaet og lader sig rive med. Som gyser virker filmen her altså ikke særligt godt, men som et filosofisk drama er den ganske okay. Ikke fremragende da de filosofiske aspekter i filmen ikke løber hele linen ud, men man føler alligevel til sidst at man har fået en gennemført oplevelse ud af filmen, og den sætter da helt sikkert tankerne i gang.

Det er de to Pang brødre der står bag filmen her, og det var også dem der lavede forgængeren og efterfølgeren The Eye 10, som jeg ikke helt er med på om er en parodi på de 2 andre film, men sådan lyder rygterne, imens andre siger det blot er en elendig film. De har haft fat i noget af det rigtige med disse film, og de er da blevet en anelse bedre med 2’eren her. Deres instruktion mangler dog stadig timing og forståelse af atmosfære. De ødelægger ofte scenerne de opbygger med et ulideligt pophit eller en ringe accent, og man kan altså ikke lade være med at grine lidt af det.

Shu Qi har før været med i mange hits i asien såsom So Close, A Man Called Hero og Just One Look, men hendes egentlige internationale gennembrud var med The Transporter. Hun spiller her hovedrollen Joey, og det gør hun faktisk rigtig godt. Hun ER en dygtig skuespiller, og det behøver man ikke at se mange af hendes film for at forstå. Hun bærer hovedrollen som psykisk lidende ganske godt, og man føler da med hende filmen igennem. Udover Shu Qi har man dog ikke fundet de bedste skuespillere frem, og filmen kapper over til det direkte pinlige de få scener hun ikke bærer selv.

Hvis Pang brødrene ikke havde fokuseret så meget på at følge forgængeren stilisk, og turde satse på dramaet som er den del de egentlig selv føler mest for, havde vi stået med en 2’er der faktisk er bedre end 1’eren. Desværre ender filmen her som en meget blandet fornøjelse, som ganske vist underholder det meste af tiden, men simpelthen er så splittet at man kun lige nøjagtigt kan tilgive den. Uden tvivl vil mange blive skuffede hvis man søger en film i forlængelse eller på det samme plan som 1’eren, men går man ind til filmen med et åbent sind, og med den viden at den anden halvdel er langt bedre end den første, vil man nok blive tilfredsstillet.

Der er ikke meget ekstramateriale på DVD’en her, men det 15 minutter lange Making Of der er, er rigtig godt. Man får en god forståelse for det arbejde der ligger bag filmen, og de ting de forsøger på. Jeg ville gå så langt at sige at programmet faktisk gør filmen bedre, og det er en meget god supplant til når filmen er færdig. Udover det er der de klassike trailers, biografier, production notes og et sneak preview. Pga. det gode Making Of scorer ekstramaterialet 3 stjerner, men det mangler stadig en masse guf.

Filmen er venligst stillet til rådighed af
Scanbox.

Titel: The Eye 2
Original Titel: Jian gui 2
Premieredato: 23. maj 2005
Instruktør: Oxide Pang Chun, Danny Pang aka The Pang Brothers
Skuespillere: Shu Qi, Eugenia Yuan, Jesdaporn Pholdee, Philip Kwok, Rayson Tan
Spilletid: 92 min.
Selskab: Applause Pictures, Mediacorp Raintree Pictures, Scanbox, 2004
Genre: Gyser





banner
Overskrift Højre Block
Monkey Man
Immaculate
Fire døtre
Civil War
Lupin III: Cagli...
HAMMARSKJÖLD
Birthday Girl
Perfect days
Ripple
KALAK



KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...