Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

The Hunger Games...
The Hunger Games: The Ballad Of Songbirds & Snakes billede

Saw X


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

The Flight Of The Phoenix

26. maj 2005 af Carl Gustaf Hjelt Liebe

3 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

The Flight Of The Phoenix billede

På vej hjem styrter en gruppe oliearbejdere ned med deres fly i ørkenen ... Dette er genindspilningen af den klassiske Flight Of The Phoenix fra 1965.

En gruppe oliearbejdere i Mongoliet er trætte efter ikke at have fundet olie. De vil gerne hjem og det så hurtigt som muligt. Den konsekvente og lettere arrogante pilot, Frank (Quaid) sendes ud for at hente arbejderne. Mandskabet (+ 1 kvinde) kommer ikke langt, da en ørkenstorm sørger for en del turbulens – så meget, at de bliver nødt til at nødlande midt i Gobi – ørkenen. Den lille gruppe må nu - på trods af alskens forskelligheder lære at samarbejde. I ørkenen forbrænder man 10 liter vand om dagen. Bjergene er placeret således, at intet kompas virker. Det er op til opfindsomheden og kreativiteten, hvis gruppen skal overleve.

Blandt de overlevende træder enspænderen Elliott frem. Med erfaring i konstruering af fly, hjælper han de overlevende på vej mod at rekonstruere et fly fra de forbrændte rester. Det bliver dog en hård kamp om liv og død. Vandet er ved at slippe op og frygtløse nomader venter om hjørnet.

Om der er tale om en genskabelse af Frank Marshall's ”Alive” fra 1993 er ikke helt tilfældet. Alive var baseret på en sand historie om et Rugby hold, der styrtede ned i Andesbjergene. Stærkt mod deres vilje måtte de, for at overleve, ty til kannibalisme af de døde. Det er næppe så gralt i Flight Of The Phoenix og den indeholder da heller ikke særligt stærke scener. På trods af dette bringer Flight Of The Phoenix egentlig ikke særligt meget nyt under solen, men bringer dog med sig et stærkt cast.

Dennis Quaid ses som piloten Frank Towns, der gennem hele filmen udviser en særlig god dynamik. De øvrige skuespillere måler sig slet og ret ikke med hans rolle. De er dog også mindre kendte og har haft knap så meget screen time som Quaid. Giovanni Ribisi spiller den bly Elliot, som pludselig træder ud af ingenting og agerer leder.

Der må lægges vægt på, at der ”intet nyt er under solen”, idet Flight Of The Phoenix er endnu en af Hollywoods gen-indspilninger af klassiske film. Det kan til stadighed undre nogle, hvor udfordringen (rent kunstnerisk) ligger i at samle en klassisk historie op fra filmhylden og genfortælle den med skuespillere fra i dag. Den klassiske Flight Of The Phoenix af Robert Aldrich fra 1965, har ikke været en tur under denne anmelders lup, men der er tale om originalt materiale og ikke vin på nye flasker som i denne, nyere version. Det kan ikke andet end tælle lidt ned på den kunsteriske rangstie. Der er jo ikke tvivl om motiverne bag genindspilninger af klassiske Hollywood film. Det kan så absolut kun være økonomiske.

Den kun 34-årige instruktør, John Moore, der har lavet Flight Of The Phoenix. Det er bemærkelsesværdigt, at Moore gik direkte fra at instruere lavtbetalte reklamefilm til $40 millioner dollar kassesuccen Behind Enemy Lines med Owen Wilson og Gene Hackman. Godt gået kan man vidst kun sige.

Selvom der er varmt i ørkenen, kan der desværre kun gives en mindre karakter for ”intet nyt under solen” - Flight Of The Phoenix. Den underholder, men heller ikke mere.

dvd ekstra materiale

Dvd'en indeholder audio kommentarerer med John Moore, John Davis, Wyck Godfrey og Patrick Lumb. Der findes 2 slettede scener, som er taget ud af den oprindelige film. Der findes 4 udvidede scener. Der er kommentararer af John Moore og Patrick Lumb på de slettede scener.
Derudover ”The Phoenix Diaries” - en featurette omkring de medvirkende, filmlokationer mv.

Dette ekstramateriale skal der gives 3 stjerner for!

Filmen er venligst stillet til rådighed af
SF/Fox.

Titel: The Flight Of The Phoenix
Original Titel: The Flight Of The Phoenix
Premieredato: 17. maj 2005
Instruktør: John Moore
Skuespillere: Dennis Quaid, Giovanni Ribisi, Tyrese Gibson, Miranda Otto, Hugh Laurie
Spilletid: 109 min.
Selskab: Twentieth Century Fox, SF-film, 2004
Genre: Action
Link: http://www.flightofthephoenix.com

banner
Overskrift Højre Block
All of us strangers
FØR STORMEN
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5
Stockholm Bloodbath
THE ZONE OF INTE...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...