Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...
Dokumentarfilmfe...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

The Hardcore Collection - The Films of Richard Kern.

17. marts 2012 af Henrik Andersen

5 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

The Hardcore Collection - The Films of Richard Kern. billede

Richard Kern er kongen af The Cinema of Transgression, og denne samling af skæve, voldsomme og på alle punkter grænseoverskridende kortfilm, er en unik mulighed for at opleve hans hypnotiserende univers.

Richard Kern er en kontroversiel kunstner, der ikke går på kompromis med sine voyeuristiske tilbøjeligheder, og hans ekshibitioniske modeller, og ”lige i ansigtet” og til tider extremt voldsomme historier, er en genre for sig selv.

Richard kern er født i 1954, og er kendt for både hans bøger, hans fotografier og ikke mindst for sine kortfilm. I 1980’ernes New York blev der eksperimeteret med forskellige medier og specielt vold, extrem sex og diverse perversioner intresserede den grænsesøgende Kern og hans legekammerater, der ofte bestod af Lydia Lynch, Sonic Youth og Henry Rollins. Hans mange kortfilm gik under betegnelsen Cinema of Trangression, og den dag i dag er han berømt eller måske nærmere berygtet for sine grænseoverskridende kunstfilm.

Cinema of Trangression er en betagnelse skabt af Nick Zedd, der dækker de undergrunds kunstfilm der blev skabt i New York fra 1985 og år frem. Forskellige kunstnere, der iblandt Richard Kern, optog disse film på billigste facon, ofte med 8 mm kameraer. Filmene indeholdt en stor ”Shock Value” , masser af extrem sex og ofte tilsat grov og sort humor.

Shock Value er der eksempelvis masser af i Manhattan Love Suicides fra 1985, hvor en mystisk mand forfølger en anden mand hjem i hans lejlighed. Manden der bor der sætter sig til at male, alt imens den mystiske mands halspulsåre pludselig springer og blodet fosser ud. Når han efterfølgende drikker løber vandet ud af hullet i halsen. Senere i filmen falder hans arm også pludselig af. Effekterne er virkningsfulde, og herligt vulgære i deres udtryk.
De meget voldsomme effekter er gennemgående i flere af produktionerne, og der bydes i denne filmsamling på blandt andet: En hals der rives ud, komplet med luft og spiserør, kniv der stikkes i øje, pulsårer der skæres over, pinde der stikkes igennem en mand, og en masse andre grusomheder. Når disse kontroversielle udskejelser bliver tilsat punk artister som Lydia lynch og Henry Rollins, og en omgang hardcore sex, skabes der en genre som Ricard Kern mestre til fulde.

Det er bestemt ikke for sarte sjæle, og bestemt fair nok hvis man ikke har lyst til at få, disse til tider extremt grænseoverskridende produktioner, smurt ud over nethinden.

The Hardcore Collection viser Richard Kerns video produktioner fra årene 1984 til 1993. En årrække hvor han skabte nogle af hans vigtigste værker, med hans eget produktionsselvskab Deathtrip.

The Hardcore Collection indeholder følgende kortfilm:

Death Valley ’69
The Right Side of My Brain.
You Killed Me First.
The Bitches.
The Sewing Circle.
X is Y.
Fingered.
Horoscope.
Submit To Me Now.
My Nightmare.
Manhattan Love Suicides.
Submit To Me.
The Evil Cameraman.

Ekstramateriale.

Her er det muligt at se et slideshow med billeder fra de forskellige produktioner. På coveret står der at ekstramaterialet indeholder 3 ekstra kortfilm, men de ligger sammen med de øvrige film, og ikke som ekstramateriale.

Billedkvaliteten af de forskellige film er svingende, men dette betyder ikke det mindste for deres gennemslagskraft, og dejligt er det, at de nu er foreviget på det digitale medie, og derfor mange år endnu kan blive ved med at ruske op i folk, og måske endnu få tilskueren til at indse, at der findes andre filmiske udtryksformer end det vanlige gøgl fra Hollywoods store medie-mølle.

Lyden er Engelsk Dolby Digital 2.0.

The Hardcore Collection er venligst stillet til rådighed af Another World Entertainment.

Titel: The Hardcore Collection - The Films of Richard Kern.
Original Titel: The Hardcore Collection - The Films of Richard Kern.
Premieredato: 17. marts 2012
Instruktør: Richard Kern.
Skuespillere: Lydia Lunch, Henry Rollins.
Spilletid: 170 min.
Selskab: Deathtrip. 1984 - 1993
Genre: Andetbanner
Overskrift Højre Block
Diary Of A Wimpy...
Ønsket
Maestro
Godzilla Minus One
Thanksgiving
Leo (Netflix)
Callas Paris 1958
Priscilla
Napoleon
Et Svært ÅrKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...