Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...
Dokumentarfilmfe...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Fri Mand
Fri Mand billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

The Homesman

18. maj 2015 af Christoffer Møller Dresager

3 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

The Homesman billede

Flot men halvkedeligt præriedrama fra Tommy Lee Jones

Tommy Lee Jones har igennem et næsten et halvt århundrede markeret sig som en af tidens mest prominente skuespillere, men meget tyder på, at dette ikke længere er nok for den gode Jones. På The Homesman er således instruktør alt imens han også har en filmens bærende rolle i filmen.

The Homesman udspiller sig i sidste halvdel af det 19. Århundrede ved Nebraska, USA. Her lever den puritanske gammeljomfru Mary Bee Cuddy, spillet af den dobbelte Oscarvinder Hilary Swank, et ensomt liv på kanten af prærien men tæt ved det lille lokalsamfund. Mary Bee Cuddy melder sig derfor frivilligt da tre psykisk ustabile hustruer alle er blevet for stor en mundfuld for deres ægtemand. I en hestevogn skal de derfor fragtes den lange og farlige vej igennem prærien til civilisationen i nabostaten Iowa. Undervejs slår hun en handel an med samfundets lokale landsbytosse og svinder George Briggs, (Tommy Lee Jones) hvorfor han også forpligter sig til den lange tur. På deres lange færd gennemgår historiens hovedpersoner begge stor personlig udvikling, ligesom de begge både bliver klogere på sig selv og hinanden.

Flotte billeder af den amerikanske prærie pryder sendefladen, og man fornemmer virkelig, at Jones har gjort meget ud af at finde flotte locations med den rette belysning. Endvidere har filmen også dansk islæt eftersom som både Sonja Richter og David Dencik er blevet tilbudt mindre roller.
Samtidig er det forfriskende, at se prærie- og westerngenre fra en anden vinkel end bag John Waynes og Clint Eastwoods seksløbere. I stedet er denne film ladt med skarpladte samtaler imellem Hillary Swank og Tommy Lee Jones, der begge udviser humor og sårbarhed. Det forekommer således tydeligt, at filmen vil kaste et anderledes og mere dystert lys over en forfærdeligt og depressiv tilværelse på prærien. Ofte ventede der nemlig svær tid for de loyale hustruer når familien søgte lykken mod vest – Ensomhed og urimelige forhold førte derfor kvinderne til sindssyge, hvilket netop er det aspekt, Tommy Lee Jones ønsker med sin film The Homesman.

Desværre for filmen er plottet ikke helt nok til at bære filmen til ende, da den på sin lange rejse nemt kommer til at virke en kende kedsommelig. Heller ej er det alle scener eller samtaler mellem skuespillere, der helt fungerer, hvorfor filmen også mister deke af sin troværdighed – Men dog godkendt fra Tommy Lee Jones og co.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:

Scanbox.

Titel: The Homesman
Original Titel: The Homesman
Premieredato: 18. maj 2015
Instruktør: Tommy Lee Jones
Skuespillere: Tommy Lee Jones, Hilary Swank, Sonja Richter, David Dencik
Spilletid: 122 min.
Selskab: EuropaCorp, 2014
Genre: Drama , Western


banner
Overskrift Højre Block
Godzilla Minus One
Thanksgiving
Leo (Netflix)
Callas Paris 1958
Priscilla
Napoleon
Et Svært År
HUNGER GAMES: TH...
MIRAKLET I GULLS...
FORSVUNDET I NATTENKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...