Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Årets Robert-Nom...
Nyt Fra San Seba...
Hbo Nordic Blive...
Bjørn Nørgaard –...
Nordisk Film Uds...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Tag Min Hånd
Tag Min Hånd billede

Monsterfamilien ...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

The Killers

6. september 2007 af Henrik Andersen

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

The Killers billede

Don Siegel præsenterer en benhård kriminalfilm, hvor mænd er mænd og damer er farlige at give sig i lag med. Lee Marvin spiller en af filmhistoriens sejeste lejemordere.

Charlie Storm (Lee Marvin) og hans yngre kollega (Clu Gulager) er benhårde lejemordere. De dræber med koldt blod og skyer ingen midler for at udfører deres job. En dag får de til opgave at dræbe den tidligere racerkører Johnny North (John Cassavetes). Efter mordet står Charlie tilbage med et knugende spørgsmål: Hvorfor prøvede Johnny North ikke at flygte? Hvorfor stod han bare og tog imod? Dette spørgsmål nager ham, og han og hans kollega begynder en efterforskning for at finde ud af, hvem der har hyret dem til at gøre North kold. De snakker med hans gamle mekaniker og der igennem udfolder der sig en historie om den berømte racerkører North der ser sin karriere synke i grus som følge af en ulykke delvist forudsaget af den smukke, men farlige Shila Farr (Angie Dickinson). Efter ulykken bliver North rodet ind i et planlagt kup imod en postvogn. Banden der er ledet af den rige Jack Browning (Ronald Reagan), skal bruge en der kan kører stærkt i bil. Lige en sag for North. Men noget går ikke helt som det skal og snart er banden splittet for alle vinde og North står tilbage med pengene. Eller gør han?
Tilbage i nutiden opsøger Charlie Storm og hans makker nu de overlevende bandemedlemmer. Snart går sandheden op for dem, og Storm får svar på hvorfor hans sidste offer reagerede som han gjorde.

The Killers er instrueret af Don Siegel der nok er kendt af de fleste som værende instruktøren af Dirty Harry med Clint Eastwood i en af hans største og mest mindeværdige roller. Don Siegel har endvidere instrueret film som Madigan, Coogan’s Bluff, Flugten fra Alcatraz og Two Mules For Sister Sara.
Selvom The Killers er benhård og indeholder flere mindeværdige scener, kan man godt mærke at der i 1964, for Don Siegels vedkommende, er langt op til den seje karakter som han skabte med Dirty Harry. Lejemorderen Charlie Storm kan ses som en forløber for Dirty Harrys senere så hårde udtryk. Tag for et eksempel starten af The Killers hvor det første billede viser Charlie Storms benhårde ansigt i hans kollegas mørke solbriller. Her sættes stilen, og da det dødbringende makkerpar efterfølgende brager ind på en blindeskole, slår en kvindelig sekretær ned, og dræber en lærer med koldt blod, ved man som publikum godt hvor det hele bærer hen af. Det hele er meget flot filmet og skuespillerne er troværdige i deres præsentationer af de hårde mænd og den farlige kvinde.

The Killers er baseret på et manuskript af Ernest Hemingway, og det er ikke første gang historien er blevet indspillet på film. Den har faktisk været indspillet hele 4 gange. I 1946 lavede instruktøren Robert Siodmak en filmatisering med en ung Burt Lancaster i en af de bærende roller.
I denne anden indspilning af Hemingways historie er det Lee Marvin der har hovederollen som lejemorderen med det store spørgsmål som han søger svar på koste hvad det vil. Han bakkes fint op af multitalentet John Cassavetes som Racerkører Johnny North, der ud over skuespil også har lavet en lang række vigtige film. Blandt andet: Gloria, A Woman Under the Influence og The Killing of a Chinese Bookie. John Cassavetes har også haft mindeværdige roller i film som Det Beskidte Dusin, og specielt hans optræden i Roman Polanski’s Rosemary’s Baby springer frem i hukommelsen. En anden, dengang ung skuespiller der medvirker i Don Siegel’s The Killers er Ronald Reagan, der jo siden hen hengav sig til politik på verdensplan. Sjovt er det at se han i en rolle som koldblodig mastermind bag filmens postrøveri.

Ekstramateriale.

På ekstramaterialet findes der et foto slideshow, Biografier over skuespillerne og Don Sigel, Trivia facts om filmen og en trailer til The Killers. Der er også nye trailers til andre udgivelser fra Another World Entertainment. Der er intet specielt ved dette ekstramateriale selvom nogle af fakta oplysningerne om skuespillerne og filmen er ret spændende. 2 stjerner ud af 6 mulige for ekstramaterialet på The Killers.

The Killers er udgivet i dets originale format 1.37:1 og lyden er Mono. Dette gør nu ikke så meget for der går ikke lang tid før man, mono-lyden til trods svinger med på filmens hæsblæsende 60’soundtrack der er komponeret af Johnny Williams.

Af valgfrie undertekster findes der: Danske, Svenske, Norske og Finske.

Billedet står klart og det er en fryd for øjet at se filmen med dens klare farver og spændende kameravinkler. Selvom den kun er filmet i 1.37:1 formår fotografen virkelig at skabe nogle spændende kameraopstillinger hele filmen igennem.

Don Siegls filmatisering er en anderledes kriminalfilm, der fortæller historien på en lidt anden måde end man er vandt til. En sej film hvor rigtige mænd kører stærkt og dræber uden at blinke, og hvor kvinder er dødsensfarlige at give sig i lag med. Lige en film i Hemingways ånd.

Filmen er venligst udlånt af Another World Entertainment.

Titel: The Killers
Original Titel: The Killers.
Premieredato: 28. august 2007
Instruktør: Donald Siegel.
Skuespillere: Lee Marvin, John Cassavetes, Ronald Reagan, Angie Dickinson, Clu Gulager.
Spilletid: 91 min.
Selskab: Universal Pictures. 1964.
Genre: Krimibanner
Overskrift Højre Block
Petite Maman
Fabian: Going to...
The Tragedy Of M...
Seal Team (Netflix)
Don’t Look Up (N...
Encanto (Disney+)
Rumble (Paramount+)
Ron's Gone Wrong...
CODA (Apple+)
Swan Song (Apple+)KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...