Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Hbo Nordic Blive...
Bjørn Nørgaard –...
Nordisk Film Uds...
Slagtøjsspiller ...
Drama Af Nina Beier

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Shang-Chi And Th...
Shang-Chi And The Legend Of The Ten Rings billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

The Limit.

20. marts 2005 af Henrik Andersen

2 stjerner Skriv en kommentar

The Limit. billede

Som undercoverpolitibetjent er det ikke smart at være kæreste med en hårdkogt gangster. Specielt ikke når man er blevet afhængig af coke, men selv retskafne politifolk kan komme på afveje.

Den ældre Mary (Lauren Bacall) får sat kulør på sin ellers kedelige tilværelse, da hendes nabo, Denny, findes dræbt i sin lejlighed.
Hun får besøg af Monica (Claire Forlani), som er politibetjent og hævder at have kendt den døde. Monica arbejder under dække i narkomiljøet, men har også et forhold til gangsteren Carmody (Pete Postlethwaite). Nu kæmper hun for sit liv og for at finde en stor sum penge og andre afslørende beviser for at hun selv har medvirket til en henrettelse af en smalltime gangster. Alt tyder på at Denny har gemt det et sted i huset, ja måske endda i Marys lejlighed.
Men det er ikke det eneste Monica kæmper med. Hun er nemlig også under hendes undercoverarbejde, blevet afhængig af hårde stoffer. Disse slører hendes dømmekraft og snart får hun svært ved at komme fri af Carmodys jerngreb.
Hvad ved Mary mon om det hele. Hun ved mere end hun først giver sig ud for, og snart finder Monica ud af, at tingene meget snart kommer ud af kontrol, hvis hun ikke får Mary overbevist om vigtigheden af at hun fortæller hvad hun ved. I et sidste desperat forsøg på at finde det hun leder efter tager hun Mary som gidsel i hendes lejlighed, men inden længe holder Carmodys mænd udenfor huset og venter kun på at Monica kommer ud, og de er alt andet end i flinkehjørnet.

THE LIMIT er endnu en dansk DVD udgivelse af en amerikansk TV-film, og instruktøren Lewin Webb har flere af slagsen på samvittigheden. Han har i THE LIMIT et mindre stjernecast, der absolut er med til at højne kvaliteten af denne Tv-produktion.

Claire Forlani, der i THE LIMIT spiller Monica, har været med i adskillige teenage film. Hendes store gennembrud kom da hun medvirkede i filmen MEET JOE BLACK hvor hun blandt andet spillede overfor Brad Pitt. Hun har også spillet sammen med Jackie Chan i THE MEDALLION og været med i Kevin Smith’s MALLRATS.

Pete Postlethwaite, er den hårdkogte gangster Carmody. En rolle der ikke ligger langt fra hvad han før har spillet. Efter at have været væk fra rampelyset i et stykke tid dukkede han op igen som præst i Baz Luhrman’s ROMEO OG JULIE. Derefter har han medvirket i så forskellige film som ALIEN 3 og JURASSIC PARK 2.

Lauren Bacall er en af amerikansk films helt store damer. Hun har en lang række af store roller bag sig. Hun har blandt andet været med i klassikeren THE BIG SLEEP og også haft en mindre rolle i Stephen King filmatiseringen MIESRY.
At hun til stadighed mester skuespillerfaget, beviste hun med sin rolle i Lars Von Triers DOGVILLE.

THE LIMIT bærer i høj grad præg af at være en amerikansk Tv-produktion. Den er fimet i billige kulisser og hele produktionen ser i det hele taget billig ud. Men til gengæld er castet i THE LIMIT bedre end i de fleste TV-film. Skuespillerne gør det godt, selvom de til tider kæmper med dårlige replikker og manglende fornemmelse for timing fra instruktørens side.
Historien er set før, og der er underveje ingen overraskelser at finde.
Fortællerstilen er ikke lige ud af landevejen. Der bliver tit fortalt i flashbacks, linket med nogle smarte computeranimerede lysreflekser. Det ser smart ud de første par gange, med efterhånden bliver det standart og kendeligt at se på.
Heldigvis har man formået at holde spilletiden ned på omkring 80 min., og det er skønt, at der ikke er noget, der bliver trukket i langdrag. Dette gør at THE LIMIT ikke forfalder til en katastrofe. Den er absolut et kig værd, men ikke en film man i fremtiden vil referere til, eller glæde sig over at se igen og igen.

Ekstramateriale:

Cast credits.
Trailer show med trailer til blandt andet THE LIMIT.
Interviews med Lauren Bacall og Claire Forlani.
Making Of program.

Der er ikke rigtigt noget at komme efter her i det noget tynde ekstramateriale. Nogen gange er det bedre at undvære ekstramaterialet, hvis der alligevel ikke er noget rigtigt spændende at fortælle om filmen. Det burde måske have været tilfældet her. Men det er nu alligevel altid spændende at se hvordan traileren til selve filmen ser ud.

Karakter for ekstramateriale: *

Filmen er venligst stillet til rådighed af Paramount Home Entertainment I/S.

Titel: The limit
Original Titel: Gone Dark
Premieredato: 2. marts 2005
Instruktør: Levin Webb
Skuespillere: Lauren Bacall, Claire Forlani, Henry Czerny, Pete Postlethwaite, Jesse Bond, Zoltan Buday, Colin Glazer.
Spilletid: 82 min.
Selskab: Paramount Pictures. 2003.
Genre: Drama
Her er det amerikanske DVD cover, hvor  original-titlen er Gone Dark.
Her er det amerikanske DVD cover, hvor original-titlen er Gone Dark.


banner
Overskrift Højre Block
Nisser (Netflix)
Last Night in Soho
Encanto
Pleasure
A-ha: The Movie
Solens Børn
Shang-Chi And Th...
King Richard
Venuseffekten
De UskyldigeKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...