Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jagtsæson 2 - I ...
Jagtsæson 2 - I Medgang Og Modgang billede

Deadpool & Wolve...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

The Newsroom - Season 3

22. juli 2015 af Carsten Skov

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

The Newsroom - Season 3 billede

Aron Sorkins serie om magtkampe på en TV-stations nyhedsredaktion nåede aldrig samme éntydige ros fra publikum og anmeldere som ”West Wing”. I den korte og afsluttende 3. sæson fornemmer man desuden en vis tomhed i en historie, der kun i lidt for korte stræk har bevæget sig uden for noget, der bedst kan betegnes som politisk korrekt belæring.

Der er i grunden et ganske interessant udgangspunkt for ”The Newsroom”. Hvordan finder man en passende balance mellem reelt kritisk og opsøgende journalistik og den populisme, der ligger så såre let og besværet lige for? Desværre tog Sorkins trang til tilbageskuende belæring om, hvordan faktiske begivenheder efter hans mening burde have været håndteret, overhånd. Det førte i sæson 2 til den ændring i tilgangen, at plottet sæsonen igennem fulgte en fiktiv skandale.

Det forhindrer dog ikke Sorkin at skrive sig selv ind i historien som den noget arrogante nyhedsvært Will McAvoy, der med en blanding af ambition og arrogance står i modsætning til den seriøse, kompromisløse og frem for alt retskafne Charlie Skinner.

Den afsluttende runder så i øvrigt persongalleriets forskelligheder og interne stridigheder af på en måde, så der nærmest går totalt idyl i afslutningen ved og efter Charlies begravelse – ups! en spoiler? I hvert fald får personerne reflekteret over deres forhold til hinanden, både som ambitiøse journalister og som mennesker uden for karrierespillet.

Så truende sagsanlæg mod TV-stationen ACN, problemer med at få journalister sikkert ud af Mellemøsten, nye ejeres krav til omlægning af den journalistiske linje er stor interessante emner, der aldrig helt hævet til den tyngde og seriøsitet, som efter min personlige mening prægede ”West Wing”. Oven i købet bliver Will og hans chefproducer McHale så grundigt forbrødret, at det til sidste kommer frem, at de venter barn sammen. Tilbage står derfor en jævn historie, der er heldigvis er formidabelt formet af skuespillere, der i dén grad formår at løfte sig over plottets ophobede middelmådigheder.

Er Aron Sorkin så politisk korrekt eller ukorrekt? Tja, der er dem, der vil mene, at hans kvindelige figurer henslæber en perifer, nærmest anonym tilværelse i ”The Newsroom”. Et synspunkt, som jeg ikke helt kan afvise at være enig i. Det er også særdeles vanskeligt at afvise, at Sorkins plot bærer mere præg af holdninger til, hvordan det journalistiske håndværk bør udføres end af et tilstrækkeligt overbevisende konfliktscenarium. Samlet set, tillader jeg mig nu alligevel at bære over med skavankerne og fastholder, at i den vrimmel af TV-serier, der byder sig til, hører denne særlige aftapning af livet blandt journalister så absolut til i den bedre ende.

Filmen er venligst stillet til rådighed af: Warner Home Video.

Titel: The Newsroom - Season 3
Original Titel: The Newsroom - Season 3
Premieredato: 22. juli 2015
Instruktør: Alan Poul, Greg Mottola, Anthony Hemingway, Lesli Linka Glatter
Skuespillere: Jeff Daniels, Emily Mortimer, John Gallagher Jr., Alison Pill, Sam Waterston, Jane Fonda
Spilletid: 331 min.
Selskab: HBO Entertainment
Genre: Drama
Link: http://www.hbo.com/the-newsroom


banner
Overskrift Højre Block
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...