Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Støt Cinemaonline
Ny Streamingtjen...
Tag 24 Minutter ...
Nordisk Film Inv...
Cph:Dox. 18. – 2...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Spioner På Missi...
Spioner På Missioner billede

The Outpost
Bølle På Eventyr
Undtagelsen
Birds Of Prey


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

The Peanut Butter Falcon

28. maj 2020 af Anne Højgaard Christiansen

3 stjerner Skriv en kommentar

The Peanut Butter Falcon billede

Zak drømmer om at blive wrestler og har set sin helt Salt Water Rednecks kampe mere end 1000 gange på video. Men hvordan realiserer man sin drøm, når man har down's syndrom og bor på et forsorgshjem, hvor de ikke tror, man kan noget som helst selv?

Zak (Zack Gottsagen) er 22 år og bor på et forsorgshjem for ældre mennesker, vel nok hvad man i Danmark kalder et plejehjem. Han er havnet der, fordi han har Down’s syndrom og man ikke ved, hvor man ellers skal placere ham henne, familie har han tilsyneladende ikke noget af. Han er ikke glad for at leve et reguleret og overvåget liv der, især ikke fordi han drømmer om at leve det frie liv og blive wrestler ligesom sit store forbillede, Salt Water Redneck, hvis gamle kampe han ser igen og igen på et videobånd.

Carl (Bruce Dern), en af de tilsyneladende gamle beboere og Zaks gode ven, hjælper ham med at stikke af og forfølge sin drøm, men inden længe sendes den smukke frivillige handikaphjælper Eleanor (Dakota Johnson) ud for at lede efter ham.
Zak er imidlertid smart, og det lykkes ham at knytte venskab med Tyler (Shia LaBeouf), en out-cast fisker, som også har nogen efter sig og leder efter en ny mening i sit liv.

Synes du det hele lyder noget syret og urealistisk, så har du ret. The Peanut Butter Falcon er en feel-good roadmovie, som kræver, at man sluger en del omfangsrige kameler. Skuespilleren Gottsagen, som spiller Zak, har selv Down’s syndrom, men virker alligevel ikke helt troværdig. Tyler er en bums, men pludselig med mere velplejet hår og skæg, da han fatter interesse for en kvinde, på trods af, at han har vandret hjemløs rundt i naturen i dagevis. De onde dukker pludselig op og forsvinder igen, og plottet er i det hele taget mange steder noget usammenhængende og usandsynligt.

Hvad vil denne film os? Fortælle om livet med Down’s syndrom? At man skal leve sine drømme ud? Det fremstår ikke klart. Det er dog trods alt venskabet mellem Zak og Tyler, der fungerer bedst, og vi accepterer mange usandsynligheder for at følge med dem på deres sære rejse for at Zak kan realisere sin drøm om at blive wrestler. Gode skuespillere kan som bekendt ikke redde et dårligt plot, karaktererne virker flade og uforløste og prøver samtidig at foregive lidt eftertanke fra tid til anden.

På den gode side står tilbage, at det er rart at se en film, hvor en handikappet person spiller handikappet frem for en ikke-handikappet skuespiller. Men sjovt nok koster det lidt på troværdighedskontoen. Det er også et prisværdigt engagement, de to debuterende instruktører har lagt i at få historien omsat til film.

Det mest autentiske ved The Peanut Butter Falcon er dog absolut miljøet, naturen og fotografen Nigel Blucks virkelig flotte optagelser, både på land og i supertotal ned over en majsmark og floden, hvor Tyler skal redde Zak over, som ikke kan svømme. Vi befinder os i et landskab, hvor der er langt mellem mennesker, og vi føler os til stede i denne ro, hvor vi ind imellem møder mærkelige, overraskende karakterer og miljøer. Og så kan vi nyde den brede autentiske sydstatsaccent og musikken, som bragte os lige direkte til Savannah og South Carolina. Det tror vi på.

Titel: The Peanut Butter Falcon
Original Titel: The Peanut Butter Falcon
Premieredato: 12. marts 2020
Instruktør: Tyler Nilson, Michael Schwartz
Skuespillere: Zack Gottsagen, Shia LaBeouf, Dakota Johnson, Bruce Dern
Spilletid: 97 min.
Selskab: Angel Films
Genre: Adventure , Drama , Familie , Humor

banner
Overskrift Højre Block
War Of The World...
Undtagelsen
Maryam – den per...
Trolls på verden...
Frost 2
Birds Of Prey (4...
Blokhavn
Sangklubben
Mit tunesiske ev...
De Forbandede År...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...