Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Hbo Nordic Blive...
Bjørn Nørgaard –...
Nordisk Film Uds...
Slagtøjsspiller ...
Drama Af Nina Beier

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jungle Cruise
Jungle Cruise billede

Buster Oregon Mo...
Free Guy


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

The Pirates of Somalia / Into the Fire

3. maj 2018 af Sofie Svane

5 stjerner Skriv en kommentar

The Pirates of Somalia / Into the Fire billede

Grønskollingen Jay ser sit livs mulighed for en god historie og rejser hovedkulds midt ind i ukendt piratland i dette overraskende velkomponerede og relevante drama.

Som nyuddannet journalist drømmer Jay Bahadur om at skrive vigtige artikler, der gør en forskel. Men som arbejdsløs grønskolling er dørene lukkede til alle store jobs. Han må derfor tage til takke med undersøgelser af kunders reaktioner på hvilken hylde favoritmorgenmaden står placeret på i supermarkeder forskellige steder i USA, og han hustler sig kedsommeligt igennem tilværelsen.

En dag hører han i nyhederne en mildest talt mangelfuld dækning af kapringen af ’Maersk Alabama’. Efter lidt research opdager han, at ingen journalist tidligere har dækket pirateri direkte fra området, og fra sine forældres kælder beslutter han at gøre noget ved sagen. På trods af store protester fra familien, tager han resolut afsted mod Somalia for at undersøge gidseltagning i området.

Der venter ham en verden han aldrig har kendt før, og hans naive uerfarenhed er ved at koste ham dyrt et par gange. Men gennem venskab med den lokale Abdi finder han langsomt fodfæste og begynder at sende rapporter hjem midt blandt trusler, strømafbrud og en pengekasse der hurtigt bliver tømt.

Into the Fire er en velkomponeret og interessant film. Den føles en anelse lang tid om at komme i gang, men da først Jay er rejst, fænger den og bliver rigtig spændende. Venskabet mellem de to er fuld af varme og god kemi skuespillerne imellem. Det er en fornøjelse at se en ellers bøvet karakter træde i netop, karakter. Og det er opløftende at se en figur med mod til at tro på sine drømme, uanset hvad omgivelserne siger.

Baggrunden for pirateri er fint beskrevet, og vi får et indblik i både dem der står bag og dem som står ved siden af. Vi bliver præsenteret for en fortælling om hvordan pirateri startede i et fattigt og næsten glemt område, og baggrunden er skildret med omhu. Det er et andet perspektiv end de sædvanlige film om pirateri, som ofte fremstiller pirater endimensionelt voldelige, og vi får et helt billede af et stolt folk, der oprindeligt løste konflikter med poesi frem for kidnapning.

Det er på alle måder en anbefalelsesværdig film. Især, hvis du interesserer dig for kultur og baggrunden for hvorfor folk gør som de gør, er dette et godt valg.

Titel: Into the Fire
Original Titel: The Pirates of Somalia
Premieredato: 3. maj 2018
Instruktør: Bryan Buckley
Skuespillere: Evan Peters, Melanie Griffith, Barkhad Abdi, Al Pacino
Spilletid: 113 min.
Selskab: 2017
Genre: Andet , Drama


banner
Overskrift Højre Block
Jungle Cruise
Gagarine
The French Dispatch
Halloween Kills
The Last Duel
Venom: Let There...
Fremmede i Karl ...
Marco Effekten
Shiva Baby
Und Morgen Die G...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...