Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

The Hunger Games...
The Hunger Games: The Ballad Of Songbirds & Snakes billede

Saw X


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

The Power of the Dog

18. november 2021 af Maria Bjerregaard

5 stjerner Skriv en kommentar

The Power of the Dog  billede

Benedict Cumberbatch giver et af hans livs bedste præstationer som den selvforhadte cowboy i den seneste film ”The Power of The Dog”.

Jane Campion er en erfaren kvinde i Hollywood, og kender til det fine billedsprog fra ”The Piano”. Nu har hun kastet sig over en filmadaption af Thomas Savages bog ”The Power of The Dog”, og dette er blevet til et sanseligt og følelsesmæssigt resultat.

Den dominerende cowboy, Phil Burbank (Benedict Cumberbatch) ejer sammen med sin bror, George (Jesse Plemons) en fælles ranch i Montana, 1925. George finder den sørgelige enke, Rose (Kirsten Dunst) og de gifter sig hurtigt – noget som Phil bestemt ikke er glad for, at en enke og hendes mærkelige søn er flyttet ind. Dette bliver et giftigt hjem fyldt med sorg, had og svigt.

Benedict Cumberbatch har i mange år været en dygtig skuespiller. Dette er også tilfældet i denne film, hvor han underspiller den selvforhadte og giftige cowboy. Der er mange fine og præcise nuancer af en mand, der har en fortid med sorg og svigt, hvilket gør sig tydeligt i hans kynisme. Kirsten Dunst spiller i denne film en kvinde på randen af et nervøst sammenbrud, hvorpå hendes rolle som ny kone falder hende svært. Og i et hjem, hvor hun føler sig uønsket.

Jesse Plemons og Kirsten Dunst danner par i virkeligheden, og denne kemi skinner også igennem på film, hvor de virker naturlige og oprigtige. Deres forhold er lige så smukt som de smukke landskaber, som filmen er omringet af. Denne samme natur står også i skærende kontrast med Phils kolde personlighed.

Dette er muligvis ikke en western, som du forventer. Der er ingen decideret cowboy-fight eller skydesekvenser, men rammer mere tidens maskuline kultur, og hvordan nogle mennesker føler træng til at undertrykke deres følelser. Jane Campion er kendt for dette smukke og følelsesmæssige billedsprog, og filmens to timer virker til at flyve afsted.

”The Power of The Dog” er et sanseligt og følelsesmæssigt drama. Benedict Cumberbatch spiller fremragende som den giftige cowboy og de smukke billeder danner en fin kontrast til denne personlighed. Filmen er ligesom at være vidne til et levede, poetisk billedgalleri. Meget personligt, følelsesmæssigt og yderst smukt.

Titel: The Power of the Dog
Original Titel: The Power of the Dog
Premieredato: 18. november 2021
Instruktør: Jane Campion
Skuespillere: Benedict Cumberbatch, Kirsten Dunst, Jesse Plemons, Kodi Smit-McPhee, Thomasin McKenzie, Genevieve Lemon, Keith Carradine, Frances Conroy
Spilletid: 126 min.
Selskab: New Zealand Film Commission, Netflix, 2021
Genre: Drama , Western


banner
Overskrift Højre Block
All of us strangers
FØR STORMEN
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5 (...
Stockholm Bloodbath
THE ZONE OF INTE...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...