Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Franske Filmmandage
Fejø Film Festival
Svend22
Cinema Made In I...
Tyske Filmdage 2022

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Hvidstengruppen ...
Hvidstengruppen Ii - De Efterladte billede

Vanskabte Land
Black Panther: W...
Alle For Fire
Emily


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

The Proposal

22. december 2009 af Jesper Poulsen

2 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

The Proposal billede

Endnu en film om et umage par som skal finde sammen...

The Proposal er en af den slags komedier, hvor en ikke helt sand historie skal dækkes, koste hvad det koste vil. På grund af visumproblemer er redaktøren Margaret Tate (Sandra Bullock) nødt til at bortvises fra USA, hvilket samtidig vil koste hende jobbet. Eneste redning er et påstået kommende ægteskab med hendes assistent Andrew Paxton (Ryan Reynolds). Ganske som det også er sandheden, er der mistænksomme folk overalt, der føler sig ret sikre på at der er tale om et fup-nummer. For at sikre firmaets rettigheder, hyres der en advokat til at følge de to så tæt som det kan lade sig gøre. Simpelthen for at tjekke at kærligheden er ”god nok”. Margaret er ikke typen som skal siges imod, og derfor tør Andrew heller ikke andet end at hoppe med på idéen, om end Margaret er en utrolig egoistisk type som blot bruger folk i hendes spil på at nå til tops.

Dog har Andrew også en skjult dagsorden, som han kan flette ind i den saks, som han nu sidder i. Det lægger tilmed et vist pres på Margaret, så der nu er tale om et rent hund-kat-forhold. De gør dog begge klogest i at holde paraderne oppe, og det er ikke let, når parret påbydes at besøge Andrews forældre. Der er selvsagt lagt op til forviklinger ud over alle grænser. Turen går til det kolde Alaska, hvor en mandlig stripper, indiansk dans og en hyperaktiv bedstemor virkelig sætter Margarets tålmodighed på prøve. Men som dagene går, viser Margaret nye sider af sig selv. Sider hun ikke vidste hun rummede, og som Andrew ikke overraskende synes godt om.

Kimen er lagt til at sød musik siden kan opstå, og sådan ender det naturligvis også. Filmen lægger lunt fra land i den humoristiske ende af skala’en, men ender så med at være sin egen værste fjende i det dødvande af kliché-fyldt sødsuppe som øser ud af skroget. Da karaktererne ender i familiens skød, så ligner det lån fra film vi har set 1000 gange før, og The Proposal magter derfor ikke over de godt 100 minutter at adskille sig fra ligestillet metervare. Naturligvis skal der også komme en større forvikling til sidst, som umuliggør kærligheden – altså lige indtil at Andrew ender i armene på Margaret…

Sandra Bullock og Ryan Reynolds er det ”umage par”, som skal falde for hinanden. Craig T. Nelson (Poltergeist) og Mary Steenburgen (Philadelphia, Tilbage Til Fremtiden III) er Andrews forældre, mens Betty White giver den som ligefrem bedstemor med slag i. Selvom de respektivt gør hvad de kan, så er der næppe nogen Oscars at hente her.

Filmen har da sine sjove momenter, men de kommer til at fremstå så kalkuleret og tilsigtet at det ikke rigtig bider på tilskueren, hvis man filosoferer over hvordan handlingen desuden er strikket sammen. Men leder du efter en film til sofa’en, hvor der er kvindeligt selskab ombord, ja så er The Proposal en sikker investering…

Ekstra materialet består af slettede scener samt en alternativ slutning. Områder som altid falder mig for brystet, at man i den grad har været i tvivl om hvad der skulle fyldes i produktet, er mig en gåde. I dette tilfælde kunne man med rette have lavet en del ting om… Dertil kommer en tilvalgsfunktion med kommentatorspor.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:
Buena Vista Home Entertainment.

Titel: The Proposal
Original Titel: The Proposal
Premieredato: 11. december 2009
Instruktør: Anne Fletcher
Skuespillere: Ryan Reynolds, Sandra Bullock, Craig T, Nelson, Mary Steenburgen, Betty White
Spilletid: 103 min.
Selskab: Touchstone Pictures, Mandeville Films Production, 2009
Genre: Romantik

banner
Overskrift Højre Block
Diary Of A Wimpy...
Crimes Of The Fu...
Vanskabte Land
Trold (Netflix)
Rimini
Andor (Disney+)
Bardo: False Chr...
Loving Highsmith
The Menu
She SaidKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...