Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

The Hunger Games...
The Hunger Games: The Ballad Of Songbirds & Snakes billede

Saw X


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

The Quiet

10. december 2007 af Jesper Pedersen

2 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

The Quiet billede

Klicheer og ufrivillige morsomheder i dette forsøgte dystre teenageunivers

Dot (Camilla Belle) er døvstum. Af samme grund en enspænder af rang. Sådan en af dem, der i amerikansk ungdomsfilm sætter sig alene midt i skolekantinen, således at alle snopperne kan sende deres isnende blikke og sige en rasende masse grimme ting. Netop sådan én er Jack Bauers datter, Elisha Cuthbert, som her har fået navnet Nina. Hun kan ikke udstå Dot og forspilder ikke en chance for at få det sagt til alle og enhver. Inklusive Dot. Men hun kan jo alligevel ikke høre noget.

Det gør selvfølgelig ikke sagen bedre, at Ninas forældre – Martin Donavan som far og en spøgelseslignende Edie Falco som mor – har adopteret Dot, efter at hun har mistet begge sine forældre. Så hun har det ikke godt, hende Dot. Det forstår vi hurtigt. Men det har Nina nu heller ikke. Hun skal trækkes med sin voldsomt irriterende bedsteveninde, Fiona (Shannon Woodward). Og så bliver hun seksuelt misbrugt af sin far. Men måske kan hun lide det? Måske ikke. For pludselig vil hun slå faderen ihjel. Det fortæller hun igen og igen til Dot. Men hun kan jo ikke høre noget, vel?

Ja, hvad tror du selv? Hun må så for øvrigt høre en del, hende Dot. For skolens mister populær, Connor (Shawn Ashmore) falder af en eller anden grund for Dot og fortæller hende hen over en chokoladedrik, at han jævnligt drømmer om at kneppe hende, mens hun bare er helt tavs som en dukke.

Puha, sikke en omgang. Tematisk bevæger The Quiet sig steder hen, som instruktøren – der mest har gjort sig i tv-serier – uden tvivl selv finder enormt modige. Og det kunne de måske også have været. Men vi inviteres med til en dybt påtaget dyster bagside af teenagelivet; helt deromme, hvor realismen ikke har en jordisk chance for at finde fodfæste. Karaktererne er kæmpe klicheer, der ikke vækker en følelse i din anmelder, og den konstant insisterende brug af meget eksplicit talesprog om sex har nærmere karakter af ufrivillige morsomheder end af mod.

Camilla Belle, der var glimrende over for Daniel Day-Lewis, er på skuespillerfronten den, der klarer sig klart bedst. Hun kæmper en brav kamp med det håbløse manuskript, mens de øvrige med Jack Bauers datter i spidsen render overgearet omkring og gør mere skade en gavn.

The Quiet er hermed ikke anbefalet.

Der er ikke noget ekstramateriale på denne DVD.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Paramount Home Entertainment I/S.

Titel: The Quiet
Original Titel: The Quiet
Premieredato: 20. november 2007
Instruktør: Jamie Babitt
Skuespillere: Camilla Belle, Elisha Cuthberth, Martin Donovan, Edie Falco, m.fl
Spilletid: 91 min.
Selskab: Andrea Sperling Productions, Burnt Orange Productions, Holly Wiersma Productions, Joel Michaely Productions, Town Lake Films & University of Texas, Austin
Genre: Thriller
Link: http://www.sonyclassics.com/thequiet/

banner
Overskrift Højre Block
All of us strangers
FØR STORMEN
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5
Stockholm Bloodbath
THE ZONE OF INTE...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...