Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Saw X
Saw X billede

The Hunger Games...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

The Ringer

19. december 2006 af Kristian Jensen

3 stjerner Skriv en kommentar

The Ringer billede

Harmløs komedie med hjertet på det rette sted.

Farrelly brødrene er kendt for deres til tider ret grovkornede humor, som man eksempelvis så det i ”Dum og dummere” (1994) eller ”Vild med Mary” (1998). Derfor var der mange skeptikere og utilfredse stemmer, da Farrelly brødrene annoncerede, at de skulle producere en komedie, der omhandler en fupmager, der snyder sig ind til handikap-OL for at score en masse penge på ulovlige væddemål. Mange frygtede at det ville blive en usmagelig omgang latterliggørelse af en gruppe mennesker, som i forvejen alt for ofte bliver fremstillet som retarderede tumper.
Men sådan går det heldigvis ikke i ”The Ringer” Instruktøren Barry W. Blaustein og Farrelly brødrene fandt hurtigt ud af, at hvis filmen skulle blive realitet, så måtte man have virkelighedens handikap-OL med ombord. Som sagt så gjort, filmen fik det grønne stempel fra OL-komiteen, og produktionen kunne begynde. Resultatet er blevet en sød lille kærlighedskomedie, krydret med lidt falde-på-halen-komik fra Mr. Jackass himself, Johnny Knoxville.
Historien begynder da den konfliktsky Steve Barker (Johnny Knoxville) kommer i store pengeproblemer, da hans uforsikrede gartner, komme til at klippe et par fingre af i en græsslåmaskine. Steve har nu et par uger til at skrabe nok penge samen til, at han kan betale for at få gartnerens fingre syet på igen. Steve søger hjælp hos sin halvforbryderiske onkel Gary (Brian Cox) og sammen beslutter de, at de vil fikse resultatet ved handikap-OL.
Fidusen består i, at Steve skal tilmelde sig som deltager, for derved at kunne tæve de andre atleter i kampen om guldmedaljen. Hvad Steve og Gary ikke ved er, at de andre deltagere, er supertrænede atleter, som ikke lader sig slå frivilligt.
Det bliver ikke bedre af, at de andre atleter lynhurtigt gennemskuer Steve som en fusker. Men i stedet for at sladre, vælger Steves holdkammerater at lade ham blive på holdet, da de endelig ser en mulighed for at får deres værste konkurrent, den arrogante Jimmy (Leonard Flowers) ned med nakken.
Samtidig forelsker Steve sig hovedkulds i den smukke Lynn (Katherine Heigl), der er ansat som medhjælper for sportsholdet.

Selvom rollelisten til ”The Ringer” tæller store navne som Johnny Knoxville og Brian Cox, er det ikke dem der filmens egentlige stjerner. Det er derimod de mange handikappede som spiller birollerne som Steves holdkammerater. Man kan ikke undgå at blive imponeret over det enorme talent, der ligger gemt i skuespillere som eksempelvis Edward Barbanell eller John Taylor, som spiller henholdsvis Billy og Rudy i filmen. Det udelukkende atleternes præstationer, der gør filmen seværdig.
Johnny Knoxvilles skuespil er langt fra perfekt. Det samme kan man sige om Brian Cox, der overspiller sin rolle som snydepelsen Gary.
Katherine Heigl er ganske sød i rollen som Lynn, men det kan ikke redde den lille kærlighedshistorie mellem Steve og hende selv, fra at virke påklistret og overflødig.

Ekstramateriale

Udover et ganske underholdende kommentatorspor med Barry W. Blaustein, Ricky Blitt, Peter Farrelly, Johnny Knoxville, Edward Barbanell og John Taylor indeholder dvd’en samtidig 16 slettede scener og en bag-om-kameraet film.
Ydermere indeholder ekstramaterialet en lille film hvor Tim Shriver, der er direktør for virkelighedens handikap-OL, fortæller om organisationen og dens formål. Man finder samtidig endnu en lille film, der omhandler handikap-OL. I denne film fortæller virkelighedens atleter om, hvordan det er at være en del af noget så stort som OL for handikappede.

Ekstramaterialet er godt, selvom der ikke er så meget. Der er mange af det slettede scener som er ret sjove, og ved nogle af dem kan man ikke lade være med at spekulerer på, hvorfor de landede klipperens skraldespand. De små film om handikap-OL er da også indholdsmæssigt meget interessante. Desværre er de ret dårlig producerede, og dårligt filmede. Nogle gange ser det ud som om billederne er taget med et billigt hjemmekamera fra 90erne.
Kommentatorsporet er klart det sjoveste ved ekstramaterialet og kan varmt anbefales.
Dvd’en indeholder også en bag-om-kameraet til Michael Douglas filmen ”The Sentinel” som havde bio-premiere tidligere i år.

Filmen er tekstet på dansk, svensk, norsk, finsk, ungarsk og engelsk.
Lyden er i 5.1 Dolby Digital (engelsk og ungarsk)
Billedformatet er i 16:9 samt 2.35:1

3 stjerner til ekstramaterialet.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:

SF/Fox.

Titel: The Ringer
Original Titel: The Ringer
Premieredato: 19. december 2006
Instruktør: Barry W, Blaustein
Skuespillere: Johnny Knoxville, Brian Cox, Katherine Heigl, Jed Rees, Edward Barbanell, Bill Chott, Leonard Flowers
Spilletid: 90 min.
Selskab: Conundrum Entertainment 2005/SF film 2006
Genre: Humor
Link: http://www.foxsearchlight.com/theringer/

banner
Overskrift Højre Block
All of us strangers
FØR STORMEN
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5
Stockholm Bloodbath
THE ZONE OF INTE...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...