Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Hammarskjöld
Hammarskjöld billede

For Evigt
Civil War


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

The Science of sleep

6. maj 2007 af Ole Jessen Hansen

3 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

The Science of sleep billede

Hvad er drøm og hvad er virkelighed ? En udfordring for din hjerne og sind.

Livet syntes at tegne lyst for den sky og drømmende Stephane (Gael Garcia Bernal), da han af sin mor bliver locket hjem til Paris, med lovning om et spændende job. Jobbet viser sig at være temmelig kedeligt, men Stephane liver op, da han møder sin nye nabo Stephanie (Charlotte Gainsbourg). Venskabet med Stephanie får Stephanes kreative evner til at bryde ud i lys lue, og det hele tegner lyst. Men hvad er drøm, og hvad er virkelighed? Ideerne vælter frem, og Stephane har svært ved at skelne imellem de to verdener. Forholdet til Stephanie kompliceres, men uden Stephanies kærlighed får Stephane svært ved at holde liv i sit kreative sind…

Michel Gondry, der både har produceret og instrueret denne meget anmelderroste film, er også manden der står bag filmen: ” Evigt solskin i et pletfrit sind”, som er en film jeg holder rigtigt meget af.

De to film har mange ting til fælles, blandt andet at man ikke ved, eller kan finde ud af, hvad der er drøm, og hvad der er virkelighed. Hvor jeg blev totalt fanget og fascineret at historien og plottet i ”Evigt solskin i et pletfrit sind” så må jeg indrømme at det desværre ikke var tilfældet med ”The science of sleep”. Det er en film, hvor koncentration er et must, hvis man skal have noget ud af filmen, og det havde jeg virkeligt svært ved i denne film. Jeg har nu set den to gange, og ingen af gangene fik jeg noget ud af filmen, i hvert fald ikke det som jeg havde forventet.

Jeg syntes at filmen er charmerende i dens komplekse struktur, og søgen efter hvad der er drøm og hvad der er virkelighed, og begge hovedrolle indehaverne spiller også rigtigt godt, men desværre ikke godt nok til at fange min opmærksomhed.

Jeg formår ikke at finde ud af, hvad selve filmens pointe er, og hvad det er Michel Gondry prøver at fortælle.

Filmen er fyldt med sjove og spændende drømmeeffekter og vandvittige skøre indfald. Disse og de gode skuespilpræstationer får mig til at give 3 stjerner, men jeg vil anbefale at man selv tager filmen i øjesyn, for jeg er sikker på at andre vil kunne få meget mere ud af denne film.

Desværre er der ikke noget ekstramateriale på denne dvd, hvilket kunne have været rigtigt fint, da et kommentarspor eller lignende kunne have hjulpet på undertegnedes forståelse for filmen.

Derfor 0 stjerner for ekstramaterielet.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:
SF/Fox.

Titel: The science of sleep
Original Titel: The science of sleep
Premieredato: 24. april 2007
Instruktør: Michel Gondry
Skuespillere: Gael Garcia Bernal, Charlotte Gainsbourg, Alain Chabat, Miou-Miou
Spilletid: 102 min.
Selskab: Partizan, SF, 2007
Genre: Drama





banner
Overskrift Højre Block
Civil War
Lupin III: Cagli...
HAMMARSKJÖLD
Birthday Girl
Perfect days
Ripple
KALAK
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & Hejren



KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...