Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Allerførste Smugkig
Marie Reuther Vi...
Buster Er Klar T...
Tyske Filmdage, ...
Oscar 2021

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Spiral: From The...
Spiral: From The Legacy Of Saw billede

Kagekampen
Chaos Walking
Luca
Black Widow
Cruella


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

The Science of Sleep

6. oktober 2006 af Christina Christensen

5 stjerner Skriv en kommentar

The Science of Sleep billede

Befriende barnlig og fuldstændig vanvittigt!

Michel Gondry er måske den mest nyskabende franske musikvideo-instruktør. Han har lavet video for bla. Bjørk, White Stripes og Beck. Sidste år havde han vandt han oscar for sin film Eternal Sunshine in a Spotless Mind.

Michel Gondry har i sin nye film The Science of Sleep fundet sig en optimal legekammerat i Gael Garcia Bernal. Gael Garcia Bernal har et look der kunne få ham direkte ind i en Hollywood film som ung latino lover. Bernal har istedet indtil videre valgt de skæve roller, som fx trans i Pedro Almodóvars film Dårlig Dannelse, og nu i Gondrys skævert af en film.

I The Science of Sleep spiller Bernal den unge naive og excentriske Stéphane, som bliver lokket til Paris af sin mor. Han får sig et ekstremt ordinært job, men møder midt i sit trivielle liv pigen Stéphanie (Charlotte Gainsburg) som han bliver forelsket i.
Det meste af filmen udspiller sig i en romantisk fantasy verden, i Stéphanes drømmeunivers hvor han har sit helt eget tv-program Stéphanes TV og hvor kærligheden er mere ligetil.
Stéphanes drømmeunivers er tæt på at overtage hans liv helt, hvilket gør det svært for den mere jordnære Stéphanie at håndtere.

Filmen opdækker virkelighedens absurditet, som fx hans kollega Guy (Alain Combat) som konstant taler om sex i alle varianter, og blander det med drømmenes univers, hvilket gør det hele til en form for stream of consciousness.

Den visuelle side af filmen er en eksplosion af farver lige fra start til credits. Filmen kammer næsten over i et abstrakt maleri i visse dele af filmen. Kaskader af farver og drømme der eksploderer ud af glanspapir, tøjheste der galoperer og flyver, og et sekunds tidsmaskiner. Et barnligt univers i bedste Jean-Pierre Jeunet stil.Man kan ikke et sekund påklistre Gondry prædikatet traditionel, hvilket er vanvittigt befriende. Kaskader af farver og drømme der eksploderer ud af glanspapir, tøjheste der galoperer og flyver, og et sekunds tidsmaskiner.

Filmen er både en dejlig barnlig skildring af kærligheden, og befriende fri for løftede pegefingre eller politiske intentioner.
Det er en rigtig feel-good film med fede effekter, som bare skal ses!

Titel: The Science of Sleep
Original Titel: La Science des rêves
Premieredato: 6. oktober 2006
Instruktør: Michel Gondry
Skuespillere: Gael García Bernal, Charlotte Gainsburg, Alain Chabat, Miou-Miou
Spilletid: 105 min.
Selskab: Partizan
Genre: Drama


banner
Overskrift Højre Block
De ting, vi sige...
Mafiaens Børn
Luca
The White Lotus ...
Miss Osaka
Undine
Pinocchio
Quo Vadis, Aida?
Reminiscence
Escape Room: No ...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...