Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

The Hunger Games...
The Hunger Games: The Ballad Of Songbirds & Snakes billede

Saw X


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

The secret life of words

26. januar 2007 af Søren Falgaard

4 stjerner Skriv en kommentar

The secret life of words billede

En historie om en patient og en traumatiseret kvindelig sygeplejerske, der på ensomhedens ø opbygger et kærlighedsbånd, der skal få dem videre fra en forfærdelig fortid

Hannah (Sarah Polley) er en pligtopfyldende arbejder, der har lukket af for omverdenen. Umiddelbart synes den mystiske kvinde at leve et selvvalgt indelukket liv præget af rutinearbejde, kedelig mad og ensomhed. De andre arbejdere på fabrikken er ikke tilfredse med den indesluttede kollega, derfor påbydes Hannah af sin chef, at hun skal tage på ferie i en måned. Hannah tager dernæst ud til den irske kyst, hvor hun i sin restløse indesluttethed overhører en samtale fra bordet ved siden af sit. Der er sket en ulykke på en olieplatform, fortælles det, og en mand ligger derude slemt forbrændt. Nu er der brug for en sygeplejerske til at passe manden, der ikke kan flyttes ind på land endnu. Hannah, der absolut ikke nyder at holde ferie, bryder ind og tilbyder sin hjælp, da hun er uddannet sygeplejerske.

Med helikopter flyves Hannah ud til olieplatformen, der ligger som en enlig metal-ø omringet af vandmasserne. Her slutter Hannah sig til et egenartet miljø, hvor Josef (Tim Robbins) og hans mange brandsår bliver hendes mission. Platformen er tillige befolket af en broget flok bestående af en kok, en marinebiolog og nogle arbejdere, der her søger at skabe et mindre samfund.

I dette miljø fortsætter Hannah som på land med at holde sig på afstand af de andre personer, men Josef der er midlertidigt blind på grund af forbrændingerne, lader sig ikke nøje med sygeplejerskens professionelle distance. Snart åbner han sit hjerte og fortæller om sit livs historie og forsøger at komme ind på den tavse kvinde.

Langsomt og gennem det uundgåelige samvær begynder også Hannah at tage sin maske af for til sidst at bryde de indre jernlænker og blotte sin forfærdelige forhistorie. Fortidens fængsel udspringer af Hannahs virke i en krig, hvor gidseltagere udsatte hende for omfattende tortur. I dette lidelsesfulde møde med traumaer og uhelbredelige sår opstår der en tæt forståelse og kærlighed mellem de to.
Men Hannah er ikke kommet til tåls med sin fortid og tør ikke lade sig glide med ned af en flod, hun frygter at drukne i. Derfor bliver deres nyvundne kærlighed til et brat brud, hvor de hver især overlades til deres egen skæbne. Men Josef kan ikke slutte det på den måde og beslutter sig for gennem lægen Inge, der har hjulpet Hannah, at finde oplysninger der kan give tilliden en ny chance. Josef bliver derved mere bevidst om, hvad Hannah har oplevet og i denne sprogligørelse af det uforståelige åbner der sig et rum for de to, hvor de sammen kan lade kærligheden få en chance for at overvinde fortidens fragt.

Den spanske instruktør Isabel Coixet er kvinden bag filmen, som hun også selv har skrevet manuskriptet til. Isabel Coixet er en af spansk films yngre instruktører, hvis internationale gennembrud må henregnes til 2003, hvor hun lavede den følsomme ”My life without me”, der ligesom ”The secret life of words” har canadiske Sarah Polley i hovedrollen.
”The Secret life of Words” lever igennem skuespillet og især samspillet mellem Polley og Tim Robbins. Udover det ses Javier Cámara i rollen som kokken Simon, der også spiller en vigtig rolle, som fødselshjælper i forhold til at give Hannah noget af sit liv tilbage. 4

Filmen er i det hele taget dialogisk og symbolsk baseret, hvorved den skaber et rum for, at seeren overlades i en aktiv rolle, der må i dialog med filmen. Således fremkaldes en rørende og ganske ukonventionel kærlighedshistorie, der ikke fornægter den fængende historie men undgår klichéerne.
I det hele taget virker Coixets film meget ambitiøs, krævende og spørgende i forhold til seeren. Modigt er det også, at filmen helt konkret inddrager IRCT (The International Rehabilitation Council for Torture Victims) og dets stifter og tovholder, den danske neurolog Inge Genefke (spillet af legendariske Julie Christie). Filmen kan således også læses som en hyldest til dem, der kæmper for torturofrene, og til torturofrene selv, der kæmper en daglig kamp mod de uhyrligheder, de har været udsat for.

”The secret life of words” er en vigtig film, der ikke vil nøjes. Den fortæller om traumaer, om ensomhed og kærlighed v.h.a. stemninger, steder og skuespil af stor styrke.

Titel: The secret life of words
Original Titel: The secret life of words
Premieredato: 26. januar 2007
Instruktør: Isabel Coixet
Skuespillere: Sarah Polley, Tim Robbins, Javier Cámara, Sverre Anker Ousdal, Steven Mackintosh, Eddie Marsan, Julie Christie, Daniel Mays, Dean Lennox Kelly, Danny Cunningham
Spilletid: 115 min.
Selskab: El Deseo
Genre: Drama
Link: http://www.clubcultura.com/clubcine/clubcineastas/isabelcoixet/vida_secreta/index.html
banner
Overskrift Højre Block
All of us strangers
FØR STORMEN
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5
Stockholm Bloodbath
THE ZONE OF INTE...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...