Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Robertprisen 2021
Omfattende Udvid...
Bag Skyerne – Nå...
Robert-Nominerin...
Casper

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Far Til Fire & V...
Far Til Fire & Vikingerne billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

The September Issue

25. september 2009 af Ellen Norvang

4 stjerner Skriv en kommentar

The September Issue billede

”The Devil Wears Prada” var baseret på Vogues mystiske og berygtede redaktør, Anna Wintour. Nu får vi den virkelige historie om dronningen.

Vogues redaktør, Anna Wintour, er berømt og berygtet. Hun er omgivet af mystik, men nu er der chance for at få et indblik i hendes verden og væsen.
September er en vigtig måned i modeindustrien. Efterårssæsonen starter og designere står klar med deres nye kollektioner. Modebladet Vogue er en bibel for mange mode-folk og september-udgaven er især vigtig. September-udgaven er det største nummer,og det er en ære at være blandt de udvalgte designere der kommer med i bladet.
Anna Wintour har været chefredaktør på Vogue i mere end 20 år. Hun er kendt som den stilfulde kvinde gemt bag solbriller og skarp page-frisure. Omgæret af mystik lader hun ikke nogen komme for tæt på, men instruktør, R.J. Cutlers, har dog fået lov til at vise verden hvordan det forholder sig bag murene hos Vogue.
Sammen med den tidligere model og nu medredaktør, Grace Coddington, skal Wintour sørge for verden får hvad den venter på: den tykkeste og vigtigste udgave af Vogue; september-udgaven. Wintour har det sidste ord hvilket er en meget passende undertekst for filmen. Små magtkampe spilles, men i sidste ende er der ikke meget at kæmpe om: Anna Wintour får det sidste ord indført.
Modeverden er portrætteret utallige gange og klichérne omkring denne verden står i kø for at komme til. ”The September Issue” er et portræt af denne verden og nogen af de vigtigste faktorer indefor denne verden. Alting er ikke lyserødt, romantisk og glamorøst. Tværtimod.
Dokumentaren er et sjovt og lærerigt indblik i modeverden og de mennesker der former den. Myten omkring Anna Wintour bliver måske ikke helt nedbrudt, men måske be-eller afkræftes den for mange. Mystikken omkring hendes person bliver stadig opretholdt og chokerende nye informationer bliver ikke gravet frem i dokumentaren. Den er respektfuld overfor karakterene der portrætteres og er mere vittig og finurlig end den er mudderkastende og ondskabsfuld. Let-købt kan man måske tillade sig at kalde det, men ”The September Issue” er faktisk en god oplevelse dog uden at støde nogen eller komme helt ned i dybet. Man skal måske bare tænke på at snavset kan man få hvis man ser hollywoods portræt i ”The Devil Wears Prada”.

Titel: The September Issue
Original Titel: The September Issue
Premieredato: 25. september 2009
Instruktør: R.J, Cutler
Skuespillere: Anna Wintour, Grace Coddington, Sienna Miller
Spilletid: 90 min.
Selskab: A&E Indie Films, 2009
Genre: Dokumentar
banner
Overskrift Højre Block
Crash Landing On...
Locked Down (HBO...
Star Trek: Picar...
C. B. Strike: Le...
The Dig
Clouds
The Godfather Co...
The New Mutants
Lykkebugten
The DefeatedKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...