Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Ny Streamingtjen...
Tag 24 Minutter ...
Nordisk Film Inv...
Cph:Dox. 18. – 2...
Oscar-Arrangemen...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Kollision
Kollision billede

Knives Out - Var...
Kød & Blod


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

The Stoning

15. maj 2009 af Helle Perrier

2 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

The Stoning billede

Den, der er uden synd, skal kaste den første sten.

Catherine Mulligan fra Texas er i starten af tyverne, da hun møder sit livs kærlighed; Hamid. Hamid er fra Iran, og Catherine følger ham villigt til hjemlandet, hvor hun konverterer til islam og bliver gift med sin drømmemand.
Der sker dog det, at Catherine bliver voldtaget, og da det i Iran, såfremt det ikke kan bevises uomtvisteligt, i stedet bliver til anklage om utroskab, har Catherine store problemer. I Iran vægter en mands udsagn dobbelt i forhold til en kvindes, og derfor har hun ikke en chance. Utroskab straffes med døden.
Hun vælger derfor at tie med voldtægten, men falder en dag om blødende på gaden. Lægerne konkluderer at hun har aborteret – hvilket også er ulovligt – og derfor idømmes hun 25 piskeslag samt et års isolationsfængsling i Irans barskeste fængsel. I fængslet skriver hun dog et brev til Hamid om voldtægten, og da det kommer frem, dømmes hun in absentia til døden ved stening, når hun engang kommer ud af fængslet.

I the Stoning følger vi den unge kvinde og de menneskerettighedsforkæmpere, der kæmper for at få dommen omstødt. Det er et godt og vigtigt emne, der netop fordi det er kontroversielt, fortjener at blive fortalt igen og igen. Men eftersom filmen starter med en proklamation om, at filmen ikke vil kritisere det iranske retssystem, men blot få afskaffet stening – skyder filmen allerede sig selv i foden. Det virker som om man vil bekæmpe ukrudt ved blot at beskære bladene. Naturligvis er stening er grov og barbarisk straf, men det burde ikke være det, der er hovedbekymringen her.

At en film beskæftiger sig med et betydningsfuldt emne, bliver den ikke nødvendigvis bedre af, og det er The Stoning desværre heller ikke meget bevendt. Skuespillerne er diletantiske og udtrykket på amatørplanet. Der udstikkes tråde, der ikke følges og den danske udgave har mangelfuld tekstning, der kan gøre filmen ubegribelig til tider.

Det er synd, at man ikke bare har fortalt historien om Catherine Mulligan, for den er så stærk at den sagtens kan stå alene. I stedet har man forsøgt at gøre filmen kunstigt gribende, og det gør den faktisk mindre virkningsfuld.

The Stoning får to stjerner alene fordi den fortæller om et godt og vigtigt emne.

Midget Entertainment .

Titel: The Stoning
Original Titel: The Stoning
Premieredato: 5. maj 2009
Instruktør: Harold Holzenleiter
Skuespillere: Özay Fecht, Luk Piyes, Cheyenne Rushing
Spilletid: 77 min.
Selskab: Midget entertainment, 2009
Genre: Drama


banner
Overskrift Højre Block
Black And Blue
En Helt Almindel...
Jumanji: The Nex...
Escape at Dannemora
Samurai Marathon
Aren’t You Happy?
Snatchers
Roma
Last Christmas
Western StarsKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...