Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

The Twilight Saga: Breaking Dawn part 2

12. marts 2013 af Helle Perrier

3 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

The Twilight Saga: Breaking Dawn part 2 billede

Så skete det endelig; Bella blev vampyr og kan nu leve for evigt med sin elskede Edward. Twilight Sagaen får en afslutning fem år efter den første film, og det går ikke stille for sig.

Der findes næppe nogen filmserie i nyere tid, der er blevet lagt så meget for had som serien om romancen mellem teenagepigen Bella og vampyren Edward. Fanatiske fans har dog ihærdigt forsvaret Twilight og sikret, at såvel film som bøger er blevet yderst succesfulde, og at skaberen af det hele, Stephenie Meyer, helt sikkert ikke ryger på fattiggården foreløbigt.

Den sidste bog, Breaking Dawn, er blevet delt op i to film. I denne sidste del fortsætter vi hvor den første film slap; Bella er blevet vampyr, da fødslen af datteren Renesmee næsten tog livet af hende, var Edward tvunget til at gøre hende til en udødelig bloddrikker. Datteren lever dog i bedste velgående. Hun har tilmed fået en beskytter i varulven Jacob, der har præget på Renesmee, og nu er bundet til hende. Datteren er dog speciel, og Volturiklanen tror hun er et udødeligt barn, der har enorme kræfter og derfor vil de dræbe hende. Bella og Edward forsøger desperat at samle en lille hær af vampyrer, der vil stå på samme side som dem, når det store slag skal stå mellem dem og vultorierne.

Breaking Dawn part 2 var en rimelig succes i biografen, og det er da også en af (hvis ikke den) de bedste twilightfilm. Kærlighedsdramaet mellem Bella og Edward viger for at give plads til datteren, der er fortællingens omdrejningspunkt. Filmens første halvdel er én stor opbygning til det store slag mellem de to vampyrhære. Twilight har i forvejen ganske udmærkede effekter, og heldigvis får den ikke for lidt i de visuelt imponerende kampscener.
Man har efterhånden vænnet sig til Kristin Stewart og Robert Pattinsons evner inden for skuespil, og der er der ikke nogle ændringer at spore.
Samlet set er Breaking Dawn part to en absolut fin afslutning på Twilight-sagaen. Man skal sluge nogle kameler, blandt andet af en ung mand forelsker sig i en baby, når man ser den og måske blot indse, at det er en film, der i høj grad er lavet til de mange fans. Stor filmkunst er det ikke, det er rettere et produkt, der ret præcist giver sit publikum nøjagtig, hvad det vil have.

Filmen får tre stjerner, og det ikke kun fordi det hele omsider er slut. Breaking Dawn er en hæderlig afslutning, der løfter hele filmserien et hak, og selv de der ikke er fans af serien, kan sagtens se den uden at tæerne krummer alt for meget.
Såvel film som bøger har efterhånden indtjent svimlende summer og det kunne jo være, at det lokkede fru Meyer til tasterne og vi får mere Bella og Edward i fremtiden.

Ekstramaterialet indeholder en syvparts making of, hvor man kan se tilblivelsen af de to sidste film. Ydermere er der et kommentarspor med instruktøren Bill Condon.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Nordisk Film.

Titel: The Twilight Saga: Breaking Dawn part 2
Original Titel: The Twilight Saga: Breaking Dawn part 2
Premieredato: 3. marts 2013
Instruktør: Bill Condon
Skuespillere: Kristen Stewart, Robert Pattinson
Spilletid: 115 min.
Selskab: Summit Entertainment, Nordisk Film, 2013
Genre: Drama , Romantik


banner
Overskrift Højre Block
Civil War
Lupin III: Cagli...
HAMMARSKJÖLD
Birthday Girl
Perfect days
Ripple
KALAK
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & HejrenKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...