Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

The Hunger Games...
The Hunger Games: The Ballad Of Songbirds & Snakes billede

Saw X


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

The vanishing on 7th street

9. august 2011 af Helle Perrier

2 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

The vanishing on 7th street billede

En gyser uden gys

The Machinist var en helt igennem udmærket film og Transsiberian var hæderlig, så det var med moderat positive forventninger, at Brad Andersons seneste, og stort anlagte film, The vanishing on 7th street, kom i blu ray afspilleren.

Der er jo ikke noget som et godt gys, et af dem, der får godt gang i hjertebanken og neglebidning, men for at en gyserfilm skal fungere, er der nogle regler, der bør overholdes, og det glemmer man desværre i The vanishing on 7th street. Men først historien:

En strømafbrydelse rammer Detroit. Da strømmen kommer tilbage er næsten alle mennesker forsvundet. Det eneste der er tilbage af dem, er det tøj, de havde på.
En lille gruppe mennesker finder hinanden i tiden efter på en bar med en benzingenerator – byens sidste tilflugtssted. Det går op for dem, at der er mystiske kræfter på spil. Mørket omkring dem bliver sortere og sortere og i skyggerne lurer dem eller det, der har taget de andre.
De fire må stå sammen for at overleve i en verden hvor dagene bliver kortere og onde skygger står klar til at tage dem, der vover sig ud i mørket.

Filmen kommer ellers godt fra start. En god spænding opbygges hurtigt og vi kastes ind i handlingen in medias res. Der lægges i ovnen til et godt bøh, og så langt, så godt. Men så er det desværre, at filmen begynder at falde lidt fra hinanden. Der er adskillige væsentlige problemer ved fortællingen, der samlet set gør The vanishing on 7th street til en særdeles lunken oplevelse.
Først er der de fire personer. Her finder vi blandt andet Hayden Christensen, nok bedst kendt som Anakin Skywalker, han spiller hovedpersonen Luke (!). Luke og de øvrige, har sandsynligvis taget timer i at overspille. Det er så slemt, at det næsten er morsomt, og det er vel næppe meningen. Når man kun har et cast på fire, så skal der altså hives nogle tricks op af posen, for at bevare troværdigheden – især når de kæmper mod en usynlig fjende, som af årsager, vi aldrig kommer til at kende, er ude efter alle mennesker. Filmens største problem er sådan set, at det næsten fra starten virker som om de har givet op. Det, der giver indlevelse i sådan en film er ønsket om at hovedpersonerne klarer den. At de finder kuren, kommer til et sikkert sted, finder madrationerne eller noget i den retning. I stedet trækker man lidt på skuldrene i The vanishing on 7th street og tænker, at hvis de er ligeglade, hvorfor skulle jeg så engagere mig? Man savner dramatikken både i forhold til det pres der er fra omgivelserne, men også lidt mere ”zombie survival” gruppedynamik.

Man føler sig særdeles uforløst efter at have set filmen. Man får aldrig helt nogen forklaring på hvad det er, der foregår, og det er simpelthen umuligt, at investere nogen form for følelser eller engagement i hovedpersonerne. Præmissen er sådan set spændende nok, men den bliver desværre aldrig helt fulgt til dørs. Det er en gyser uden gys, og det kan man ikke bruge til så meget.
Det bliver to sølle stjerner herfra. Begge for produktionen og den visuelle side. De få effekter der er, er aldeles overbevisende og det er lykkes at lave nogle overbevisende kulisser.
I blu-ray formatet står billederne skarpt og man kan nyde de få gode, scener der trods alt er.

Ingen tvivl om, at Brad Anderson sagtens kan være en kompetent instruktør, og der er da heller ingen grund til at afskrive manden for en enkelt fuser, så forhåbentlig bringer fremtiden noget bedre fra hans side.
Men The vanishing on 7th street er en ynkelig affære, og kan vist ikke skræmme nogen som helst.

Filmen er venligst stillet til rådighed af
SF/Fox.

Titel: The vanishing on 7th street
Original Titel: The vanishing on 7th street
Premieredato: 5. juli 2011
Instruktør: Brad Anderson
Skuespillere: Hayden Christensen, John Leguizamo, Thandie Newton
Spilletid: 91 min.
Selskab: Fox Entertainment, SF, 2011
Genre: Gyser


banner
Overskrift Højre Block
All of us strangers
FØR STORMEN
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5
Stockholm Bloodbath
THE ZONE OF INTE...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...