Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Bodilprisen 2023...
Spansk Doña Zine...
Robert Nominerin...
Franske Filmmandage
Fejø Film Festival

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Bamse
Bamse billede

Meter I Sekundet


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

The Weight Of Water (DVD)

22. april 2003 af Jeppe Krogh

4 stjerner Skriv en kommentar

The Weight Of Water (DVD) billede

Et over hundrede år gammelt mystisk øksemord på to norske kvinder kombineres med en nutidig historie om et ægteskab, der er ved at krakelere. Det er en subtil film om indestængte følelser og dramatik.

For at lave research til sin bog om et mystisk og stadig omdiskuteret øksemord fra 1873 på to norske kvinder, og for at redde sit næsten fallerede ægteskab, tager Jean og hendes mand Thomas på et romantisk krydstogt i et par dage. Med sig har de Thomas’ bror og hans nye kæreste. Den gode stemning drukner dog hurtigt, da det bliver tydeligt, at Thomas og hans brors kæreste ikke kan holde sig fra hinanden.

Jean bliver helt opslugt af omstændighederne omkring det brutale øksemord, som vi ser bidder af i små montager, der bliver længere og længere som filmen skrider frem. Som situationen tilspidses i begge historier, bliver det tydeligt hvor meget de to historier har til fælles, og til sidst kædes de sammen i et dramatisk klimaks.

Amerikanske Kathryn Bigelows film The Weight Of Water opererer med to historier; en om de mørke omstændigheder omkring det dobbelte øksemord fra 1873 og en fra nutiden om jalousi og begær i et ægteskab. Det er noget helt nyt for Kathryn, som mest er kendt for genrefilm som Point Break(1991), Strange Days(1995) og K-19: The Widowmaker fra 2002. Især den fremragende Strange Days burde have været hendes store gennembrud, men mærkeligt nok blev den helt overset. De to andre nævnte film, som hun har instrueret hører til den bløde mellemvare. En af grundene til at denne ellers oversete film fra 2000 er kommet på DVD i Danmark kunne sagtens være, at danskerne Ulrich Thomsen og Anders W. Berthelsen er med i den. Og de gør det skam fint.

De to historier i The Weight Of Water fylder lidt for meget hver for sig og derfor er de begge lidt tunge at danse med i starten, hvor personerne bliver introduceret. Der er for mange hovedpersoner på tværs af historierne og det gør det sværere at fordybe sig rigtigt i nogen af dem. Af samme grund bliver mange af scenerne overtaget af karismatiske hovedpersoner og intensiteten, dramatikken og dybden går ofte tabt. Specielt historien om øksemordet fra 1873 på de to norske immigranter er fyldt til bristepunktet med muligheder og kunne nemt have fyldt en hel film.
Castingen af personligheder som Sean Penn og Elisabeth Hurley er desværre også med til at tage fokus væk fra historien. Penn er god som den Pulitzer-vindende hedonist Thomas; der i sidste ende er bad news for alle omkring ham. En rolle, der nok minder en hel del om Penns eget liv. Hurley er den vampede og sexede gudinde af en kvinde, der øjner chancen for lidt sjov. Kort sagt: vi nyder dem begge lidt for meget og lægger mindre mærke til historien – og det er synd.

Af de andre skuespillere, springer Sarah Polley mest i øjnene som fiskerens John Hontvedts unge og ensomme kone, der i 1873 udpeger morderen og får ham hængt. Den 24-årige Sarah Polley lagde man vel først mærke til i Atom Egoyans to film: Exotica(1994) og The Sweet Hereafter(1997), og også senere i Go(1999). Hun har ikke fået sit store gennembrud endnu og én af grundene dertil er helt sikkert den, at hun oftest vælger at medvirke i såkaldte smalle film.

Det er en flot film med berusende billeder og en god lydside. Kathryn Bigelow har altid været ferm til at lave stemningsfulde billeder, som f.eks i den tidligere nævnte sci-fi-film Strange Days fra 1995, som man blev helt blæst væk af. Dialogen lyder ægte og troværdig. Man lægger hurtigt mærke til, at skuespillerne i historien om de norske immigranter taler med en tydelig nordisk accent og det øger troværdigheden meget.

The Weight Of Water ligner mere en stiløvelse end en velfungerende film og filmens anden del er både flottere og mere interessant. Denne seer giver filmen 4 stjerner ud af 6.

DVD-ekstramaterialet er stort set ikke-eksisterende og det er faktisk en skam. Lige netop ved disse interessante men ikke helt vellykkede film, burde der følge en hel masse ekstramateriale med. Storyboards og fraklip ville kunne give os en ide om hvor tæt på den originale ide, den færdige film egentlig er. Derudover ville det være rart med instruktørens kommentarer til filmen, så den interesserede seer kunne få et indtryk af instruktørens tanker om filmen.

Men ak og ve, det eneste vi tilbydes er skuespillerbiografier, valg af scene, en trailer og valg af undertekster på enten dansk eller norsk. Det er simpelthen for dårlig, at man ikke kan se filmen med engelske undertekster og at skuespillerbiografier er det eneste ’ekstra’ materiale på denne DVD!

Filmen er venligst stillet til rådighed af Scanbox.

Titel: The Weight Of Water
Original Titel: The Weight Of Water
Premieredato: 22. april 2003
Instruktør: Kathryn Bigelow
Skuespillere: Sean Penn, Cathrine McCormack, Elizabeth Hurley, Sarah Polley, Josh Lucas, Ciarán Hinds, Ulrich Thomsen, Anders W, Berthelsen, Katrin Cartlidge
Spilletid: 113 min.
Selskab: Le Studio Canal+, Miracle Pictures, imX Communications Inc.
Genre: Thriller

banner
Overskrift Højre Block
Regnen skyller a...
Den blinde mand ...
Babylon
Willow (Disney+)
The Pale Blue Ey...
Ét år, én nat
Operation Fortun...
Boy From Heaven
White Noise (Net...
Copenhagen Cowbo...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...